Върнах се 20 години назад за да разгледам как са ми действали транзитите при вземане на решения...и забелязах ,че точно при динамичните аспекти на Сатурн,Уран ,Плутон съм вземала правилните решения,а при смес на динамични и хармонични съм вземала неправилни.... :blink:Най-прясното ми вземане на правилно решение в периода 2008/2009 година тр.Сатурн е направил опозиция Меркурий,след това съвпад с МЦ и веднага след това опозиция Слънце,куинконкс с Луна,Уран опозиция Меркурий,съвпад с ИЦ,Плутон квадрат със Слънце,Марс съвпад Нептун.... ;)Това не означава ли ,че при всеки динамичните и хармоничните аспекти на външните планети действат различно ,в зависимост от това какво мотивира един човек или иначе казано какво преобладава в натала му като стихия,качество,как си взаимодействат тези качества и стихии? :blink:
Е, всякак трябва да се отчита спецификата и в радикса и в индивида:)
Например, в общия случай при опозиция на тр. Сатурн към Меркурий от радикса, човек става по-критичен /към себе си и другите/, понякога е недоволен от обкръжението си, понякога губи концентрация и т.н. /т.е. по правило са засегнати аналогиите на Меркурий. Тая критичност може да е градивна и да провокира правилно решение, но ако я допълним и със страхове или илюзии, надали ще вземем вярно решение.
Естествено, че само по един показател не можем да сме категорични – друг въпрос е, ако от всякъде хороскопът
„ крещи“ за правилно решение или грешка:)
А как би обвързала „добрите“ и „лошите“ аспекти със стихиите или качествата?
Какво преобладава при теб, та установяваш, че при предизвикателни аспекти си по-точна в решенията, докато хармоничните явно ти пречат и водят до грешки?
Как да си обясним това, че едно благоприятно влияние пречи на здравия разум или на интуицията?