Здравей Гост

5-ти дом

• 97 Отговора
  • 13476 Прегледи
Re: 5-ти дом
« Отговор #20 -: Декември 01, 2011, 10:17:03 am »
И аз съм с Козриго на върха на К5, няма забавления, но и не се оплаквам, честно казано, понеже в повечето случаи ми се повръща и повдига от това, което хората мислят за забавно.  :rolleyes: За мен просто са забавни други неща - книги, форуми, дискусии, разходки. Никой досега не е успял да ме вкара, в дискотека, примерно, нито ще успее.  :angry: Щото освен Козирог на К5 отгоре, имам и Сатурн в 5 дом.  ;D ;D ;D Тъй чее концерти, дискотеки, всякакви други събрания с много шум и хора - просто никога, по никакъв начин и хич не съжалявам за това, де.  ;D ;D

*

Grace

• 2257
« Отговор #21 -: Декември 01, 2011, 11:36:03 am »
И аз съм с Козриго на върха на К5, няма забавления, но и не се оплаквам, честно казано, понеже в повечето случаи ми се повръща и повдига от това, което хората мислят за забавно.  :rolleyes: За мен просто са забавни други неща - книги, форуми, дискусии, разходки. Никой досега не е успял да ме вкара, в дискотека, примерно, нито ще успее.  :angry: Щото освен Козирог на К5 отгоре, имам и Сатурн в 5 дом.  ;D ;D ;D Тъй чее концерти, дискотеки, всякакви други събрания с много шум и хора - просто никога, по никакъв начин и хич не съжалявам за това, де.  ;D ;D

о Не мисля,че Козирог на К5 и Сатурн в 5 дом са "виновни" затова,че не си падаш по забавления от рода на дискотеки,шумни събирания и т.н. ;),тези  "ограничения" са само допълнения,ако и Венерата ти не ги "иска" забавленията. ;)
Аз също имам Сатурн в 5 дом,но обожавам купоните. :P
аз пък ще се присъединя към мнението, че Козирог на К5 наистина не предполага влечение към купони, диско, шумни компании и забавления. е, разбира се на една Луна в Близнаци или Стрелец не и се стои много в къщи и може да внесе един по-"разкрепостен" нюанс.
не предполага и много любовни авантюри, даже бих казала, че вероятността първите Осъществени любовни трепети да се случат доста късно е голяма. човек се отнася сериозно към тези неща и залага на сигурното и стабилното. друго по Козирог на К5 - тенденция, рано или късно за любовна връзка /влюбване/ с голяма възрастова разлика или да преживееш такава сериозна на една по-зряла възраст. въобще забелязвам, че когато Сатурн е У5 всички събития от любовен характер в живота на човек, не могат да се случат без по някакъв начин чрез транзит, прогресия или дирекция да е замесен Сатурн. и мн често са с кармичен характер.
споделете от личен опит... :)

« Отговор #22 -: Декември 01, 2011, 02:33:47 pm »

Не мисля,че Козирог на К5 и Сатурн в 5 дом са "виновни" затова,че не си падаш по забавления от рода на дискотеки,шумни събирания и т.н. ;),тези  "ограничения" са само допълнения,ако и Венерата ти не ги "иска" забавленията. ;)
Аз също имам Сатурн в 5 дом,но обожавам купоните. :P

С Венера в Лъв в 11 дом трябва да съм доста запалена и да не трябва изобщо да излизам от такива места, но нейсе, не е така. Просто Сатурн рядко я изритва.  ;D

Относно мнението на Grace .. все едно си го писала за мен наистина. Като цяло изобщо не искам някакви авантюри и т.н, старая се като си избирам някого, да видя дали може да се създаде нещо трайно. Това за една нощ и три дена, просто при мен не вървят изобщо.  ;D За късно ... не знам ... бях на 15 когато за първи път усетих някакъв трепет, пък вие преценете дали е късно, според мен е сравнително добре, но е вярно, че винаги хората, които харесвам, имаме стабилна разлика в годините в повечето случаи. Прогресии и диреции още не разбирам от тях, не съм ги гледала, но примерно с предния наистина имах транзит на Сатурн - някви квадрати със Слънце, после ми оноди Луната, Нептуна и целия стелиум в коза.  :unsure: И така.  ;D ;D
« Последна редакция: Декември 01, 2011, 02:38:23 pm от ThunderGoddess »

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #23 -: Декември 01, 2011, 03:09:28 pm »
Кажи сега след като Слънцето ти е там (това сериозно ми е интересно) имаш ли много свободно време?

Нещо тази дефиниция на 5 дом - "свободно време"......кое е "заетото, несвободно време"? Когато спиш, когато учиш, когато си задължен да присъстваш в някоя институция (12 г. средно образование)......  :tongue2:

Може да се каже. По принцип бих го формулирал така: не дали ни остава свободно време, а дали си оставяме свободно време. Понеже ръчките са в нашите ръчички и ние решаваме колко ще бъдем... ръчкани, а всъщност - колко ще се ръчкаме.  ;D

Колкото до дефиницията за "свободно време" - под този покрив (за мен поне) съжителства всичко, което правиш по свой директен импулс (което не значи импулсивно, де), т.е. каквото поискаш, ако и когато го поискаш, както го поискаш, без някой да ти вменява изисквания да следваш неговата визия за това, инак еди-какво-си... И този някой са предимно лицата (понякога мутрите) от работата. Но има и терен за философски разходки.
« Последна редакция: Декември 01, 2011, 03:17:56 pm от Kelvin »

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #24 -: Декември 01, 2011, 03:12:42 pm »
И аз съм с Козриго на върха на К5, няма забавления, но и не се оплаквам, честно казано, понеже в повечето случаи ми се повръща и повдига от това, което хората мислят за забавно.  :rolleyes: За мен просто са забавни други неща - книги, форуми, дискусии, разходки. Никой досега не е успял да ме вкара, в дискотека, примерно, нито ще успее.  :angry:

Макар че имаме различни върхове на К5, по тези теми те уплъномощавам да си ми говорителка - същото е и за мен. Сестра. :) А на това отгоре и ЕГН-то ми вече не е за дискотеки много, имам още едно оправдание.  ;D
« Последна редакция: Декември 01, 2011, 03:19:07 pm от Kelvin »

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #25 -: Декември 01, 2011, 03:19:50 pm »
Ако на к5 срещаме козирог следва преди всичко да проследим управителя Сатурн...- място му и неговите акцедентални и есенциални достойнства. Сатурн е женска планета...От изключително значение е дали се намира в горната/дневно раждане/ или в долната/нощно раждане/ хемисфера на картата...Наред с това не по-малко значение има дали се среща в мъжка или женска карта...Втората стъпка е декадата в която попада планетата..,дуодата в която се намира...В какви отношения е сатурн с диспозиторите на декадата и дуодата...Има ли планета в 5-ти дом и как е  аспектирана спрямо управителя...,неината позиция се проследява по същия начин...Едва тогава можем да кажем как ще протече всичко онова , което свързваме по аналогия и значение с 5-ти дом... :blink:
Нещо повече - никога не гледайте само 5-ти дом...,търсете и противоположния му...11-ти. От изключително огромно значение е връзката м/у управителите на 5-11ти...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Grace

• 2257
« Отговор #26 -: Декември 01, 2011, 04:15:10 pm »
да, разбира се, че се гледат и други фактори за връзките, любовта и романтиката ако говорим. и планетите в 5-ти дом, както и аспектите им, Венера и пр. ако 5-ти е дома, където даваме любов, то 11-ти е дома, където получаваме, а също и приятелствата и не толкова емоционално обвързващите връзки. според К.Ръшман това е и дома, който определя 2-я съпруг. Марая, в какъв аспект е важна връзката между управителите на 5-ти и 11-ти дом?

*

Diyana

• 2705
« Отговор #27 -: Декември 01, 2011, 04:41:04 pm »
Thunder, Келвин а случайно У1 да са ви в марсов знак или в Дева?
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

« Отговор #28 -: Декември 01, 2011, 04:59:11 pm »
При мен това е Меркурий в Рак в 10 дом, така че не.  :rolleyes:

« Отговор #29 -: Декември 01, 2011, 05:30:46 pm »

Дано не прозвуча нахално с намесата си ,но интерпретациите ви за значението на  върха на К5 в козирог  са абсолютно "работещи" и при мен и не можах да ес стърпя....и аз имам К5 в козирог и отношението ми към посочениет проблеми е аналогично....Сатурн ми е в 9д , свободното си време уплътнявам предимно с някаква "образованост "в нещо интелектуално,или разходки в гората ..... и Diyana- моя управител на асц е Меркурий/дева/ и е в 28я гр.на Овен/от него по-марсов не знам кой ще е /.... :wub:

по натал имам съвпад на Сатурн и Венера в телец/9д/
« Последна редакция: Декември 01, 2011, 05:36:40 pm от марсин »
Обичам красотата и хармонията...особено в междуличностните отношения....:)

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #30 -: Декември 01, 2011, 05:37:34 pm »

С Венера в Лъв в 11 дом трябва да съм доста запалена и да не трябва изобщо да излизам от такива места, но нейсе, не е така. Просто Сатурн рядко я изритва.  ;D

Имаш ли аспект между Венера и Сатурн и какъв?

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #31 -: Декември 01, 2011, 05:48:02 pm »

Макар че имаме различни върхове на К5, по тези теми те уплъномощавам да си ми говорителка - същото е и за мен. Сестра. :) А на това отгоре и ЕГН-то ми вече не е за дискотеки много, имам още едно оправдание.  ;D

Ти какво имаш на върха на този дом и имаш ли планети в 5-ти дом?

« Отговор #32 -: Декември 01, 2011, 05:48:34 pm »
Не нямат, Сатурн е някъде на 5 градуса водолей, Венера на 20 градуса Лъв.  :blink:

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #33 -: Декември 01, 2011, 06:02:43 pm »

У1? Имаш предвид управителя на асцендента ли?

А за въпроса на Хело - отговорът е в предната страница на темата.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #34 -: Декември 01, 2011, 06:34:24 pm »
5-ти дом ми е във Водолей и там е Слънцето. Имам творчески наклонности, да.

Ти в свободното си време с компютри ли се занимаваш?

Четеш ли разни книги за мистични неща, за космоса, астрология?

« Отговор #35 -: Декември 01, 2011, 07:37:47 pm »
Не дал Бог да хабя мозъчни клетки за глупости.  ;D ;D ;D ;D Скъпи са ми.  ;D ;D ;D ;D

*

Grace

• 2257
« Отговор #36 -: Декември 01, 2011, 07:40:34 pm »
Хората със силно присъствие на Сатурн в натала си на "младини" са "стари" ,а с напредване на възрастта се подмладяват и "външно" и " вътрешно". 
така си е, казвам го като човек със съвпад на Сл и Сатурн в натала, Луна в Козирог и Сатурн У5... :blink:
какво по-точно имаш впредвид за транзита на Плутон в 5-ти? питам, защото сега ми е на куспида и го чакам да видя какви ще ги натвори.. :blink: страстна любов, промяна в нагласата към любовта, раждане на дете,.... ? проблема е, че върви и към квадрат Слънце, след някоя и друга година..

*

Uran

• 6041
« Отговор #37 -: Декември 01, 2011, 07:53:52 pm »
Любовите и децата ми се случиха при транзита на Плутон през 5 дом.
Хело, имам Нептун в 5 дом и отношението ми към емоционалния живот е нормално. Възможно е да съм слагала розови очила, но любовта изначално е сляпа, та..няма значение цветът на очилата.
Относно свободното време- обичам спокойни разговори с приятели на по кафе/чай и бисквитки, качественото кино, а по преди и литература (малко чета напоследък). Рядко съм се отпускала т.е. да не мисля за нещата, които ми предстоят..така, че и забавленията не са били на макс.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #38 -: Декември 01, 2011, 08:26:24 pm »

Да.

Тоест, помещава се в знака на заточение на управителя на пети дом?
Чудех се дали се отчитат темите по естествените сигнификации на планетата или управлението на конкретен дом в хороскопа. Сатурн владее ли и шести дом? Не обичаш домашни любимци и всякакви там комуналки, сервизи, майстори и прочее да имат склонност да ти пилят нервите? А Марс евентуално третия ти дом ли управлява и имаш ли подобно отношение към братя/сестри/роднини - имам предвид дрязги, неразбиране, неудовлетворение или нежелание да се събираш с тях?
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

« Отговор #39 -: Декември 01, 2011, 08:53:42 pm »

Да.

Тоест, помещава се в знака на заточение на управителя на пети дом?
Чудех се дали се отчитат темите по естествените сигнификации на планетата или управлението на конкретен дом в хороскопа. Сатурн владее ли и шести дом? Не обичаш домашни любимци и всякакви там комуналки, сервизи, майстори и прочее да имат склонност да ти пилят нервите? А Марс евентуално третия ти дом ли управлява и имаш ли подобно отношение към братя/сестри/роднини - имам предвид дрязги, неразбиране, неудовлетворение или нежелание да се събираш с тях?

Не, даже всъщност по-голямата част от 5 дом си е Водолейска, има малко Козирог, колкото да попадне върха там. Уран ми владее 6 дом, и той е Козирог, но в четвърти. Като цяло рядко оставаме без домашен любимец, понеже имаме къща с двор, и винаги поне една котка идва, но винаги съм участвала някак индиректно в гледането й - т.е не съм аз човекът, който, примерно, я храни редовно, грижи се за нея и прочее - повече майка ми. Обичам животните,  но някак си ако зависеше от мен, вероятно няма да си взема, тъй като изискват някакви допълнителни грижи. Бих взела евентуално някое коте от улицата а го гледам, което за мен значи да го храня редовно, да му давам хапче за паразити веднъж на 6 месеца и да го къпя от време на време, а и да му сложа една каишка. Пък да си прави на двора каквото иска. Иначе за майстори и хора изобщо в къщата ми, чужди, неканени си права, меко казано ми пилят неривте, щото съм и Рак, "Моят дом е моята крепост" и изобщо кво правят тия в крепостта ми ;D ;D ;D Върха на трети дом е Скорпион, така че да, Марс е съуправител и определено страдам от силното желание да се зачистя на някое различно място, когато е около мен семейството ми изобщо, не само брат ми и сестра ми. Всъщност с брат ми се разбираме, имаме подобни характери, но не говорим много, но сестра ми ме изкарва извън нерви. Не са лоши хора, дължа им много и го отчитам в поведението си, но са скучни и нямаме какво да си кажем. Принудителните им драми за повече експресивност и повече време заедно бъркат в здравето на иначе темерутестата ми натура изключително много.  :rolleyes: :rolleyes:

ПС: Какво имаш предвид под "естествени сигнификации". Не искам да разводнявам темата.  :o  Астрологията ми е интересна, навлизам лека-полека в нея, но все още съм малко под кривата круша, така че моля да ми простите незнанието.  ;D