Здравей Гост

Лош сън

• 92 Отговора
  • 22513 Прегледи
*

Gostenka

Лош сън
« -: Ноември 02, 2005, 09:26:23 am »
Здравейте. :rolleyes:
От лятото насам не бях сънувала толкова запомнящ се сън. В последно време бяха мнoгo неясни и затова не ги споменавах...
Този беше не много приятен. Незнам откъде да започна, защото има сцени, които сега се преплитат в паметта ми.
Като, че ли трябваше да тръгвам на път. Снувах се и в някакъв magazin за дрехи. Имаше разни сцени точно в тази част, които обачe не помня добре.
Следващ кадър: Намирам се в нечии дом. Има няакaкви жени и малки момиченца. Едната се представя като моя леля, или далечна братовчедка и им бях на гости. Направи ми впечатление, че тази жена ,видимо обаче изглеждаше на моята възраст ,или малко по-голяма, а освен,че е млада , беше доста добре изглеждаща. Чудех се как тази млада жена, се е поддържала толкова да не остарее поне малко, защото ми показваше някакви мои детски снимки имаше много ,и тя също беше на снимките и изглеждаше по същия начин . Сякаш не се е променила с годините.Детските снимки,които си разглеждах в съня не съществуват в реала и никога не съм виждала такива.
Следващ кадър, може би сме на път и сме се отбили в крайпътен ресторант. С мен имаше две жени, мисля, че даже една от тях беше майка ми. Имаше и някакви малки момиченца, две на брой. Бяхме в този ресторант и поръчах разни работи , но сервитьора се бавеше , не помня добре,но нещо се занимавах с този сервитьор и после , не помня дали в този ресторант, или на друго място включих някакъв телевизор и наблюдавах една сцена, в началотот по телевизията, а в следващия момент на живо.
Бяха араби. Майка в авале с малко момиченце, а малкото момиченце държеше в ръката си въженце с агънце. Вървяха към някакъв затвор, но той сякаш беше някакъв външен. Така на решетката от затвора имаше мъж който се беше облегнал на нея , изглежда това беше бащата и момиченцето и майка му отиваха на посещение. Приближиха се, и аз вече наблюдавах сцената на живо. Когато се приближиха до този мъж ,той подаде ръката си през решетката и сложи ръка на главата на агънцето. Реших, че ще го погали...
Обаче той започна да стиска главичката му със все сила, то се мъчеше мнoгo, докато не му строши главата. После пак така през решетката сякаш го блъксаше в земята. :(  Немога да опиша колко ме болеше за това агънце, но не правех нищо, просто нблuдавах. Сякаш неможех. :(
Следващ кадър: Сънувам се като ученичка. Някаква креслива учителка mи обясняваше как искала да ме премести в друг клас. Аз не казах нищо. Когато тръгнах, вървях по някакъв път и си мислех, че ако ме премести ще напусна.
Това беше. Мога да обявя съня за крайно неприятен, защото аз се чувствам ужасно след него.
Дано не е нещо предсказателно.

:ph34r:  

*

АН

Лош сън
« Отговор #1 -: Ноември 02, 2005, 06:21:30 pm »
ти сякаш си улавяла в съня фрагменти от чужди животи, нищо, че и ти си главно действащо лице....

Агънца, затвори....- това са като че ли други времена и светове.....

Сънищата ти май не могат да се интепретират според съновници....

А аз последните една-две нощи не помня сънищата си. Днес гладувах и ще видя през нощта ще има ли ефект.

*

Gostenka

Лош сън
« Отговор #2 -: Ноември 03, 2005, 10:29:24 am »
Цитат
ти сякаш си улавяла в съня фрагменти от чужди животи, нищо, че и ти си главно действащо лице....

Агънца, затвори....- това са като че ли други времена и светове.....

Сънищата ти май не могат да се интепретират според съновници....

А аз последните една-две нощи не помня сънищата си. Днес гладувах и ще видя през нощта ще има ли ефект.
Благодаря ти, AH! :rolleyes:
Може да е така, на мен ми е напълно неразбираем, и странен, немога да си обясня защо сънувах точно тези неща и с какво съм ги провокирала, макар, че точно преди този сън , не се чувствах добре, но незнам доколко може да оказва влияние настроението непосредствено преди сън... :unsure:
Поздравления за гладния ден- днес смятам и аз да направя един чаено -воден. Досега обаче не се бях замисляла за връзката с храненето,или с временните промени в начина на живот и отражението върху сънищата.  Сега има ли промяна в сънищата след такъв ден при теб ?:)
AH,
искам да те поздравя и за нещо друго.
Предполагам скоро имаш, или си имала Рожден Ден, за мое огромно съжаление незнам точната дата ,

но все пак искам да ти го честитя и да ти пожелая много Здраве , да не се отървеш от добър Kъсмет и Щастие! :)

:D  :)  

*

АН

Лош сън
« Отговор #3 -: Ноември 03, 2005, 05:47:33 pm »
мерси :)  :)  :)

А за настроението и промяната в хранителния режим или изобщо в режима на живот - казват, че пряко влияят на сънищата....
Всъщност влияят на възприятията ни....Всяка промяна на нещо от стереотипа ни променя осъзнаването на света.
Ще видим при теб дали гладният ден ще се отрази на сънищата. Ти по-често гладуваш....

А аз тая нощ, т.е. призори, сънувах - сънувах едни животни - съвсем обикновени и нормални. Нищо интересно нямаше през деня, но не е важно - просто искам всяка нощ да сънувам :)  

*

Gostenka

Лош сън
« Отговор #4 -: Ноември 24, 2005, 11:43:03 am »
Цитат
мерси :)  :)  :)

А за настроението и промяната в хранителния режим или изобщо в режима на живот - казват, че пряко влияят на сънищата....
Всъщност влияят на възприятията ни....Всяка промяна на нещо от стереотипа ни променя осъзнаването на света.
Ще видим при теб дали гладният ден ще се отрази на сънищата. Ти по-често гладуваш....

А аз тая нощ, т.е. призори, сънувах - сънувах едни животни - съвсем обикновени и нормални. Нищо интересно нямаше през деня, но не е важно - просто искам всяка нощ да сънувам :)
Zdravei, AN!
Veche neznam koe nai-mnogo vliqe na synishtata mi.
Predi dosta vreme iskah da ti razkaja edin, koito taka i ne uspqh, da publikuvam zaradi neta, a veche ne si i spomnqm tochno kakvo beshe, a i neznaino zashto zapochnah mnogog da zabravqm , no po posledvalite sybitiq moga da predpoloja ,che me e preduprejdaval za neshto.
Na rabotnoto mi mqsto imashe zlopoluka s gaz, eksploziq, bez jertvi, Slava Bogu samo raneni i materialni shteti, kato v momenta na sybitieto, e nqmalo klienti ,a tochno togava si imah druga rabota i otnovo SLva Bogu nqmah "kysmeta" da prisystvam ,ala zaradi tozi incident imashe uplasheni slujiteli, dori nai-nadejniq napusna, no tova se kompensira i sega pyk sme se sfomirali predimno vodi i smqtam ,che e po-dobre. Zaradi vyzniknalite problemi ,narastvashtoto naprejenie v men , otnovo zapochnah ,da imam glavobolie, jlychni bolki ,kakto predi da razvalq magiqta / bqh razkazvala/ ,a te , problemite sqkash narochno narastvaha, edin sled drug, i zapochnah da podoziram  seriozno nalichieto na nqkakvo negativno vliqnie i za vseki sluchai ,otnovo otidoh pri hodjata, kaza mi samo ,che e ot ochi i napravi zapis, posyvetva me da sym tyrpeliva, a na men mi dade da piq edin drug zapis s voda sutrin i vecher ,da se usmirq, glavobolieto izchezna, toi sam mi pozna , che me boli jlychkata i glavata, i taka ot 16 do 26 trqbva da piq tova, kogato go piq se chuvstvam stranno prozqvam se, sqkash e hvashta gravitaciqta ;), otpuska me nqkak si i naistina se usiqravam, dano efekta se zadyrji...no po vreme na priema sega synuvam stranni neshta,  predi nqkolko noshti ,edin ogromen piton , zastanal pred domam i vyv Bylgariq, koito me napadashe, beshe s razmerite na Gozdzila, a tazi nosht, ne gi pomnq dobre ,bqha smytni ,no pomnq ,che se synuvah umrqla ,imah si grob, to est synuvah ,che nabludavam sobstveniq si grob kato prizrak ,i dochuvah razgovor na "jivi" ,kak spodelqt ,che chesto poseshtavat groba na edi koi si i se pitah ,a pri moq dali se otbivat....Nemoga da si go obqsnq nikak si . A na qve syshto mi se sluchvat stranni neshta, imam edin dobyr priqtel /Skorpion/ , koito mi razkazva dosta strashnichki stranni neshta ,koito mu se sluchvat :ph34r: , no po -strannoto e ,che zapochnaha da stavat malki strannnotii,kogato sme zaedno ,naprimer vchera ,edna golqma dekorativana lampa,kachena na frizer, v sredata , ne na ryba ,syvsem samichka ,sys sila , si izhvyrcha na dva metra i se schupi , sqkash nqkoi sys sila q blysna ,a nqmashe nikoi , nito e imalo techenie , no tozi sluchai ,pak ne e tolkova silen, ako trqbva da pravq sravnenie sys razkazite na tozi priqtel ...
Shte vidim, nqdqvam se da ne se sluchi nishto losho zaradi tezi mi synishta...
Pitona moje bi e vreg, neznam..
AN, a pri teb ima li novi synishta, i otrazqvat li se v reala?
Pozdravi Jeni
Izvinqvam se za kirilicata , nqmam dostatychno silna vryzka, a otvorq Kredor. :unsure:

*

АН

Лош сън
« Отговор #5 -: Ноември 24, 2005, 05:48:58 pm »
Джени, много жалко, че не си добре физически.
Представям си те слабичка и крехка :)

Неприятен е тоя инцидент, но такива са възможни от астрологична гледна точка, докато Юпитер транзитира Скорпион, който пък се управлява от господаря на нефта и газа. При това сякаш няма виновни при тия ситуации – просто се случват и вероятно трябва да насочат вниманието ни или да осветят някоя пренебрегната от нас дейност.

Има и още нещо....Съвсем закономерно с успехите ни идват и някакви проблеми и неудачи – помагат ни да не се главозамайваме, защото колкото и да се стремим да не го правим, то ни се случва....
Съвсем малко сме се главозамаяли, ако неуспехите ни са дребни, не ни засегнат особено и ако се справим бързичко с тях....
Колкото сме по амбициозни, толкова мобилизираме някакво противодействие от външния свят, което не значи, че трябва по цял ден да си лежиме тихо и кротко от страх, че някой ще ни завиди или попречи на плановете :)

Трябва да избираме кое от това, което ни се случва, да ни засегне на дълбоко....
Не че е лесно, особено ако е някаква злополука.....

Но сама виждаш – сякаш си кълбо от неовладяна енергия......
Спортуваш ли сега – вярно, времето не е особено подходящо за тичане, но поне за това отделяй време :)

При мен последните месеци сънищата определено отразяват общите тенденции в живота ми - или поне така си мисля :)  - за предпочитане са по-различни и специални сънища, но те далеч по-рядко идват :)  

*

Gostenka

Лош сън
« Отговор #6 -: Ноември 26, 2005, 12:30:50 pm »
Здравей, AH!
Ще приема проблемите като изпитание и проверка на Съдбата.
А напрежението. Немога да си обясня как до прeди броени месеци, бях толкова спокойна, а започнах да се улавям със стиснати зъби отноvо, със  стиснати пръсти, чудесно си се изразила "кълбо от неовладяна енергия"- точно така е...
Напрежение не ми създават толкова проблемите, дори, когато се случи инцидента се зарадвах, че все пак всички са живи, колкото може би някакъв вътрешен страх ,и защото още немога да свикна с кардиналните промени в живота ми и някак да осъзная "къде се намирам" и какво ми се случва
а и моментално не се радвам на някакви големi успехи , но се стремя към тях и постоянно мисля какво трябва да променя, дали мястото, но от друга страна , не искам да бързам да се разочаровам, и да се отказвам, защото все е въпрос на време. Просто ще внасям промени, и нови подходи докато не "уцеля" най-подходящия. :)Това е интересно.

А между другото AH, ,тъй като този мой приятел ,за когото споменах се занимва с Body Билдинг, реших и аз да разнообразя, защото прекалено дълго верме правя едни и същи неща...Е, аз не тренирам за мускули с големи тежести като него, но вчера бях за 6-ти път и така през ден отделям време да тренираме в залата, като постоянно ми разнообразяват програмата, а преди тренировката, тичахме час и половина в парка, без почивка , жалко само,че нямаше слънце като днешното, а вчера беше мрачно и поприкапваше дъжд. Въпрос на месеци е и отново да бъде лято. ;)
Определно след такова физическо натоварване се освобождавам от много негативна енергия и се чувствма много по-добре. :)
 аз искам някакъв специален сън , но определно не си помня съня от снощи. Случва ми се често. Все пак ,ще имаме хубави, различни и специални съснища за напред,може би когато най-малко ги очакваме .
Най-трудно ми е въобще ,да престана да очаквам да ми се случи нещо, което искам ,за да може да ме "изненада" .;) :D

*

АН

Лош сън
« Отговор #7 -: Ноември 27, 2005, 06:37:57 pm »
и на ме ми е трудно да престана да очаквам разни неща, както и непрекъснато да планирам :) Още повече, че поне мога да имам що годе контрол над мислите си и да планирам и очаквам само хубавите неща :)

Така планирах и ходенето на тренировки с едно дете на някакъв бокс, тъкмо да си правим компания и да упражнявам и малко контрол :D  - после реших, че тренировките за мен са твърде късно вечерно време и ще ми нарушат режима :D  - пък и детето сигурно ще загуби интерес, ако си има придружителка, въпреки че уж беше ентусиазирано :D

А ти си свиквай, че си малко по нервна сега - с времето всъщност нещата ще се променят :)
Въпросът е да не губим интерес и тръпка към каквато и да било, което вършим :)  

*

Gostenka

Лош сън
« Отговор #8 -: Декември 24, 2005, 02:50:53 am »
Цитат
и на ме ми е трудно да престана да очаквам разни неща, както и непрекъснато да планирам :) Още повече, че поне мога да имам що годе контрол над мислите си и да планирам и очаквам само хубавите неща :)

Така планирах и ходенето на тренировки с едно дете на някакъв бокс, тъкмо да си правим компания и да упражнявам и малко контрол :D  - после реших, че тренировките за мен са твърде късно вечерно време и ще ми нарушат режима :D  - пък и детето сигурно ще загуби интерес, ако си има придружителка, въпреки че уж беше ентусиазирано :D

А ти си свиквай, че си малко по нервна сега - с времето всъщност нещата ще се променят :)
Въпросът е да не губим интерес и тръпка към каквато и да било, което вършим :)
 :rolleyes: Спорта е нещо много хубаво, AH, но вече ми е малко хладничко да тичам,
онзи приятел въпреки снега не губи желание и след Нова Година отнова сме в парка   :lol:   :ph34r:
Сънувам странни сънища ,някаква нова поредица и ми е трудно да ги тълкувам, но някои от които мога да си обясня.
Наприемр работя в близост до джамия и за съжаление по няколко пъти на ден ми се налага да виждам как изнасят ковчези и съответно и аз сънувам ковчези.
А друг сън отразяваше някои неща, които избягвам и от които се страхувам. Наскоро последно сънувах бивш колега, че се срещаме случайно, прегръща ме силно , приятелски и ми обяснява как отново би искал да работим заедно. Този ми е трудно да си обясня, защото последното нещо,за което си мисля в ежедневието е за този бивш колега.Може би вреемто ще покаже какво са искали да ми подскажат, ако всъщност просто не отразяват нещо от мен ,което съм запратила в подсъзнанието.
А този мой приятел сънувал, как докато е на работа някой му съобщава,че аз съм умряла,той се разтройва и бяга и плаче 5 километра до дома ми, и когато стига до трупа ми ,хваща ръката ми, аз отварям очи и му казвам" Не плачи, всички ще отидем на онзи свят". :blink:
Вярвам,че поне такива сънища може би вещаят нещо добро за този, който ги сънува и се надявам да е така.
Как е при теб, AH!? :)  :)  :)
Трудно ми е да не губя тръпка към спорта, и това мнoгo ме я досва, искам винаги да съм ентусиазирана, но знам ,че като почина малко , ще започна отново с нови сили и ще си намеря и подходяща мотивация :)

*

АН

Лош сън
« Отговор #9 -: Декември 27, 2005, 06:13:52 pm »
аз последните нощи не си спомням сънищата, но и може би малко спах и бях абсолютно разконцентрирана :)

Обаче още тая вечер ще си легна рано и ще видя какво мога да направя по въпроса за сънищата :)

А за ковчезите - предполагам, си прочела в съновниците - знак за пари, наследство, ново начинание и т.н. Може би още нещо ново ти се върти из подсъзнанието :)  - помисли си  за колегата не като за личност, а с какво събитие го свързваш :)

Колкото до спорта :)  - ако не пропускам сутришната гимнастика, съм доволна от себе си :)  - по-активен спорт може би в някой друг живот :D  

*

Gostenka :)

Лош сън
« Отговор #10 -: Декември 29, 2005, 11:13:10 pm »
Цитат
аз последните нощи не си спомням сънищата, но и може би малко спах и бях абсолютно разконцентрирана :)

Обаче още тая вечер ще си легна рано и ще видя какво мога да направя по въпроса за сънищата :)

А за ковчезите - предполагам, си прочела в съновниците - знак за пари, наследство, ново начинание и т.н. Може би още нещо ново ти се върти из подсъзнанието :)  - помисли си  за колегата не като за личност, а с какво събитие го свързваш :)

Колкото до спорта :)  - ако не пропускам сутришната гимнастика, съм доволна от себе си :)  - по-активен спорт може би в някой друг живот :D
Здравей, AH!
И аз като теб, често - често заспивам разконцентрирана, и вече по-рядко сънувам, но точно след последмото ми писане имах един сън, които неможах да ти разкажа заради проблеми с нета. Донякъде знам ,или по-точно усещам какво искат да ми подскажат тези сънища, но и в голяма степен не съм наясно...Малко съм объркана..
Често чувствам опасност , страхове...
Често се подсещам за твоя съвет покрай една квадратура ...да не се предоверявам на колеги в службата...Та това си се потвърди...в мои съновник пък на някои символи , се тълкуват да не се предоверявам на приятели ...вече започнах да се съмнявам по-малко във всички ...все се чудя дали хората около мен са такива за каквито се предстваят...Без да се вманиачавам, ще си имам едно на ум...
Та накратко, защото е ужасен и не искам да го описвам в детайли последния сън си беше неприятен ...аз на работното си място, влизат някакви неприятни мъже , с които някои ме предуреди да не разговарям тъй като били лоши , те си тръгнаха и когато се загледах на улицата видях , как един закла една жена , после лекичко и бутна главата и тя падна , а на друга така и дърпаха косата,докато не се отскубна целия скалп и други неприятни неща, които не ми се разказват,а и помня смътно,но във всеки случай неприятни ...Имаше и кръв...
Жалко, че по-рядко намирах време да се отбивам тук :) Все така приятно ,а и ти най-добре ме караш да се позамисля ,и да стигна до нови изводи ,да погледна на някоя ситуация от друг ъгъл .... :)
Наистина нещо се заражда в мен като идея ,но все още неоформена ,а и постоянно търся промяна и разнообразие...Сериозни тренировки ме чакат след Нова година, до тогава ще помързелувам , и ще обърна внимание на други неща.
Зима е , и не съм особено ентусиазирана да тичам по парка и да тренирам в хладни зали, но знам,че това ще ми е много полезно ,а и съм дала дума на този мой приятел ,че ще му бъда партньор.Ти си имаш режим и сутрешна гимнастика -това е чудесно! Малко ти завиждам /съвсем добронамерено/ на железния режим и организация...Може някога и аз да имам ясен план за деня ,за да мога да си планувам и организирам време за всичко :)
Идва Нова Година.. :)
Има6е разни ритуали ,например в 12 часа , ако сложим огледало под възглавницата , и спим,ще сънуваме бъдещия си съпруг...Аз обаче няма да спя в 12 ,а и се съмнявам ,че някои ще спи на Нова Година,така,че този отпада ...
Ако имаш идеи...;)
Поздрави :Джени :)

*

АН

Лош сън
« Отговор #11 -: Януари 02, 2006, 07:02:14 pm »
ЧНГ! :)

Джени, какъв железен режим при мен :D  - свела съм до абсолютен минимум важните неща :)  - даже бих казала, че на една определена възраст новите неща са малко и човек съзнателно трябва да се пази от "железни" навици и режими , защото без да си иска може да ги има и в мисленето, което е невероятно глупаво :)

Аз напоследък не помня никакви сънища - явно съм в период, в който подсъзнанието ми спи :) - може би часовете ми за сън са по-малко, но е време да се върна към режима :)

Как минаха празниците при теб :)

*

Gostenka

Лош сън
« Отговор #12 -: Януари 04, 2006, 10:47:36 am »
Цитат
ЧНГ! :)

Джени, какъв железен режим при мен :D  - свела съм до абсолютен минимум важните неща :)  - даже бих казала, че на една определена възраст новите неща са малко и човек съзнателно трябва да се пази от "железни" навици и режими , защото без да си иска може да ги има и в мисленето, което е невероятно глупаво :)

Аз напоследък не помня никакви сънища - явно съм в период, в който подсъзнанието ми спи :) - може би часовете ми за сън са по-малко, но е време да се върна към режима :)

Как минаха празниците при теб :)
За много години,AH !
Благодаря, прекарах добре тези празници :)
AH, след края на празника, когато се прибрах у дома, сънувах ужасни неща, даже бих казала, че имах едно много чудно преживяване , когато отворих очи на 1ви. Близките ми се опитват да ме убедят,че съм сънувала, но аз си знам, че си бях съвсем будна. В момента в ,които отворих очи на 1ви януари и започнах да се разсънвам, съвсем ясно видях пред очите ми как от самия въздух се образува една фигура, виждах вече само бюста и , беше на мъж , неприятно лице имаше , за мен си е оригинал дявол , макар и без рога. Аз просто сънена наблюдавах как стои и ме гледа право в очите ,и трябва да ти кажа ,че въобще не ми изглеждаше добронамерен,започна да ми прави някакив мнoгo разярени физионоии. Започнах да отварям и затварям очи , за да съм сигурна ,че не сънувам , като се надявах , че след поредното отваряне , няма да е там . Друго ,което се сещам ,е че енергийното му тяло издаваше звуци , естествено бях уплашена и най-интересното е ,че когато направих усилие да стана от леглото , сякаш с енергия, като ударна вълна ме изблъска, така два пъти , и просто отново затврих очи ,и заспах ...и тогава сънувах това същество ,как невидимо се промъква в колата на майка ми ,и тя нищо неподозираща си пътува и прави разни бели ,и последва катастрофа. След второто ми събуждане , вече нямаше нищо,но бях много изплашена ,направих си кафе , с цел да си погледам на 1ви януари ,но и в кафето ми се очерта ,една огромна и свсем ясна фигура на дявол . Незнам какви са тези знаcи ,но много ме притесниха тези дни, а да видя подобно нещо никога не съм си мислела,че ще ми се случи .
Обяснение за това не намирам, приятеля за които споменах ми е разказвал за подобни свои лични преживявания ,но малко по-стръхни и не съм се замисляла много за обяснение , а това ,че ми се случи подобно нещо и на мен ми се вижда налудничево, странно , и се надявам да не е знак, че ще имам лоша година,макар, че и проблемите не закъсняха ,но още си позволявам да буда оптимист:)
А всъщност все се стремя към някакви сигурни програми, защото мнoгoг трудно разпределям времто си ,но от тях смисъл няма , защото живота не е толкова сигурен , все се случва нещо непредвидено \" Човек предполага, Бог ,разполага\" :)
AN, на теб желая мнoгo Здраве,успехи , и Щастие за новата година !!! :)

*

АН

Лош сън
« Отговор #13 -: Януари 04, 2006, 06:42:54 pm »
Твоят сън с дявола ми напомни сънищата /няколко и почти поредни/ на едно дете. Сънува ги преди празниците и сметнах, че е някаква емоционална умора. Нищо кой знае колко специално не е му се случвало на детето, а като цяло доминираха положителни емоции последните седмици. А онзи ден се оказа, че детето вече повече от месец си има грижи и страхове и вместо поне да ги изкара наяве и сподели, то си ги е криело, макар че му е било ясно, че то все в някой момент трябва да се изправи срещу проблемите. Т.е. изглежда, че при него тия дяволи са се явили вследствие неправилна реакция на събития от будния живот, като явно е допускало, че бърка, но не е предприело нищо да промени ситуацията. :)

Надявам се, ти след добра почивка да си бодра и весела :)

То може би си струва и да положим малко усилия – първите дванадесет дни на годината могат да се разглеждат като дванадесетте предстоящи месеца на новата година :) – колко му е, всеки ден да се опитваме да се придържаме към това, което трябва :) – днес е ден четвърти и е подходящ ден да се погрижим за дома и семейството :)

*

Gostenka

Лош сън
« Отговор #14 -: Януари 05, 2006, 12:51:33 am »
Цитат
Твоят сън с дявола ми напомни сънищата /няколко и почти поредни/ на едно дете. Сънува ги преди празниците и сметнах, че е някаква емоционална умора. Нищо кой знае колко специално не е му се случвало на детето, а като цяло доминираха положителни емоции последните седмици. А онзи ден се оказа, че детето вече повече от месец си има грижи и страхове и вместо поне да ги изкара наяве и сподели, то си ги е криело, макар че му е било ясно, че то все в някой момент трябва да се изправи срещу проблемите. Т.е. изглежда, че при него тия дяволи са се явили вследствие неправилна реакция на събития от будния живот, като явно е допускало, че бърка, но не е предприело нищо да промени ситуацията. :)

Надявам се, ти след добра почивка да си бодра и весела :)

То може би си струва и да положим малко усилия – първите дванадесет дни на годината могат да се разглеждат като дванадесетте предстоящи месеца на новата година :) – колко му е, всеки ден да се опитваме да се придържаме към това, което трябва :) – днес е ден четвърти и е подходящ ден да се погрижим за дома и семейството :)
 :D Жалко "днес" 4-тия ден се прибрах у дома след 0 h и пропуснах грижата за дома.
Утре, ще взема някакви мерки по 5-ти Дом :)
AH, мисля че и при мен случая е подобен на този с това детенце, аз наситина моите си грижи и страхове за бъдещето не споделям , а си ги държа в себе си,може на това да се дължи,но определено ме  уплаши.
Исках да ти разкажа за нещо случило се наскоро, което е свързано със сън. Хазяиката на работното ми място загуби баща си преди няколко месеца и в ноща на 23-ти декември го сънувала  в дома си,имало огниове ,и той се опитвал да спаси двете и малки момиченца. Тя не му е обърнала внимание и на 24-ти едното момиченце е направило беля и сега цялата им покъщнина е изгоряла,а тя някак си е успяла през дима да избяга, а виждайки я майка i,която е и бременна ,припада ,но Слава Богу няма пострадали. И си мисля ,колко буквално понякога сънищата предупреждават хората.
А аз днес се разделих с още един колега, поради доста грозни причина , прекалено дълго изчезваха по-сериозни суми, докато днес случая не се повтори отново и този път по въпроса нямаше две мнения. Сещам се за един твои съвет отново покрай квадратурата на Сатyрн с МC - да не се предоверявам на колеги в службата. Е, отново ми даде урок, Сатyрн.:) А след месец и половина поради други причини ще си отиде и най-добрия ,и съм в объркан период на големи промени,но надявам се всичко ще си дойде на мястото с разпадането на тези квадратури, ако се дължи на тях,разбира се, а така, или иначе дотогава има много време и се опитвам да не си взимам ставащото много навътре и да бъда донякъде безпристрастна . :)
А , благодаря ,иначе въпреки всичко съм бодра и весела, днес си поднових тренировките ,пък и ми е ч-ти ябълков ден. Започнах режим след случая ,имам чувствато, че когато спазвам пост Бог ме закриля повече , някаква сигурност усещам, може би е на психологическа осново ,но това наистина ме кара да се чувствам добре . :) Надявам се и ти да си добре , AH!
До скорошно писане  :rolleyes:
Джени :)

*

АН

Лош сън
« Отговор #15 -: Януари 05, 2006, 06:37:11 pm »
Проблематичното, нехармоничното е по-ясно и по-осезателно в живота ни. :)

Въпросът е да сме категорично убедени, че то съдържа в себе си позитивен потенциал и после, сякаш е задача с неизвестно, да го открием това неизвестното, т.и. позитивния потенциал на тая ситуация с колегите например........:)

Имаше и още едно правило – всяко препятствие трябва да се използва като стъпало да се изкачим по-нагоре.....:)

Може би да няма значение какво точно работим или правим в будното си време, че даже и по време на сън. Може би е важно само да съумяваме да правим пълноценно това, което правим :)

*

Gostenka

Лош сън
« Отговор #16 -: Януари 09, 2006, 10:07:05 pm »
Blagodarq ti, AN !
Da ,pozitiven potencial sys sigurnost ima v trudnostite:)
AN, iskam da te pitam, kakvo mislish , za davaneto na Kurban i jertvoprinusheniqta? :rolleyes:
Nemoga da razbera, kak taka horata vqrvat, che kogato ubiqt drugo syshtestvo , Bog shte im prosti grehovete i shte im pomaga i kakvoto tam iskat. Ne e li po-dobre da pojertvame neshto ot sebe si, da gladuvat mesec naprimer.
Kazvam "horata", zashtoto za nqkoi neshta ne se useshtam chovek, poradi razlichnite si vyzgledi.
"17. Пази ногата си, кога отиваш в Божия дом, и бъди готов повече да слушаш, нежели да гледаш, как безумни принасят жертви; защото те не мислят, че вършат лошо."
Eklisiast
   Poslednite noshti ne pomnq synishtata si, a i spq nespokoino. Nqmam dostatychno  vreme da promenq chujdi vyzgledi, ili da vyzprepqtstvam edno kolene na agynce v sobstveniq mi dvor, kato Kurban , i se chuvstvam leko provalila se s tazi si zadacha , a samiq "ritual" shte byde izvyrshen ot priqtelq za koito spomenah, ne che sym mu syrdita ,toi prosto pravi usluga , a drug e pojelal tazi usluga. Vse pak smqtam, che ne e osobeno humanno.
Sega chesto se seshtam za onzi si syn, koito ti bqh razkazvala predi, za onezi arabi i onova agynce, koeto placheshe i kak nqkakyv myj mu otkysna glavata. Kato, che li synq e imal vryzka.
AN , a pri teb stava li neshto interesno v sveta na synishtata ?:)

*

АН

Лош сън
« Отговор #17 -: Януари 10, 2006, 06:36:56 pm »
Днес сутринта в 6ч чух по радиото, че започва тоя празник.
Да е честит на хората, които ги празнуват!
Не бих искала да оценявам и съдя обичаи и традиции.
За някои времена и народи е било въпрос на чест, даже не животно, а човек да бъде пренесен в жертва на боговете...
За мюсюлманите това са няколко такива празника годишно – с жертвено животно, баници и баклави – също като при християните по Коледа :)

Но се сещам за познати, които при сериозен инцидент на някой близък, при който той едва е останал жив, всяка година те на съответната дата правят нещо, на което пак казват:”курбан”. И ми се е случвало да чувам от тях, че ако забравят и пропуснат датата, отново се случва човекът да попадне в опасна ситуация..../трябва да не сме разсеяни и да се опитваме да спазваме обещания и обети :)/

Аз известно време не сънувах, но последните нощи пак си помня сънищата.
Нощес сънувах ситуация, на която търся отговор от няколко месеца и в будния си живот. В будно състояние нямам достатъчно информация за да се доверя на логиката.
И в съня снощи не разбрах каква е истината.
Понякога не ни се дават отговори на някои въпроси и може би не трябва да ги търсим....

При теб как е последните нощи?

*

Gostenka

Лош сън
« Отговор #18 -: Януари 11, 2006, 12:50:44 am »
Zdravei, AN! :rolleyes:
Da im e chestit praznika!
Veche ne  iskam da go mislq tova agynce.Znam, che nqmam nikakvo pravo da sydq koe e dobro, ili losho, prosto mi beshe jal. Moqta maika e imala katastrofi ,i kato malka pomnq, che e davala Kurbani na tezi dati, no neznam zashto sega vze takova reshenie , poneje vse pak e hristiqnka. Dnes prez celiq den ne hapnah nishto , zashtoto mi beshe malko mychno , a magazinite v celiq grad ne rabotqt , za da si namerq plodove, zashtoto iskam izvesno vreme da sym na plodove ,da izdyrja v zimno vreme i chak kym 21. h otkrih otvoreno mqsto , kato predi tova padnah i se udarih mnogo losho. Eto tova si e strahoten den, kazvam go bez kapka ironiq! :D
AN pravq tova , zashtoto i az tyrsq nqkoi otgovori. Useshtam samo,che dokato gi tyrsq celenasocheno nqma da gi otkriq .Ne obicham kogato neshto silno me interesuva , intuiciqta mi da mylchi i da ne poluchavam informaciq i ot sysnishtata. Sqkash vsichko narochno ne mi kazva, zashtoto moje bi oshte ne sym gotova da znam otgovorite. Vsyshtnost ideq si nqmam . Moje bi edin den ,kogato spra da tyrsq ,informaciqta sama shte doide pri men. Chesto taka mi se sluchva. No dylgo ovyrtam. Po syshtestvo, minalata prolet kogato obqvih ,che sym na plodove ti spomena za interesni prejivqvaniq i neshto za iogite ,koeto togava nerazbrah ,zashtoto  nishto interesno ne mi se beshe sluchvalo dokato sym na plodove. Samo ,che meseca mina ,i nemojah zaradi jegite da se vyrna kym poredishnite si navici i taka otkarah prekaleno dylgo vreme ,kato se prochistvah i se chuvstvah dobre. Da kajem, che togava mi se sluchi neshto interesno ,koeto nemoga da si obqsnq, no prekaleno silno ,za da zabravq nqkoga ,prekaleno krasivo za da go sravnq s neshto. Chela sym , che ako edno da go narechem gladnuvane , nqma duhovno znachenie si e obiknovena dieta ,no kogato moje bi ni ochistva , kogato v tezi momenti se pokaqme ,moje bi togava ni se dava neshto interesno,a moje i da govorq nebivalici. Chudq se dali strannoto mi prejivqvane , ima neshto obshto s dylgoto gladuvane,koeto praveh,ili si e chast ot lichnata mi Sydba. Veche neznam kakvo da mislq ,a moje i nikoga da ne razbera ,no vse pak "И в степента, в която плътта на онзи, който пости, става тънка и лека, духовният живот достига съвършенство и се проявява с чудни явления. Тогава духът извършва действията си като че в безтелесно тяло. Външните сетива все едно се затварят и умът, освободен от земята, се възнася към небето и всецяло се потапя в съзерцание на духовния свят. :blink:

*

Gostenka

Лош сън
« Отговор #19 -: Януари 11, 2006, 01:07:47 am »
Цитат
Аз известно време не сънувах, но последните нощи пак си помня сънищата.
Нощес сънувах ситуация, на която търся отговор от няколко месеца и в будния си живот. В будно състояние нямам достатъчно информация за да се доверя на логиката.
И в съня снощи не разбрах каква е истината.
Понякога не ни се дават отговори на някои въпроси и може би не трябва да ги търсим....

При теб как е последните нощи?
Syjalqvam, che razdelqm syobshteniqta si ,no pri tozi net, imam trudnosti s izprashtaneto i taka e po-sigurno!
Izvini me otnovo, AN!
Nemoga da razbera mnogo neshta. Naistina kogato iskame nesto silno ponqkoga sqkash privlichame protivopolojna energiq i to nestava, a se sblyskvame s tova, koeto aktivno ne iskame.
Naprimer nai-redovno vecher opitvam da cheta nqkoi neshta ot Bibliqta i si obeshtavam, che shte se staraq ,da pokrivam preporykite, da sym kolkoto se moje po-tyrpeliva,lubqshta , tolerantna s horata, i na sledvashtiq den sqkash na puk na sebe si , shte kaja, neshto s ne nai-miliq ton i vyobshte reakcii, koito sqkash ne sa moi ,a nqkak izkustveni , tochno zashtoto iskam da  byda mnogo  po-dobra , ot kolkoto sym i sqaksh narochno stava obratnoto, za koeto posle oshte poveche syjalqvam . Moje bi nemoje otvednyj , a trqbva da stane estestveno i po-leko, visokite iziskvaniq kym nas samite porajda naprejenie i zatova stava obratnoto. I taka i az kato teb , tyrsq otgovori ,koito ne znam dali nqkoga shte polucha ,veche useshtam che e vreme da se smirq ,che otgovorite shte doidat kogato trqbva, a ne kogato na men mi se iska. A dostigna li smirenie ,imam i tyrpenie i nikakvo otlgane vyv vremeto ne me pritesnqva, vyobshte sirenieto si e golqma sila ,togava vsichko stava estestveno ,edinstvenotot ,koeto e ,che sqkash trqbva da sym po-ravnodushna i bezpristrasna, koeto si e neleka zadacha i dori da dostigna tova systoqnie , trudno se poddyrja takova ,a i ne sym chovek koito se slvai s poddyrjane na edno i syshto vytreshno systoqnie dylgo vreme .
Tezi noshti ne si pomnq synishtata, no tozi moi priqtel zapochna da synuva kato men dqvol , koito izrqzva nashi snimki i se smee, ili che men me otvlichat i vse razni dramatichni neshta, kato nqkoi silno go stresirat.
Plasha se tova da ne sa nqkakvi loshi znaci.
Shte vidq tazi ,nosht i nadqvam se utre da si razkajem interesni synishta s dobri poslaniq!
Do skoro vijdane, AN!
Vsichko nai-hubavo! :)
Jeni :)