Здравей Гост

Периоди за вземане на решения според транзитите

• 124 Отговора
  • 17266 Прегледи
*

AH

• 2201
Re: Периоди за вземане на решения според транзитите
« Отговор #40 -: Септември 17, 2011, 10:38:16 am »
Сега се сетих за едно мое решение преди няколко години, за което все още съжалявам (боже, колко глупава бях, някой трябваше да ме удари по главата тогава) и видях, че тогава Юпитер е бил в квадрат с Меркурий, но никой от другите аспекти не ги видях. АН, можеш ли да кажеш нещо за орбисите?

Аз определено предпочитам широките орбиси, а това е най-вече защото търся в астрологията на първо място философията и вътрешната нагласа. Ти какъв орбис си заложила в програмата?

Но в случая при теб, когато отчиташ голяма грешка, е интересно могла ли си да я избегнеш. Когато решенията си кореспондират със Сатурн, кармата е по-силно влияеща. А твоето го свързваш с Юпитер.
И доколко решението е касаело аналогиите на Юпитер?
Свързано е с висшето образование при това в чужбина. А то и самият Юпитер ми е в девети дом, а ми управлява четвърти. Грешката можех да я избегна, ако бях проявила здрав разум или по-точно ако някой ме беше ударил по главата да се отрезвя и да разбера, че е далеч по-важно да замина. Ама нашите винаги са ме оставяли да правя каквото си искам и не са се опитвали да ме убедят. Определено е трябвало доста по-твърдо да се подходи към мен тогава, а не да оставиш един келеш да изпусне златна възможност поради разни детински причини.
Аз не съм заложила орбис, защото ползвам астро.ком, там сама си гледам кое с кое ми съвпада, но предполагам, че доста грешки правя. :-\

сети се още колко грешки ще правиш в живота:) - и не такива, каквито можеш да направиш с астрокома:)
И даже точно когато сме най-самоуверени, че не допускаме грешка, в последствие установяваме, че сме я направили:)
Но при така създадената ситуация, дай да видим кое е непоправимо след въпросната грешка. Ясно е, че тя си кореспондира с Юпитер - а грешките по него не са окончетелни:)

*

Asol

• 4140
« Отговор #41 -: Септември 17, 2011, 10:55:11 am »
Снощи при Слави беше на гости един човек, който се занимава професионално и преподава айкидо, а е в тази сфера от 40 години. Предисторията водеща към това му решение е следната. Преди години е работил като охрана и в процеса на изпълнение на професоналните си задължения е бил наръган с нож близо до сърцето. Тогава решава да учи някакво бойно изкуство, което за в бъдеще да му бъде в полза при такива ситуации.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #42 -: Септември 17, 2011, 11:59:36 am »
Момичета, а какво ще кажете за вземането на правилните решения  смисъл на избор от две възможности. Ето сега аз имам два варианта за започване на работа. Единия е във фирма, която е одавна на пазара, а другата е в ново открита.
За протокола тр. Сатурн е в точен съвпад с У7- Уран.  Сатурн е У6 дом. и сега ?
Даже пускам и хорарен въпрос за това, защото е важно за мен. ако избера новата фирма, то трябва да замина сега на 22 септ. до Гърция - служебно. Много е скоро и трябва да взема бързо и правилно решение.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

abroad

• 2187
« Отговор #43 -: Септември 17, 2011, 12:19:18 pm »
Момичета, а какво ще кажете за вземането на правилните решения  смисъл на избор от две възможности. Ето сега аз имам два варианта за започване на работа.

добър въпрос
с което ми напомни за друго грешно решение, когато трябваше да избирам първата си работа - съвсем естествено изтеглих грешната клечка:))
тр. Сатурн квадрат нат. Слънце/Меркурий
тр. Нептун точна опозиция нат. Луна
тр. Меркурий квадрат Юпитер

4 години по-късно се коригирах, но закъснях, а и доста ми струваше...

*

elfidka

• 3129
« Отговор #44 -: Септември 17, 2011, 12:40:49 pm »
Да така си е Аброад,
Дано аз да взема правилното решение за сегашната ситуация.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

AH

• 2201
« Отговор #45 -: Септември 17, 2011, 12:45:45 pm »
Снощи при Слави беше на гости един човек, който се занимава професионално и преподава айкидо, а е в тази сфера от 40 години. Предисторията водеща към това му решение е следната. Преди години е работил като охрана и в процеса на изпълнение на професоналните си задължения е бил наръган с нож близо до сърцето. Тогава решава да учи някакво бойно изкуство, което за в бъдеще да му бъде в полза при такива ситуации.

Може би понякога животът и  съдбата насила ни тласкат към призванието ни:)

*

AH

• 2201
« Отговор #46 -: Септември 17, 2011, 12:46:27 pm »
Ами тогава излезе златна възможност за 5-годишно обучение в чужбина, като всичко ти плащат. Обаче аз реших, че 5 години са твърде много, че си искам приятелите и купоните тук (които приключиха по-скоро отколкото си мислех), че си обичам гаджето (което ме заряза след няколко месеца), че не искам да съм далеч от къщи и такива глупости. Сега пък много искам да замина, но не мога...  Та те ми поднасят всичко на тепсия, а аз се отказвам... Решила съм, че ще науча моите деца кои трябва да са им приоритетите и кои неща изглеждат вечни, но са временни... жалко, че мен не ме бяха научили и трябваше по трудния начин да го откривам.
Сега видях, че и Марс е бил в сходящ квадрат с Юпитер, орбис 3-4 градуса

За друг случай на грешно решение не се ли сещаш – дали са сходни звездните влияния?- поне да знаеш кога и от какво да се пазиш:)

*

AH

• 2201
« Отговор #47 -: Септември 17, 2011, 12:47:11 pm »
Момичета, а какво ще кажете за вземането на правилните решения  смисъл на избор от две възможности. Ето сега аз имам два варианта за започване на работа. Единия е във фирма, която е одавна на пазара, а другата е в ново открита.
Даже пускам и хорарен въпрос за това, защото е важно за мен. ако избера новата фирма, то трябва да замина сега на 22 септ. до Гърция - служебно. Много е скоро и трябва да взема бързо и правилно решение.

Като става въпрос за решения, Сатурн дава трезвост, но и страхове, а  в съвпад с Уран не е много сигурно как ще се прояви, защото са им разнопосочни действията.
Виж наталните Меркурий и Нептун – единият има отношение към мисленето най-общо, а другият – към заблудите и илюзиите:)

*

AH

• 2201
« Отговор #48 -: Септември 17, 2011, 12:48:16 pm »
с което ми напомни за друго грешно решение, когато трябваше да избирам първата си работа - съвсем естествено изтеглих грешната клечка:))
тр. Сатурн квадрат нат. Слънце/Меркурий
тр. Нептун точна опозиция нат. Луна
тр. Меркурий квадрат Юпитер

4 години по-късно се коригирах, но закъснях, а и доста ми струваше...

Можеш да опиташ нещо друго- отчети 3-4 грешни решения, виж какво е действало и намери общото или виновника – забелязала съм, че всеки си има по някой виновник за цял живот, но не съм решила още как да го разпознаваме най-често:)

*

abroad

• 2187
« Отговор #49 -: Септември 17, 2011, 01:07:45 pm »
изключено е да не се е проявил по някакъв начин Сатурн- върни се назад, спомни си колкото можеш повече неща – решението ти нямаше ли нещо общо с афинитети от детските години?

не че не съм го правила през последните 10тина години честичко, но и сега опитах -не, няма, освен че се самонавивах с престижната за онова време специалност. По-скоро това, което исках да уча (не че и там не трябваше да направя избор между две не свързани специалности в 2 различни университета:))) беше свързано с афинитет от малка

А това е важно за човек да си го знае, защото отношението му към подобна предопределеност следва да е различно от отношението му към решение в резултат на мощен импулс, свързан с желание.

тоест? какво трябва да е то?

*

elfidka

• 3129
« Отговор #50 -: Септември 17, 2011, 01:12:13 pm »

Като става въпрос за решения, Сатурн дава трезвост, но и страхове, а  в съвпад с Уран не е много сигурно как ще се прояви, защото са им разнопосочни действията.
Виж наталните Меркурий и Нептун – единият има отношение към мисленето най-общо, а другият – към заблудите и илюзиите:)

Към наталния мерк има разходящ съвпад с тр. сатурн мерка е на 13 гр. във Везни, а наталния Нептун е на 3 в Стрелец ...120 гр. от тр. Уран и полусекстил от тр. Плутон...
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

« Отговор #51 -: Септември 17, 2011, 01:44:01 pm »
  Ще постна карта, решението не мога да кажа дали е било грешно или правилно, но беше съдбоносно...Целия ми живот се повлия от тази крачка, която направих, и то в посока, която никога не съм предполагала...

*

AH

• 2201
« Отговор #52 -: Септември 17, 2011, 02:59:13 pm »
тоест? какво трябва да е то?

Струва ми се, че предопределеностите не можем да ги избегнем или поправим. Трябва да намерим начините да ги приемем, да им се подчиним и да се опитаме да извлечем някакви позитиви. Докато сме с негативна нагласа, усилията ни май са обречени на неуспех – трябва да си търсим начин да си променим нагласата – например, като пишем и си преповтаряме добрите страни на положението.
А грешките поради амбиции, или неразбрани потребности, или желание за промяна, след някакви усилия са поправими – дори да е късно заради изтеклото време......но ако полагаме усилия, а нищо не се променя или даже се чувстваме все по-зле, значи имаме предопределеност и трябва да се примирим:)

*

AH

• 2201
« Отговор #53 -: Септември 17, 2011, 02:59:56 pm »
Към наталния мерк има разходящ съвпад с тр. сатурн мерка е на 13 гр. във Везни, а наталния Нептун е на 3 в Стрелец ...120 гр. от тр. Уран и полусекстил от тр. Плутон...

Изглежда, че ще вземеш правилно решение – отпусни се- вселената може да ти го подскаже и ще ти остане само да и се довериш:)

*

AH

• 2201
« Отговор #54 -: Септември 17, 2011, 03:01:42 pm »
  Ще постна карта, решението не мога да кажа дали е било грешно или правилно, но беше съдбоносно...Целия ми живот се повлия от тази крачка, която направих, и то в посока, която никога не съм предполагала...

В тая карта като че ли само квадрата на тр.Сатурн към натален Нептун подсказва за възможна грешка, освен ако не го приемем тоя квадрат за необходимост от решение и действие по отношение на пътуване:) Ти чудиш ли се дали си сбъркала или просто понякога малко съжаляваш?:)

*

elfidka

• 3129
« Отговор #55 -: Септември 17, 2011, 03:02:06 pm »

Изглежда, че ще вземеш правилно решение – отпусни се- вселената може да ти го подскаже и ще ти остане само да и се довериш:)

Дано всичко да е наред  :wub:
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

AH

• 2201
« Отговор #56 -: Септември 17, 2011, 03:02:46 pm »
Върнах се 20 години назад за да разгледам как са ми действали транзитите при вземане на решения...и забелязах ,че точно при динамичните аспекти на Сатурн,Уран ,Плутон съм вземала правилните решения,а при смес на динамични и хармонични съм вземала неправилни.... :blink:Най-прясното ми вземане на правилно решение в периода 2008/2009 година тр.Сатурн е направил опозиция Меркурий,след това съвпад с МЦ и веднага след това опозиция Слънце,куинконкс с Луна,Уран опозиция Меркурий,съвпад с ИЦ,Плутон квадрат със Слънце,Марс съвпад Нептун.... ;)Това не означава ли ,че при всеки динамичните и хармоничните аспекти на външните планети действат различно ,в зависимост от това какво мотивира един човек или иначе казано какво преобладава в натала му като стихия,качество,как си взаимодействат тези качества и стихии? :blink:

Е, всякак трябва да се отчита спецификата и в радикса и в индивида:)
Например, в общия случай при опозиция на тр. Сатурн към Меркурий от радикса, човек става по-критичен /към себе си и другите/, понякога е недоволен от обкръжението си, понякога губи концентрация и т.н. /т.е. по правило са засегнати аналогиите на Меркурий. Тая критичност може да е градивна и да провокира правилно решение, но ако я допълним и със страхове или илюзии, надали ще вземем вярно решение.
Естествено, че само по един показател не можем да сме категорични – друг въпрос е, ако от всякъде хороскопът
 „ крещи“ за правилно решение или грешка:)
А как би обвързала „добрите“ и „лошите“ аспекти със стихиите или качествата?
Какво преобладава при теб, та установяваш, че при предизвикателни аспекти си по-точна в решенията, докато хармоничните явно ти пречат и водят до грешки?
Как да си обясним това, че едно благоприятно влияние пречи на здравия разум или на интуицията?

*

AH

• 2201
« Отговор #57 -: Септември 17, 2011, 03:04:12 pm »
Това е единственото, за което наистина съжалявам, всички останали са били всяко зло за добро :blink: И е имало намесени други фактори, а това зависеше само от мен.
И какво да правим, като имаме такива аспекти - то каквото и да решим, все ще е грешно...

Ако можем -  чакаме известно време и после вземаме решението, ако не можем- ще си търпим последствията:) Фатална ли беше тая грешка?

*

AH

• 2201
« Отговор #58 -: Септември 17, 2011, 03:31:59 pm »
Е, не чак фатална, никой не е умрял, но още си бера плодовете от глупавото ми решение. Сега се намирам не там, където бих искала и се занимавам не с това, което бих искала. Но от друга страна пък изживях страхотни моменти и срещнах страхотни хора, които иначе нямаше да ги срещна. Но пък сигурно щях да срещна по-хубави хора, знам ли...

Аз харесвам у източните философии това, че вярват в кармата повече от колкото в свободната воля, особено когато става въпрос за грешки:) – шегувам се:) – я си представи, че беше заминала, а там ти се случеше нещо лошо:)

*

abroad

• 2187
« Отговор #59 -: Септември 17, 2011, 03:45:49 pm »
Аз харесвам у източните философии това, че вярват в кармата повече от колкото в свободната воля, особено когато става въпрос за грешки:)

защо не харесваш предсказателните възможности и тяхната категоричност в горния смисъл?
и ако да речем, че си от тия с повечко карма, що не се сработваш с енергиите на хороскопа, а все им бягаш и те ти се изплъзват?