Здравей Гост

Неастрологичен въпрос-житейски(финансов)

• 114 Отговора
  • 12188 Прегледи
*

Milkyway

• 3770
Re:Неастрологичен въпрос-житейски(финансов)
« Отговор #100 -: Юни 30, 2010, 03:33:33 pm »
Въпросът и темата,както някои разбраха бе друга.
Решението го взех,сложих на кантара и видях кое е за,кое е не.
Днес имам и друг "бонус" от фирмата :blink:който разбрах.
След изтичането на отпуската ми(3 години) ми се полага платен 20 дневен отпуск,който ще взема директно от изтичането на тези 3 години.Та поне спокойно ще си изпратя детето на ДГ.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #101 -: Юни 30, 2010, 03:35:41 pm »
Скарлет, изглежда с теб имаме различна представа за нормален стандарт на живот. Но, между другото аз не говорех с теб.

Тук всички си говорим. Тези, дето си говорят сами са на друго място.  ;D Няма начин някой да не репликира, това е форум. И всеки има право на мнение. Естествено, че имаме различна представа за всичко, не само за стандарта.  ;)

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #102 -: Юни 30, 2010, 03:39:02 pm »
След изтичането на отпуската ми(3 години) ми се полага платен 20 дневен отпуск,който ще взема директно от изтичането на тези 3 години.Та поне спокойно ще си изпратя детето на ДГ.

Хайде, честито! Това не е бонус, имаш и права, освен задължения. Просто фирмата и работодателя са читави и спазват КТ. И без друго ги погнаха някои за липсата на договори напоследък.....Късмет!  ;D

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #103 -: Юни 30, 2010, 03:48:01 pm »
Ми аз отдавна обмислям варианта да си създам лично селско стопанство ;D

И аз мечтая да се изнеса на село. Там ще ми е по-спокоен живота. Ама няма да стане, имам още работа....тук.  :P

*

ana125

• *
  • 141
« Отговор #104 -: Юни 30, 2010, 03:58:18 pm »
Скарлет, изглежда с теб имаме различна представа за нормален стандарт на живот. Но, между другото аз не говорех с теб.

Тук всички си говорим. Тези, дето си говорят сами са на друго място.  ;D Няма начин някой да не репликира, това е форум. И всеки има право на мнение. Естествено, че имаме различна представа за всичко, не само за стандарта.  ;)

Хех, обаче ти си се вживяла в ролята на единствен участник във форума, щом смяташ че когато човек не говори на теб, значи си говори сам!  ;D Обясних ти само защо нямам намерение да си обменям с теб реплики и дуплики.

А що се отнася до Милки, не исках да съм груба. Съжалявам, ако така съм прозвучала. Все пак - както ти казва и Скарлет, макар и по - завоалирано - недей да смяташ всичко "добро" идващо от шефовете ти за акт на върховно благодеяние (и причина да останеш). Това с отпуската е твое право по кодекса, а не бонус!

О, Ая, такива са гьонсурати повечето, че изобщо не им е неудобно да не увеличават заплати, независимо от резултатите!
« Последна редакция: Юни 30, 2010, 04:07:30 pm от ana125 »

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #105 -: Юни 30, 2010, 04:15:10 pm »

Хайде, честито! Това не е бонус, имаш и права, освен задължения. Просто фирмата и работодателя са читави и спазват КТ. И без друго ги погнаха някои за липсата на договори напоследък.....Късмет!  ;D
Правата са си и бонус за нас :blink:
Благодаря за пожеланието за късмет :blink:
« Последна редакция: Юни 30, 2010, 04:20:56 pm от Milkyway »

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #106 -: Юни 30, 2010, 04:17:26 pm »
По Марая
какво по-добро ще предложиш , за да искаш по-голямо възнаграждение?
с какво си по-добра от другите?
с какво в работата си ще допринесеш за благото на хората с които работиш?

Милки, проучи същата тая професия със същите тия усилия, които ще вложиш тук, със същото това допринасяне - ако същото това го вършиш примерно в германия, каква заплата ще получаваш.
Разликата в парите, които ще получаваш в Германия и тук, отива в джобовете на богатите евреи.

Дон Хуан:

“Бъди безжалостен, но обаятелен, - повтаряше моят благодетел. Бъди изкусен (хитър), но деликатен. Бъди търпелив, но активен. Бъди благ, но смъртно опасен”.

Кайли, никак не ми се спори с теб по отношение на Германия и която и да било държава....
Чудя ти се , ако хвърлиш тая енергия в друга посока дали няма да се почувстваш по-добре.
Градината на другите винаги е по-зелена , но всичко има цена...
с висене на компа и с плюене нищо няма да се оправи , ама нищо.
а за съжаление мързела трайно се е настанил по нашитш земи....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #107 -: Юни 30, 2010, 04:30:51 pm »
Аз добро допринасям с присъствието си там.Прекалено съм отговорна и прекалено емоционално се обвързвам към длъжността си(някои хора казват"Абе не си го слагай толкоз,гледай си близките ти да са здрави и т.н"). Но аз съм наивно отдадена на това което върша.
Нямам нищо против това което трябва да върша там,едно единствено нещо не ми се нрави.Че трябва да нося кафета и т.н ,на шефовете и гостите им и на мои колеги,които като хора не са нищо повече от мен.Защото тъпо ми се вижда коскожам ти 40 годишна жена да разнася кафета .Ей това ме дразни.Да съм на 25 години пикличка,няма да имам против....но сега.
Те много добре знаят изявите ми в друга сфера и го ценят,но ако мога да ги помоля да не им нося кафета,по някакъв начин да се споразумеем,ще бъде добре.
Пък имам и юпитер в козирог в 6ти дом,прекалено съм отговорна.

Милки , смени си работата и не носи кафета....
не виждам лошо в това? кое те притиснява?

болтваното отразява проблема в БГ.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #108 -: Юни 30, 2010, 06:48:59 pm »
Правата са си и бонус за нас :blink:
Благодаря за пожеланието за късмет :blink:

Милки, аз не казвам нищо конкретно към теб, защото видях, че доста хора са те посъветвали това, което бих ти казала и аз:
ако имаш възможност- започни някъде на друго място още сега, 400 лв. са мизерия в софия..но ако в момента нямаш други предложения за работа, вземи си отпуската, дай детето на градина и наесен- с песен..изкарай там колкото трябва, създай си връзки и контакти, виж дали ще се вдига заплатата /да е поне 700 лв./ и търси друга работа, но ако напускаш- нека е с добро, като човек, да оставиш добро след себе си, дори и никога да не ти потрябват тези контакти, ти правиш знак в положителна посока..и това се връща рано или късно.. :blink:
Вижън, знам че нищо лошо не си казала за мен :blink:
Така ще направя,ще поостана,и след месец два ще искам повишение.И ще търся по-добре платена работа.

*

Nebesna

« Отговор #109 -: Юни 30, 2010, 06:52:21 pm »

Очевидно, тази фирма спазва Кодекса на труда (това не е бонус).

Милки, те са си направили труда да ти изброяват всички привилегии, значи имат политика за това как да си задържат персонала. Явно е много лоялна фирма, радко се срещат такива работодатели.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #110 -: Юни 30, 2010, 07:05:37 pm »
Градината на другите винаги е по-зелена , но всичко има цена...
с висене на компа и с плюене нищо няма да се оправи , ама нищо.
а за съжаление мързела трайно се е настанил по нашитш земи....
[/size]

Подписвам се с 4 ръце под този пост.  :08: :88:  Помогни си сам, за да ти помогне и Бог.  ;D

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #111 -: Юни 30, 2010, 07:12:36 pm »

Очевидно, тази фирма спазва Кодекса на труда (това не е бонус).

Милки, те са си направили труда да ти изброяват всички привилегии, значи имат политика за това как да си задържат персонала. Явно е много лоялна фирма, радко се срещат такива работодатели.
Абсолютно е така!
Никога в живота си(и практиката си) не съм срещала толкова интелигентни хора и за това ще се върна при тях.
Просто няма простащина,такава каквато съм срещала доста често през живота си(за жалост).

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #112 -: Юни 30, 2010, 10:31:53 pm »
Абе Вижън, много добре те разбирам, не мисли, че само ти разбираш някои неща от висшия пилотаж.
Само смирението е пътят към рая. Това усетила ли си го, минавала ли си през тая врата? Аз му казвам лична сила - дава ти се Сила отвън само когато си абсолютно смирен.
Напълно съм наясно за какво говориш, не знам ти дали си наясно или само с ума си го знаеш това, което ни го говориш.

Сега следва въпросът, който специално искам да ти задам - защо си мислиш, че бунтарят не е смирен също толкова, колкото и пасящата овчица?
Ти правиш една основна грешка да приемаш външната пасивност за вътрешно смирение.
А те нямат нищо общо.
Може
външно да си пасивен, отвътре да ти ври и кипи
външно да си бесен отвътре да си спокоен като планинско езеро на изгрев
външно да си пасивен вътрешно да си смирен
външно да си бесен и вътрешно да си бесен.

Аз говоря за вътрешно тотално смирение и външно поведение - такова, каквото ти даде бог. Разбираш ли за какво говоря? Дотолкова си вътрешно смирен, че си войник на съдбата - ако тя те прати да пасеш трева - пасеш трева и преживяш. Ако съдбата те прати войник в Афганистан да режеш глави - отиваш и режеш глави. Ето това е смирението.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #113 -: Юни 30, 2010, 10:38:19 pm »
Дами, всичко на тоя свят се прави по един начин - СЪС СЕБЕОСЪЗНАВАНЕ.
С труд на полето никой нищо не е променил.
Затова и има лаф, че евреин миньор няма. Говоря много за евреи, защото непрекъснато чета и слушам Лайтман, който е евреин и говори за израилитяните и щото се занимавам с кабала, така че засегнатите да не ме хапят, щото ще почна да хапя и аз, досега само си чопля зъбите с клечки за зъби.

Ошо непрекъснато това повтаря - ОСЪЗНАВАЙ!
Дон Хуан казва ,че нищо не е по-важно от нищо друго.

Виждам, че някои от вас осъзнават, други се себеосъзнават, трети блажено спят и похъркват.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #114 -: Юни 30, 2010, 10:39:37 pm »
Старая се да правя разлика между смирение и овчедушие, между впрочем.
В живота съм максималист, ако трябва да съм искрена, винаги се стремя към най-доброто възможно. Но това не означава, че в един момент не бих могла да бъда и смирена. Преминала съм през безброй моменти, в които колкото и да риташ срещу ръжена, се налага да стиснеш зъби и да търпиш. Това не те прави пасивен, нерешителен, а те учи да приемеш някои обстоятелства. Но обстоятелствата, каквито и да са, имат зададена времева рамка, идват и си отиват...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.