Здравей Гост

Планета в домицил и планета в екзалтация -прояви и фокус

• 160 Отговора
  • 22366 Прегледи
*

Ronia

• **
  • 1557
Да. За мен важи. Марс в Рак - спорт, но е в тригон със Слънцето и екзалтиран Уран, така че има пренос на енергия. Венера в Дева - изкуство, но тя е във взаимна рецепция с Меркурий, който пък е У5.

На мен на Лили точкуването на планети ми обясни много работи, но още го чета, точкуването ми го прави друг човек, който повече разбира от класическа астрология.
« Последна редакция: Декември 05, 2012, 09:15:42 am от Ronia »

*

Lillie

• 30532
При спортистите много често се срещат слаби есенциално Марсове - в Рак, Телец, Везни. Също и при хора, които спортуват нещо, макар и непрофесионално. Марс във венерин знак (Телец/Везни) съм срещала често при хора, занимаващи се с бойни изкуства. При спортуващите хора, които някога съм познавала, много по-рядко се среща силен Марс - в Овен, Скорпион, Козирог. По-скоро Марс във всякакъв знак, но най-рядко в знак, в който е есенциално силен.
Разбира се, това никакво обобщаване не е, просто споделям наблюденията си.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Ronia

• **
  • 1557
И аз имам подобни наблюдения, а познавам доста професионални спортисти. Не съм намерила още обяснение за себе си, защото във всяка от техните карти Марс получава и много различни аспекти от други планети и картината е различна, не съм напипала още някаква схема.

*

Lillie

• 30532
Ето карта за пример - слаб есенциално ретрограден Марс и тронова Венера, при това на трон по дом (нямам възможност да смятам космичния им статус).

Познайте в коя от двете сфери има изявени способности - по Венера или по Марс? :)

И аз имам подобни наблюдения, а познавам доста професионални спортисти.

Да не би да е някакъв вид "компенсация"?
Една слаба есенциално планета не се чувства "сигурна" и се старае да се докаже в съответната сфера, полага усилия. Същото съм наблюдавала и при Венерите - родените с Венера в заточение или падение могат да излъчват това, което по принцип се приписва на есенциално силна Венера.

« Последна редакция: Декември 05, 2012, 09:50:14 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
В тая карта марс е връх на тао

*

Ronia

• **
  • 1557
По тази карта Марс е в тригон с екзалтирал Уран също както и моя, а Слънцето, което е У на Асц е в триплицитета на Марс. Струва мисе, че и квадратът с Венера има значение, но бих предположила, че Марс в 11ти се изявява доста силно. Пък има квадрат с диспозитора си Луна този Марс... Но пък ЛУната е в тригон с У на Асц, а У5 Юпитер е в знак на Марс. Повече на спорт май ми прилича. Лошото на връзките с 5ти е, че може да са както изкуство, така и спорт, а тук и Асц е Лъв, пак асоциация с 5ти. Но аз забелязвам, че отношението Марс/У на Асц има значение в карти на спортисти, поне досега забелязвам подобно нещо. Асц като тяло, общо здраве/състояние, сила.

Да не би да е някакъв вид "компенсация"?
Една слаба есенциално планета не се чувства "сигурна" и се старае да се докаже в съответната сфера, полага усилия. Същото съм наблюдавала и при Венерите - родените с Венера в заточение или падение могат да излъчват това, което по принцип се приписва на есенциално силна Венера.

Мислила съм за това като възможност. Може би е така. Синът ми също има Марс в Рак и моят квадрат (знаков) с Плутон при него е опозиция. Спортува му се много и спортува... За Венерите не знам, не мога да преценя доколко излъчвам нещо Венерино с моята паднала, но нямам повод за оплаквания по Венерини теми като цяло.  ;D
« Последна редакция: Декември 05, 2012, 09:59:31 am от Ronia »

*

Ronia

• **
  • 1557
Ето картата на Матей Казийски, бяхме го обсъждали в Спортисти. Марс е на трон по дом, но на мен ми е любима Венерата - тронова, че и У на Асц. И е в 6ти дом - работа, свързана с тялото. И пак я има връзката с 5ти - У5 е в 6ти, спорт/работа/ежедневното му занимание, а У6 е в 5. И Марс е в секстил с У на Асц, Венера - това, което съм забелязала и го писах по-горе, връзка с У на Асц.
« Последна редакция: Декември 05, 2012, 10:18:08 am от Ronia »

*

Lillie

• 30532
Повече на спорт май ми прилича.

Ох, бързам и нямам много време, затова се включвам в телеграфен стил.

Със сигурност спорт - още когато беше ученичка, е участвала в спортни олимпиади. Като жена е надарена с изключителна физическа сила и издръжливост, спортно и атлетично тяло.

Силната Венера не й е дала никакви таланти в сферата на изкуствата, но го има типичното венерианско излъчване. Привлекателна е, ползва се с голям успех сред мъжете. Венера във Везни във втори дом носи съответните придобивки - много красиви вещи, дрехи, козметика. Но никакво изкуство, няма такива таланти.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Ronia

• **
  • 1557
Мерси.  ;D Венера в Телец или 2ри на мен малко тромавичка ми идва за спорт.  :-[ Издръжлива - да, но нещо... като крава.  ;D Виж във Везни е друго нещо. А тук как се е съчетала.  ;D

*

Lillie

• 30532
Сега се сетих и за друга карта (на жена), по друг повод съм я пускала тук и беше предизвикала гореща полемика ;D, тъй като се оказа, че някои от готовите научени постулати в астрологията на практика не винаги работят.

Две екзалтирали планети - Венера в Риби и Марс в Козирог. Никакви изразени таланти нито в изкуството, нито в спорта.

По Венера - няма изразен чар, минава за непривлекателна жена, отличава се с липса на естетичен усет.
По Марс - не обича движението и спорта, постоянно мрънка, все нещо я боли. Но Марс е в 6 дом в съвпад с Меркурий и й дава някои предимства - най-силната й страна е нейната целенасоченост и пробивност, винаги успява да се реализира и наложи в професията. Това наистина е голям плюс.

Още нещо, което мога да отбележа във връзка с екзалтиралите Марс и Венера - силно изразен промискуитет, безразборност във връзките и в избора на сексуални партньори.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Давам още един пример - есенциално и акцидентално силна планета, в знака на МС.

Абсолютно нищо общо с това, което би трябвало да даде като изява така поставена Венера.
Няма никаква връзка с изкуствата, нито съпругите на тоя човек са артистични типажи, по-скоро прагматични. Партньорските му отношения не са читави, а и като цяло има странен поглед върху партньорството. Венера е силна, но специфично аспектирана - опозиция с Плутон и Уран, тригон с Нептун, съвпад с Хирон.

В случая силно поставена Венера в хороскопа е дарила натива с висок социален статус - престижна работа, пари, скъпи вещи, имоти. Нищо от по-висшите изяви на Венера в Риби, само материален просперитет и успех. Но за това има потвърждения и във ведическата карта.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
Една лястовица пролет не прави
Как няма да му страдат партньорствата, като диспозиторът на венерата е връх на тао, част от който е луната, ранена от слънце, марс, сатурн, а пък венерата е с най-точна опозиция от плутон
На всичкото отгоре нептун в пети, пък нодалната ос-в 1/7

Значи ако вземем +10 за венерата и започнем да махаме...

*

Papy

• 4343
За да не изглежда, че съм в контра, да обясня моята гледна точка :)

Ей тука един цитат-лили да познае от кой е:
Цитат
Планета в собствен знак (например Юпитер в Риби) се чувства като у дома си. Изявява качествата си най-естествено и комфортно, бидейки у "дома" си. Така се изразява енергията на планета, намираща се в собствен знак. Мулатрикона (например Юпитер в Стрелец) е като да бъдеш в офиса си. Планетата върши своята формална работа и изпълнява задълженията си в "офиса". Планета в екзалтация (например Юпитер в Рак) е като на любимо парти или на пикник. Тя е вдъхновена, развълнувана и иска да бъде забелязана. Така една екзалтирана планета действа като вдъхновен човек. Планета в падение (например Юпитер в Козирог) се чувства "неуютно". Такава планета се чувства нещастна като човек, попаднал на място, което мрази.

*

Papy

• 4343
Като се вземе горния цитат, орежат се проявите чрез някой квадрат, или пък се трансформират чрез аспект с паднал ангел, ще получим истинската проява на троновата планета
При екзалтация проявата би трябвало да е по-чиста, все пак планетата е на купон, когато си вкъщи, може да се наложи и мръсни чорапи да переш, няма да се изявиш весело и доволно

*

tania

• **
  • 743
При спортистите много често се срещат слаби есенциално Марсове - в Рак, Телец, Везни. Също и при хора, които спортуват нещо, макар и непрофесионално. Марс във венерин знак (Телец/Везни) съм срещала често при хора, занимаващи се с бойни изкуства. При спортуващите хора, които някога съм познавала, много по-рядко се среща силен Марс - в Овен, Скорпион, Козирог. По-скоро Марс във всякакъв знак, но най-рядко в знак, в който е есенциално силен.
Разбира се, това никакво обобщаване не е, просто споделям наблюденията си.
Синът ми е със съвпад Марс / Венера в Телец, 4-ти дом. Марс е слаб и по знак, и по дом, а детето кипи от енергия, постоянно е в движение и ми мрънка да го запиша на карате. Венера за сега не се е проявила - няма желание да се занимава с изкуство, поне на този етап. Все пак трябва да отчета тригона на Марс / Венера с Плутон в 1-ви.
"Спартанецът -
Пред кого трябва да се изповядам? Пред теб или пред Бога?
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
Тогава, ЧОВЕКО, дръпни се настрана!"
                                  Плутарх

*

Lillie

• 30532
За да не изглежда, че съм в контра, да обясня моята гледна точка :)

Ей тука един цитат-лили да познае от кой е:
Цитат
Планета в собствен знак (например Юпитер в Риби) се чувства като у дома си. Изявява качествата си най-естествено и комфортно, бидейки у "дома" си. Така се изразява енергията на планета, намираща се в собствен знак. Мулатрикона (например Юпитер в Стрелец) е като да бъдеш в офиса си. Планетата върши своята формална работа и изпълнява задълженията си в "офиса". Планета в екзалтация (например Юпитер в Рак) е като на любимо парти или на пикник. Тя е вдъхновена, развълнувана и иска да бъде забелязана. Така една екзалтирана планета действа като вдъхновен човек. Планета в падение (например Юпитер в Козирог) се чувства "неуютно". Такава планета се чувства нещастна като човек, попаднал на място, което мрази.

Направила си копи/пейст от индийската, но същата концепция вероятно ще е приложима и в западната.

Само че по сидерал нямаме екзалтирала Венера в 10 дом, а Юпитер в Риби в 10 дом, даващ аспект на пълна Луна в Рак във 2 дом - изключително добра комбинация за статус и материален успех.

Венера отива във Водолей и попада в един знак със Сатурн, който е в мулатрикона - в 9 дом те образуват Раджа йога.

Управител на АС става Меркурий, съвпада с Кету в 7 дом. У7 е Юпитер, силно поставен.
При индийците съм чела, че силен У7 може да даде повече бракове, тук имаме и Меркурий/Кету в дуален знак, има и други фактори, сега не мога да изброявам всичко...

В случая можем да отчетем /по западната/ опозицията на Луната с Марс и Сатурн, която също рефлектира върху отношенията в брака, тъй като Луната и Сатурн управляват оста АС/ДС.

Но темата е за тронови и екзалтирали планети, затова дадох пример с есенциално и акцидентално силна Венера.

Иначе пред лицето на обществото минава за "любезен и усмихнат" човек, но всичко е лицемерна маска, в семейната среда се изявява по Луна в опозиция с Марс и Сатурн - това е нелицеприятната страна на нещата, невидима за обществото.  ;)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Синът ми е със съвпад Марс / Венера в Телец, 4-ти дом. Марс е слаб и по знак, и по дом, а детето кипи от енергия, постоянно е в движение и ми мрънка да го запиша на карате. Венера за сега не се е проявила - няма желание да се занимава с изкуство, поне на този етап.

С хилав Марс в Риби съм - колан по бойни изкуства (таекуондо и кик бокс). Тренирала съм и други неща.

Заточена ретроградна Венера - навремето рисувах, танцувах и майсторих разни нещица, сама измислях модели на бижута от дребни мъниста и ги плетях.

Луна на трон в Рак - мразя домакинската работа!
Единствено готвенето ми допада (според настроението и когато имам възможност), но за това допринася и аспектът между Луната и Марс.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343

Само че по сидерал нямаме екзалтирала Венера в 10 дом, а Юпитер в Риби в 10 дом, даващ аспект на пълна Луна в Рак във 2 дом - изключително добра комбинация за статус и материален успех.

Тоест-западната карта не работи, но сидералната-да?
Цитатът е от тук, а кой е първоизточникът-не знам
http://astrosite.org/forum/index.php?topic=4119.0

*

tania

• **
  • 743
Синът ми е със съвпад Марс / Венера в Телец, 4-ти дом. Марс е слаб и по знак, и по дом, а детето кипи от енергия, постоянно е в движение и ми мрънка да го запиша на карате. Венера за сега не се е проявила - няма желание да се занимава с изкуство, поне на този етап.

С хилав Марс в Риби съм - колан по бойни изкуства (таекуондо и кик бокс). Тренирала съм и други неща.

Заточена ретроградна Венера - навремето рисувах, танцувах и майсторих разни нещица, сама измислях модели на бижута от дребни мъниста и ги плетях.

Луна на трон в Рак - мразя домакинската работа!
Единствено готвенето ми допада (според настроението и когато имам възможност), но за това допринася и аспектът между Луната и Марс.
Накрая наистина ще се окаже, че е преимущество да имаш планета в падение или заточение  ;D
Аз съм с Венера в Телец, 2-ри дом - никога парите не са идвали при мен даром, всичко съм постигала с много усилия. Единствено мога да отчета, че обичам изкуството, естет съм, но нямам някакви специални таланти в тази област.
Юпитер ми е ретрогарден и заточен, а чужди езици уча с лекота.
Марс в Скорпион, също ретро - наумя ли си нещо, сън не ме хваща докато не го направя. В ежедневието енергията ми е на приливи и отливи, но това е заради съвпада със Сатурн.
"Спартанецът -
Пред кого трябва да се изповядам? Пред теб или пред Бога?
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
Тогава, ЧОВЕКО, дръпни се настрана!"
                                  Плутарх

*

Milkyway

• 3770
Аз съм с венера в телец в 10 дом.

Родена съм в семейство на певица и композитор.
От малка пея,рисувам.
Завърших приложни изкуства,а по късно музикалната академия с пеене.На 18 години започнах е да пиша.Най-вече разкази.
Талантите ги имам от покойният ми баща.Той от дете е рисувал и е бил приет в колеж за даровити деца,но бомбардировките разрушават училището.По-късно завършва оперно пеене ,а след това композиция.
Цял живот бе композитор и преподавател по пеене в НМА.Цял живот и рисуваше.Пишеше също.
Всичко съм взела от него.