Здравей Гост

показатели за развод и раздяла

• 142 Отговора
  • 22789 Прегледи
*

sunrain

• 6710
Re:показатели за развод и раздяла
« Отговор #60 -: Януари 21, 2010, 09:29:14 pm »
питам се ,дали има жена която да не ика да ключи официален брак? :-\

Не са малко. Дори според мен са повече от мъжете. Макар и в днешно време мъжете си остават до голяма степен традиционалисти, докато жените си извоюваха друго място в обществото и разбира се често страдат, заради него. 
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #61 -: Януари 21, 2010, 09:31:32 pm »
Мисля, че има и такива, особено в днешни времена. Епохите се менят, а с тях и ценностите в обществото.
повече от вярно е това съждение ,затова и астрологията еволюира.
Може би трябва да преформулираме въпроса, т.е. има ли жена, която не иска да създаде семейство?
Семейство може да се създаде и без да има официално сключен брак.

не мисля ,че семейството може да бъде същото без официален брак.
нещо повече ,дори смятам ,че брака ще бъде реабилитиран като институция сега по време на транзита на сатурн през везни.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nebesna

« Отговор #62 -: Януари 21, 2010, 09:35:35 pm »
Договор е от гледна точка на съвременния морал, възприет в западното общество.
От гледна точка на Ведите бракът, т.е. създаването на семейство е свещен дълг, но и едно от най-големите изпитания, през които преминаваме в живота.

Изпитание, но и договор. Ведите са налагали най-строг морал по отношение на брака в класовото разделение на Индия.

*

Nebesna

« Отговор #63 -: Януари 21, 2010, 09:36:57 pm »
Мисля, че има и такива, особено в днешни времена. Епохите се менят, а с тях и ценностите в обществото.
повече от вярно е това съждение ,затова и астрологията еволюира.
Може би трябва да преформулираме въпроса, т.е. има ли жена, която не иска да създаде семейство?
Семейство може да се създаде и без да има официално сключен брак.

нещо повече ,дори смятам ,че брака ще бъде реабилитиран като институция сега по време на транзита на сатурн през везни.

Предбрачните договори.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #64 -: Януари 21, 2010, 09:41:18 pm »

Относно реабилитацията му ще поживеем и ще видим...
Но вярно е, че сключеният официално брак все още дава усещане за сигурност, особено на жената, най-малкото защото формално задължава съпруга да поеме отговорност. И все пак като дойде сляпата неделя двойката надали ще седне да мисли за всички насрещни задължения, които сключеният брак поражда. Жалко е обаче, че напоследък сляпата неделя все по-рядко идва за сметка на някои интереси... И факт е, че все повече стават мъжете, нежелаещи да встъпват брак с партньорката, с която живеят, дори след като станат бащи.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

UnaDonna

« Отговор #65 -: Януари 21, 2010, 09:42:48 pm »
Аз никога не съм искала да сключвам брак. Винаги съм мислела,че когато един мъж приеме жената за даденост, то отношението към нея се променя, започва да полага по-малко усилия и да прави каквото си иска.
Ожених се, защото мъжът ми настояваше, заради децата.
И все още съм убедена, че подписа разваля много от романтиката във взаимоотношенията.

*

abroad

« Отговор #66 -: Януари 21, 2010, 10:02:25 pm »
питам се ,дали има жена която да не ика да ключи официален брак? :-\

Вероятно  ;)

:ven:във взаимна рецепция с диспозитора си  :ura:
и  :mer:взаимна рецепция с диспозитора си  :sat:,
как ги съчетаваш в едно толкова сериозност и задълбоченост със свръхсвободолюбивост и остра нужда от независимост :blink:

Тук е мястото да отговоря на този въпрос, предвид рождената ми карта:
Дълбоко в себе си аз не искам да се обвързвам, така го усещам ..
Но акцентираният 2-ри дом и Сатурн в 7-ми - възпитанието и обществото предполагат друго..и аз се разкъсвам между едното и другото, но за сега другото има превес

п.п. Имала съм и предложение за брак и за деца :blink:, които съвсем съзнателно съм отклонила :-X

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #67 -: Януари 21, 2010, 10:04:48 pm »
Според мен не подписът разваля романтиката,а липсата на чувства между двама. За мен подписът дава стабилност. Откакто съм омъжена,а те вече станаха множко,винаги съм имала свобода на действие.  :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #68 -: Януари 21, 2010, 10:15:54 pm »
Според мен не подписът разваля романтиката,а липсата на чувства между двама.

абсолютно съм съгласна.
липсата на чувства ,както и лъжата са тези ,които унищожават връзката....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

nerealna

« Отговор #69 -: Януари 21, 2010, 10:20:52 pm »
Аз мисля, че подписът няма да те направи по щастлив /имам празен 7 дом с водолей на върха/  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #70 -: Януари 21, 2010, 10:22:28 pm »
Права си за лъжата, Марая.
Само че има определен тип хора, които - психологически - се чувстват "застрашени" в една връзка, ако не излъжат партньора, било то и на дребно. И в един момент дребните лъжи се превръщат в ежедневие, тровят връзката, докато не се провали...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #71 -: Януари 21, 2010, 10:25:09 pm »
Аз мисля, че подписът няма да те направи по щастлив /имам празен 7 дом с водолей на върха/  ;D

С Водолей на върха на 7 дом подписът теб няма да те направи щастлива,но друг-да. Всеки има различни нужди и ценности.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #72 -: Януари 21, 2010, 10:30:09 pm »
Мен лично ме вбесява не самата лъжа (човешко е!), а липсата на искреност от насрещната страна, когато ти самият му/й се разкриваш и ставаш незащитен. А сега с тоя ретро Марс в Лъв въпросът за "феър плей" мисля, че е поставен на дневен ред в междуличностните отношения.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #73 -: Януари 21, 2010, 10:31:10 pm »

защо свързваш брака и щастието? :o
човек може да бъде щастлив и с брак и без брак.
брака е институция , тя е отговорност пред бъдещето и пред общестното. :blink:

*

Nebesna

« Отговор #74 -: Януари 21, 2010, 10:34:49 pm »
Да, но някои са нещастни в брака си и въпреки това търпят какви ли не унижения. Аз не бих могла да търпя нито унижение, нито лицемерие. Честна съм пред себи си и пред всички.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #75 -: Януари 21, 2010, 10:41:37 pm »
За някои бракът е сделка, за други - саможертва, затова търпят и стискат зъби, опитвайки се да запазят статуквото. Има безброй бракове, които формално съществуват, а са прогнили отвътре.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #76 -: Януари 21, 2010, 10:43:55 pm »
За някои бракът е сделка, за други - саможертва, затова търпят и стискат зъби, опитвайки се да запазят статуквото. Има безброй бракове, които формално съществуват, а са прогнили отвътре.

За съжаление това е грозната истина.

*

Марая

• 28287
« Отговор #77 -: Януари 21, 2010, 10:45:42 pm »
съгласна съм ,че някой са нещастни в брака ,други заради него ,трети въпеки него ,четвърти заради това че го нямат ,пети от страх ,че остават тари моми.
нима брака ни прави щастливи или нещастни?! :o
можеш да бъдеш щастлив или нещастен без него и с него.
той обаче повтарям е институция,която е призната в света , а след като е призната в света значи има свойто място в живота ни.

*

UnaDonna

« Отговор #78 -: Януари 21, 2010, 10:46:23 pm »
Според мен не подписът разваля романтиката,а липсата на чувства между двама. За мен подписът дава стабилност. Откакто съм омъжена,а те вече станаха множко,винаги съм имала свобода на действие.  :blink:

Да, права си.
Но аз израснах в кофти семейство, от дете съм заобиколена от хора със нещастни бракове, свидетел съм на разводи и т.н. Единственият пример за добро семейство са баба и дядо, но за съжаление дядо почина млад. Така че няма как да мисля по друг начин, което е жалко, защото имам голяма потребност да давам и получавам любов, но нямам вяра в чистотата на чувствата.

Луната ми в Телец крещи за сигурност и стабилност във всяко едно отношение, но това че е в 7 дом я прави много неудовлетворена и объркана. DC ми е Овен. Уран е в 1 дом. Май това ми определя само един брак, а предпочитам да живея сама, отколкото с човек, като съпруга ми.
« Последна редакция: Януари 21, 2010, 10:56:30 pm от Рая »

*

Nebesna

« Отговор #79 -: Януари 21, 2010, 10:51:33 pm »
съгласна съм ,че някой са нещастни в брака ,други заради него ,трети въпеки него ,четвърти заради това че го нямат ,пети от страх ,че остават тари моми.
нима брака ни прави щастливи или нещастни?! :o
можеш да бъдеш щастлив или нещастен без него и с него.
той обаче повтарям е институция,която е призната в света , а след като е призната в света значи има свойто място в живота ни.

Има връзка между нещастието и домашното насилие и тормоз.