Здравей Гост

Астропсихология на личността

• 374 Отговора
  • 50753 Прегледи
*

abroad

• 2187
Re: Астропсихология на личността
« Отговор #160 -: Ноември 17, 2011, 09:52:58 pm »

Все пак от там са минавали транзити...Най-малкото би трябвало да ги улавяш...Близо 4* са сериозен диапазон в прогностиката...Не вярвам да нямаш събития... ;D...Наред с всичко си и от чувствителните натури....така , че е по-важно според теб..,а не според другите версии...Изследвай го и ще разбереш...

вярваш или не, последните много години няма отчетливи събития, ведно с тях вероятно и аз съм затъмнена
чувствителността по отношение на мен си се притъпи, изтръпна - като след много бой и налагане :blink:
затова когато и колкото мога се опитвам да я съживя чрез другите, не че засега успявам :blink:

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #161 -: Ноември 17, 2011, 10:15:17 pm »
Не се опитвай бе човек, седи мирно и чекай да мине.
Има неща, с които не можеш да се пребориш и единственият начин да ги надвиеш е да ги оставиш да минат и да си заминат.
Това е урока на Плутон.
Наскоро видях едно кратко филмче за котка, защипаха и обикновена щипка за пране за врата и тя замръзна - точно където майка и я е носила като е била малко коте.
И стоя замръзнала и безпомощна докато не и махнаха щипката от врата. Вцепенена и тотално зомбирана.
Просто понякога идва време, кога ти защипят врата и немаш друга игра освен да се вцепениш.

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #162 -: Ноември 17, 2011, 11:49:19 pm »
Мда добре е да се даде някакво определение за "вибрация". Една от възможните дефиниции, които разглеждам, е следната:

Вибрацията е трептение в чисто механичен смисъл. Обектът ( или системата от обекти ) , които трептят, не са от съществено значение за "езотеричните" свойства на вибрацията, за разлика от самата вибрация и в частност нейната
честота.Това се дължи на факта, че честотата е число, а числата могат да бъдат разглеждани, като проявления на велики
универсални принципи. От тази дефиниция следва, че всички съществуващи обекти могат да бъдат разглеждани като
вибрации или притежаващи вибрации ( евентуално с изключение на гравитацията и силните и слаби ядрени взаимодействия). От езотерична гледна точка в подкрепа на това определение стои третият херметичен закон, според
който "всичко вибрира и всичко е в движение".

Това беше важно наистина, за да различаваме от преносни и мистични употреби на думата (които понякога и аз ползвам и смесвам). По написаното от теб за вибрацията като механично трептение, във физичен смисъл, съм съгласен, макар че трябва да вземем предвид евентуално субекта, вътре-то в човека като част от вибрационния модел, ако разглеждаме така света. Можем да разглеждаме всички неща като вибрации с определена честота, но и да имаме предвид, че това е един теоретичен модел, а не непременно самата фундаментална реалност, макар и да си допада с 3-ти херметичен закон. А езотеричните твърдения като цяло подлежат на съмнение и проверка, доколкото често се основават на вярвания и варират според духовно-философската школа. Самата вибрация има честота, което по дефиниция е повтаряемостта на определено състояние за определен интервал. Честотата е число до толкова, до колкото числовата й стойност зависи от измерителните стандарти, а те са определени от нас. Ние например обикновено мерим в трептения за секунда, но дефинирането на времевите единици и в частност секундата е отново наше дело, а съвременната дефиниция за секунда базираме на цезий 133. Само разлики в тези положения предполагат разлики и в числовите стойности, дали при нас или при хипотетична друга цивилизация някъде във Вселената. Така че "честотата е (определено?) число" е относително и зависи контекстуално. То, заедно с продължението, че "...числата могат да бъдат разглеждани като проявления на велики универсални принципи" (?) оставям настрана, тъй като нямам достатъчно основание да намирам числата за универсално или абсолютно обвързани с вибрации и принципи, както и подлагам на съмнение езотеричните свойства, значения и извора им. И тук идват някои (малко дълги) разсъждения конкретно около нумерологията, символите, буквите, звуците и принципите там, които имам наум и ще оставя за следващо включване.

За моя ник, интерпретацията въобще не отговаря на действителността  ;D .

Едва ли е изненадващо. :) Но какво по-точно имаш предвид?

Ще се опитам да намеря един-два линка отпреди близо две години, представящ доразивитие по халдейската нумерология и присвояване според звука. Така примерно латинското C има променлива вибрация и може да е като тази на K, ако се чете така.
« Последна редакция: Ноември 18, 2011, 01:56:11 am от Kelvin »

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #163 -: Ноември 18, 2011, 04:32:53 am »

Все пак от там са минавали транзити...Най-малкото би трябвало да ги улавяш...Близо 4* са сериозен диапазон в прогностиката...Не вярвам да нямаш събития... ;D...Наред с всичко си и от чувствителните натури....така , че е по-важно според теб..,а не според другите версии...Изследвай го и ще разбереш...

вярваш или не, последните много години няма отчетливи събития, ведно с тях вероятно и аз съм затъмнена
чувствителността по отношение на мен си се притъпи, изтръпна - като след много бой и налагане :blink:
затова когато и колкото мога се опитвам да я съживя чрез другите, не че засега успявам :blink:

На колко градуса имаш пренатални лунации? :-\ Дом и знак....По "боя и налагането" можеш да разбереш много неща...Бас хващам , че са под дикцията на Луна-Венера-Марс....Поправи ме , ако греша...,но ми се струва , че имаш огромен шанс....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #164 -: Ноември 18, 2011, 01:15:43 pm »

Това беше важно наистина, за да различаваме от преносни и мистични употреби на думата (които понякога и аз ползвам и смесвам). По написаното от теб за вибрацията като механично трептение, във физичен смисъл, съм съгласен, макар че трябва да вземем предвид евентуално субекта, вътре-то в човека като част от вибрационния модел, ако разглеждаме така света. Можем да разглеждаме всички неща като вибрации с определена честота, но и да имаме предвид, че това е един теоретичен модел, а не непременно самата фундаментална реалност, макар и да си допада с 3-ти херметичен закон. А езотеричните твърдения като цяло подлежат на съмнение и проверка, доколкото често се основават на вярвания и варират според духовно-философската школа. Самата вибрация има честота, което по дефиниция е повтаряемостта на определено състояние за определен интервал. Честотата е число до толкова, до колкото числовата й стойност зависи от измерителните стандарти, а те са определени от нас. Ние например обикновено мерим в трептения за секунда, но дефинирането на времевите единици и в частност секундата е отново наше дело, а съвременната дефиниция за секунда базираме на цезий 133. Само разлики в тези положения предполагат разлики и в числовите стойности, дали при нас или при хипотетична друга цивилизация някъде във Вселената. Така че "честотата е (определено?) число" е относително и зависи контекстуално. То, заедно с продължението, че "...числата могат да бъдат разглеждани като проявления на велики универсални принципи" (?) оставям настрана, тъй като нямам достатъчно основание да намирам числата за универсално или абсолютно обвързани с вибрации и принципи, както и подлагам на съмнение езотеричните свойства, значения и извора им. И тук идват някои (малко дълги) разсъждения конкретно около нумерологията, символите, буквите, звуците и принципите там, които имам наум и ще оставя за следващо включване.

Наясно съм, че даденото от мен определение за вибрация, е един теоретичен модел на реалността. На мен точно това
ми беше целта - да формулирам една от възможностите, които аз считам за вероятни.

Колкото до "честотата е число до толкова, до колкото числовата й стойност зависи от измерителните стандарти, а те са определени от нас" - честотата винаги е число. Действително с промяна на измерителния стандарт числовата стойност се изменя, но фактът че честотата може да се разглежда като число ( или по-точно, като елемент на множеството на
реалните числа ) остава неизменен. Нещо повече - във всеки един момент честотата е еднозначно определена.
Под еднозначна определеност разбирам следното: Нека имаме един обект с честота на вибрациите 10 херца в секунда и
някаква друга времева мерна единица, за която знаем, че спрямо нея същият обект има вибрационна честота 20 херца.
Веднага може да се направи извод, че другата мерна единица е равна на 2 секунди. От факта, че такова конвертиране
между мерни единици е възможно, следва, че честотата есенциално е константа, а нейната числена стойност може да се разглежда като функция на времеви интервали от вида  "y=c*x",  където "у" е числената стойност на честотата, "с" е
честотната константа, а "х" е независима променлива, която представя големина на времеви интервал.

Ето един пример, който по-добре илюстрира горните твърдения: числото десет в десетична бройна система се
записва 10, но примерно в двойчна се записва 1010, в третична е 101 и тн. Трите записа са напълно различни, но
въпреки това представят едно и също число.

В предишния ми пост там, където казвам, че честотата на вибрацията може да се разглежда като число, под число имам предвид това, което сега формулирах като честотна константа.

Нещо много сложно ми се получи обяснението, но за мое съжаление не можах да го направя по-просто  :( .

За моя ник, интерпретацията въобще не отговаря на действителността  ;D .

Едва ли е изненадващо. :) Но какво по-точно имаш предвид?

Няколко потребители споменаха, че личностните интерпретации на въпросния сайт базирани на  никовете им, са достоверни. Аз имам предвид, че при мен интерпретацията е недостоверна   ;D .

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #165 -: Ноември 18, 2011, 02:15:15 pm »
Колкото до "честотата е число до толкова, до колкото числовата й стойност зависи от измерителните стандарти, а те са определени от нас" - честотата винаги е число. Действително с промяна на измерителния стандарт числовата стойност се изменя, но фактът че честотата може да се разглежда като число ( или по-точно, като елемент на множеството на
реалните числа ) остава неизменен. Нещо повече - във всеки един момент честотата е еднозначно определена.
Под еднозначна определеност разбирам следното: Нека имаме един обект с честота на вибрациите 10 херца в секунда и
някаква друга времева мерна единица, за която знаем, че спрямо нея същият обект има вибрационна честота 20 херца.
Веднага може да се направи извод, че другата мерна единица е равна на 2 секунди. От факта, че такова конвертиране
между мерни единици е възможно, следва, че честотата есенциално е константа, а нейната числена стойност може да се разглежда като функция на времеви интервали от вида  "y=c*x",  където "у" е числената стойност на честотата, "с" е
честотната константа, а "х" е независима променлива, която представя големина на времеви интервал.

Съгласен съм, тъй като не съм имал предвид друго: честотата е определена и винаги е число / може да се изрази числово, но отбелязвам, че това число може да е различно според измерването на същата честота, като един стандарт не е по-обективен и верен от друг, камо ли абсолютен и универсален за Вселената, освен ако евентуално няма висш замисъл от Твореца, в което никак не съм убеден. Също така подлагам на съмнение твърденията на нумерологията и нумерологичните системи като извечни, всевалидни истини. Груба проста аналогия около това, за което говорим, е примерно да имаме хубаво вино, но на бутилката вместо "вино" да залепим "wine" или "şarap" - виното си остава същото вино. А обяснението ти е съвсем добре оформено, спретнато и ясно (поне според мен).

Цитат
Няколко потребители споменаха, че личностните интерпретации на въпросния сайт базирани на  никовете им, са достоверни. Аз имам предвид, че при мен интерпретацията е недостоверна   ;D .

А дали имаш симпатии и влечение към тези личностни качества или пък да искаш да доразвиеш някои у себе си?
А тук? http://www.sanatansociety.org/vedic_astrology_and_numerology/indian_numerology.htm

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #166 -: Ноември 18, 2011, 03:08:48 pm »

А дали имаш симпатии и влечение към тези личностни качества или пък да искаш да доразвиеш някои у себе си?

Нито имам симпатии към въпросните качества, нито искам да ги доразвивам.

А тук? http://www.sanatansociety.org/vedic_astrology_and_numerology/indian_numerology.htm

Определено личностното описание тук е по-добро, даже забелязвам един интересен факт - управляващите планети на
числата на съдбата и психиката, при мен в натала, по сидереалния зодиак, са на тронове .

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #167 -: Ноември 18, 2011, 03:12:05 pm »
Между другото, в индийската нумерология някои вибрации на буквите изглежда са същите като при халдейската, които са описани тук:
http://www.professionalnumerology.com/chaldeansystem.html

Има някои разлики и някои съвпадения, но се различават от питагорейската и последователното при нея раздаване на числата по абучен ред. Както и прави впечатление вниманието към деня от месеца на раждане (психичното число при индийците).
« Последна редакция: Ноември 18, 2011, 03:27:47 pm от Kelvin »

*

abroad

• 2187
« Отговор #168 -: Ноември 18, 2011, 07:54:02 pm »
Има неща, с които не можеш да се пребориш и единственият начин да ги надвиеш е да ги оставиш да минат и да си заминат.
Това е урока на Плутон.

освен, че е в занака на Слънцето, Плутон все още е далеч от него...
знаеш ли колко години точно това правя - стоя мирно и чакам, посипвайки си неколкократно главата с пепел :-[

« Отговор #169 -: Ноември 18, 2011, 07:58:35 pm »
Това е урока на Плутон.

освен, че е в занака на Слънцето, Плутон все още е далеч от него...
знаеш ли колко години точно това правя - стоя мирно и чакам, посипвайки си неколкократно главата с пепел :-[

е който не иска да кротува има  промоция-  бърз влак , еднопосочен по 8 + Плутон :mellow:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

abroad

• 2187
« Отговор #170 -: Ноември 18, 2011, 08:22:33 pm »

е който не иска да кротува има  промоция-  бърз влак , еднопосочен по 8 + Плутон :mellow:

не ти схванах добре мисълта, но този влак ми стои винаги като успокоителна мярка, спират ме недолюбването на влакове, по принцип и нежеланието да стана по-грешна, отколкото и без това съм :blink:

*

abroad

• 2187
« Отговор #171 -: Ноември 18, 2011, 08:27:11 pm »
На колко градуса имаш пренатални лунации? :-\ Дом и знак....По "боя и налагането" можеш да разбереш много неща...Бас хващам , че са под дикцията на Луна-Венера-Марс....Поправи ме , ако греша...,но ми се струва , че имаш огромен шанс....

пълнолунна съм, така че пренаталното пълнолуние е по-молко от 1* разстояние от наталното
новолунието е пак в Козирог, да, Луна-Венера и Марс, но само Марс има относителен комфорт тук :blink:

а пренаталното затъмнение повтаря това, което предстои сега на 10 Декември

всичкото това е по линията 1-7 :blink:

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #172 -: Ноември 18, 2011, 08:45:17 pm »
Когато Плутон ви аспектира или Сатурн е в 12-ти или 1-ви дом, според мен трябва да започнете посещения на идивидуални или групови събития, свързани с лична психоанализа, себепознание и изчистване на негативното.

На мен транзитният Сатурн ми е в 12-ти дом и първо започнах да чета сама психоанализа и да си я правя сама на себе си, а след това започнах да ходя на групови събития, свързани с психоанализата, личностно опознаване и работа със семейната карма.

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #173 -: Ноември 18, 2011, 10:03:30 pm »
... спират ме ...

Моля, моля! Разрешени са само виртуални влакове от типа "затрий си профила"!  Железниците скоро фалират и всички преминаваме на автомобилен, колоездачен, воден и въздушен транспорти! :angry:

Относно 8мия дом и Плутоня - по тях има и някои други дейности, възможни да бъдат практикувани и за развлечение! Като размени на телесни флуиди, четене на книжки за канални пътешествия, колекциониране на антики и дори ровене в тракийски могили за откриването им. Сега е малко студено за целта, но при нужда и желание ще ви намерим подходяща археологична експедиция по местоживеене!
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #174 -: Ноември 18, 2011, 10:35:20 pm »
Наистина трябва да внасяме малко разнообразие в живота си, за да бъдем щастливи. Рутината, сивотата и скуката ни отегчават и действат деградиращо, а разнообразието стимулира желанието за живот.
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #175 -: Ноември 19, 2011, 12:02:21 am »

пълнолунна съм, така че пренаталното пълнолуние е по-молко от 1* разстояние от наталното
новолунието е пак в Козирог, да, Луна-Венера и Марс, но само Марс има относителен комфорт тук :blink:

а пренаталното затъмнение повтаря това, което предстои сега на 10 Декември

всичкото това е по линията 1-7 :blink:

Факт , че това ще бъде тригер...Въпроса е как ще го отключиш на ментално ниво...,така , че да го почувстваш в емоционален план и да го реализираш...
Комфорта не е важен..,по-скоро работи по високото напрежение на Луната...Според мен тук е ключа...за теб... :wub:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #176 -: Ноември 19, 2011, 08:28:51 am »
... спират ме ...

Моля, моля! Разрешени са само виртуални влакове от типа "затрий си профила"!  Железниците скоро фалират и всички преминаваме на автомобилен, колоездачен, воден и въздушен транспорти! :angry:

Относно 8мия дом и Плутоня - по тях има и някои други дейности, възможни да бъдат практикувани и за развлечение! Като размени на телесни флуиди, четене на книжки за канални пътешествия, колекциониране на антики и дори ровене в тракийски могили за откриването им. Сега е малко студено за целта, но при нужда и желание ще ви намерим подходяща археологична експедиция по местоживеене!
ето аналогии по 8,

"8 дом – Скорпион принцип процес на промяна
Способност за връзки и обвързаност, потискане, манипулиране, фиксиране, невидима мощ и принуда, загуба на контрол, промяна, трансформация, наследство, смърт, отношение към притежанието на другия, тайната на щастието

Ключови думи и символи:
Авторитет, заповед, завземане, бруталност, догма, доминантност, натиск, стойността на другия, фанатизъм, юмрук, духовно притежание и капацитет, съвместно имущество, съвместен стил на живот, власт, гуру, хипноза, криза, водещ пример, магия, множество, метаморфоза, жертва, принцип, мъка, ритуал, респект, садизъм, змия, дълг, паяк, „Бъди или умри“, терапия, коз

Социологични съответствия:
Предишния партньор, стари познати,
Професиите, бащите, братовчедите и братовчедките (по майчина линия) на приятелите ни

Биологични съответствия:
Полови и отделителни органи, пикочен мехур, простата, нос, пикочен канал, анус, телесни промени чрез принудителна мярка или висша власт, колективно съзнание, регенерация, рак

Места:
Финансов отдел, гробище, торище, тоалетна, смет
Съответствия при МПС:
Багажник, ауспух, акумулатор, отработени газове, всякакви кабели, запушване, клиновиден ремък, броня отзад в дясно, компресия, налягане в гумите, износени части, ръжда

Съответствия в дома (жилището:
Тоалетна, канал за оттичане, бойлер, маза, боклукчийска кофа
В осми дом задълбочаваме отношението с партньора, който сме срещнали и сме се влюбили чрез седми дом. Тук преживяваме процесите на промяната, смърт и ново раждане, мощ и безпомощност на най-високо ниво, но само тогава, когато не сме готови да се разделим с това което ни мъчи. В осми дом живеем интензивно и в опасност, защото влизаме в мотото „Всичко или нищо“. Тук се намира сенчестата ни страна, невидимата мощ и принудителното отношение. Осми дом притежава терапевтични качества в случаите, когато сме готови да погребем стари наследени жизнени програми, които ни носят страдания. Истинският процес на промяна е свързан с живот и смърт, понеже „Нищо не е така живо като смъртта, и тя е основата на живота!“. В осми дом търсим информация за наследства и общото имущество. Планетите в този дом показват кризи, които ще изживяваме периодично, докато завърши промяната.
Проблеми във връзките, трудности в свързването, проблеми с наследства, големи различия в мненията, проблеми с властта, които могат да доведат до болести

Симптоматика:
Когато не може да се върви по собствения път или е подтиснато собственото мнение, човек развива склонност към конфузия (объркване или контузии)?, спазми, запушвания, хемороиди, херния, заболявания на половата жлеза, простатата, венерически болести, болести на носа, болести от принасяне в жертва, наследствени увреждания, генетични дефекти, процеси на дегенерация, тумори

Възможни причини:
•   Човек е неспособен да се ограничи в партньорството
•   Неспособен да покаже чувствата си
•   Смущение в сексуалните действия
•   Неспособен да действа самостоятелно в съвместното съжителство
•   Неспособен да мисли аналитично
•   Няма възможност за избор, да се ограничи и осигури
•   Подтиснати страсти
•   Неразумен в представите и очакванията
•   Задръжки в процеса на освобождаване и реформи
•   Неосвободен в професията и съвместния живот
•   Неспособен да предприеме действия за подобряване на ситуацията си"

тоя У8 в 8 ,тронов, натегнат- риск,загуба на контрол, фикс -срив,

пък и Плутона, У12 на МС ,как го уважаваш :rolleyes:
« Последна редакция: Ноември 19, 2011, 08:32:53 am от strelicka »
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #177 -: Ноември 19, 2011, 05:36:49 pm »
Стреличке,  :blink: хареса ми тази систематизация за 8 дом (само имам забележка за професиите на партньорите ни, мисля, че не е само по 8 дом, но за финансите е там, проверено по всичките ми приятелки със Слънце в този дом, партньорите им ги издържат  :P) имаш ли такава систематизация и за другите домове ?
When One Door Closes Another Door Opens

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #178 -: Ноември 19, 2011, 05:41:35 pm »
Стреличке,  :blink: хареса ми тази систематизация за 8 дом (само имам забележка за професиите на партньорите ни, мисля, че не е само по 8 дом, но за финансите е там, проверено по всичките ми приятелки със Слънце в този дом, партньорите им ги издържат  :P) имаш ли такава систематизация и за другите домове ?

А някоя от тези твои приятелки да има Слънце в Телец в 8-ми дом?

Телец е собствените пари, а Скорпион е чуждите пари.

Аз имам Слънце в Телец в 8-ми дом и не искам друг да ме издържа.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #179 -: Ноември 19, 2011, 05:58:43 pm »
Ако в хороскопа У8 е във 2 дом, особено при хармоничен аспект с У7 или с планета в 7 дом, също има голяма вероятност нативът да печели чрез партньора си, в съдружие с него (общ бизнес) или да бъде издържан от него.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.