Здравей Гост

Голямата любов

• 264 Отговора
  • 46575 Прегледи
*

Asol

• 4140
Re: Голямата любов
« Отговор #200 -: Февруари 06, 2013, 09:52:37 am »
Santi, то общо взето когато я търсиш и чакаш любовта не идва. Както колкото повече искаш нещо, то не става.

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #201 -: Февруари 06, 2013, 11:38:37 am »
Santi, то общо взето когато я търсиш и чакаш любовта не идва. Както колкото повече искаш нещо, то не става.

Asol, съгласен съм . Лично аз за себе си съм открил кое е най-добре - да се чувствам аз добре, пък другото си идва на мястото.

Въпросът е друг дали има някакви особености в картите на хора, които винаги са били нещастни на тази тема ?

Този въпрос е провокиран покрай случките и неволите на един приятел.
Sun: Близнаци
Asc: Водолей
Moon: Овен

*

neo

• *
  • 72
« Отговор #202 -: Февруари 06, 2013, 11:52:23 am »
По-горе написаха, че дефиницията за "голямата любов" се променя с възрастта.

А аз си задавам въпроса какво определяме като голяма любов... Имам чувството, че с възрастта представата за голямата любов става все по-размита и някак избледнява. Когато бях на 20, голямата любов беше влюбване от пръв поглед, ускорен пулс и омекнали крайници след всяка случайна среща. Когато станах на 25, голямата любов беше страст, интензивност, драма, тръпка... Към 30 голямата любов започна да придобива по-дълбоки измерения, но пък тогава започнах да усещам, че все повече се разминавам с нея... На 35 голямата любов вече е имагинерно понятие, вероятно такава просто не съществува, това е филмът в моята глава и тоя филм вече сме го гледали.

Аз ще се съглася като цяло с това, на фона на вечно Фърчащите клишета когато стане дума за любов... Любовта е Идея, при това априори, като това апостериори я трансформира и убива малко по малко с възрастта.

Иначе относно зареждането с енергия си струва да е спомене, че то е като при всяка Идея която стимулира волята - не идва от вакуума, идва от теб самия, и след като Идеята премине, оставаш единствено със загубата й. Затова при някои хора любовта има формата на наркотик. Със всяко нещо което те мотивира прекалено много става така... И човек докато е млад често се впуска по подобен начин в пилеене на енергия, докато по някое време не разбере, че всъщност е неговата собствена и се замисли колко си струва...
« Последна редакция: Февруари 06, 2013, 12:02:33 pm от neo »

*

psyche

• 2
  • In my secret life...
« Отговор #203 -: Февруари 06, 2013, 03:00:54 pm »
Нещо във връзка с голямата любов, дано някой реши да отговори :blink:

Защо мъжът се влюбва в жената?
Защото я носи в себе си, иначе никога не би се влюбил. А защо именно ти се влюбваш в точно определена жена?
На света съществуват хиляди, милиони жени и въпреки това, в един миг само една става важна за теб, като че ли всички останали са изчезнали, а единствено тя продължава да живее?
Защо?
Защо онзи мъж е така привлекателен за тебе? Защо в миг нещо там дълбоко вътре в тебе така сладостно щраква?
Тантра казва: " Ти носиш в себе си образа на жена или мъж. Всеки мъж носи в себе си по една жена и всяка жена носи в себе си по един мъж. И когато някой отвън изведнъж съвпадне с вътрешния образ, ти се влюбваш - това е положението с любовта, това е нейният смисъл."
ОШО

Как мислите АСТРОЛОГИЧНО? Кое в нас носи образа на мъжа/жената - :sun: :mar: / :moo: :ven:?
Означава ли това, че хората, които ни подхождат и които са за нас трябва да имаме планети в една стихия?

Никой ли не знае :rolleyes:

*

Nukta

• 29
« Отговор #204 -: Февруари 06, 2013, 07:32:29 pm »

eй, го на, Уран :-[ само го гледам и виждам, колко неща сме си причинили. Според мен на много сме се научили и много сме се променили.

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #205 -: Февруари 06, 2013, 07:44:28 pm »
Не знам, но ако ви е интересно можете да погледнете тази синастрия.Връзка която промени живота ми за винаги.
« Последна редакция: Февруари 06, 2013, 07:48:33 pm от elodiq »

*

abroad

• 2187
« Отговор #206 -: Февруари 06, 2013, 11:45:55 pm »
Това е карта на връзка , продължаваща повече от 30 години на приливи и отливи,унищожителна като ураган или незабелижима като пепел, сигурно ще я има до края ни.

може и ника да влияе
шегата настрана, но като ти видя ника се стряскам - реших, че само първите няколко пъти ще е така, но все не претръпвам :blink:

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #207 -: Февруари 07, 2013, 01:10:51 am »
Това е карта на връзка , продължаваща повече от 30 години на приливи и отливи,унищожителна като ураган или незабелижима като пепел, сигурно ще я има до края ни.

може и ника да влияе
шегата настрана, но като ти видя ника се стряскам - реших, че само първите няколко пъти ще е така, но все не претръпвам :blink:
[/quoе

« Последна редакция: Февруари 07, 2013, 01:33:25 am от elodiq »

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #208 -: Февруари 07, 2013, 01:33:54 am »
не  знам как да те коментирам наистина никът знам какво означава избран е лично и да свъзан е с живота ми

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #209 -: Февруари 07, 2013, 02:20:16 am »

може и ника да влияе

Извинете намесих се където не трябваше.

*

Papy

• 4343
« Отговор #210 -: Февруари 07, 2013, 05:16:49 am »
Когато се регистрирах във форума се чувствах, сякаш бях там, затова е такъв, добре , че вече не се чувствам така. ;D Някъде четох ,че и адът , и раят се намират в самите нас.

Какво нещо е гледната точка-чак на 5-6-я ти пост, ми мина за секунда през главата, че може да е обратното на рая
Брей тая стрелешка лунаа
Ама защо с възрастта все по- ми личи

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #211 -: Февруари 07, 2013, 11:02:39 am »
Нещо във връзка с голямата любов, дано някой реши да отговори :blink:

Защо мъжът се влюбва в жената?
Защото я носи в себе си, иначе никога не би се влюбил. А защо именно ти се влюбваш в точно определена жена?
На света съществуват хиляди, милиони жени и въпреки това, в един миг само една става важна за теб, като че ли всички останали са изчезнали, а единствено тя продължава да живее?
Защо?
Защо онзи мъж е така привлекателен за тебе? Защо в миг нещо там дълбоко вътре в тебе така сладостно щраква?
Тантра казва: " Ти носиш в себе си образа на жена или мъж. Всеки мъж носи в себе си по една жена и всяка жена носи в себе си по един мъж. И когато някой отвън изведнъж съвпадне с вътрешния образ, ти се влюбваш - това е положението с любовта, това е нейният смисъл."
ОШО

Как мислите АСТРОЛОГИЧНО? Кое в нас носи образа на мъжа/жената - :sun: :mar: / :moo: :ven:?
Означава ли това, че хората, които ни подхождат и които са за нас трябва да имаме планети в една стихия?

Никой ли не знае :rolleyes:

не мисля, че трябва да са в една стихия. В статиите в астрокома има астротипове по Юнг, направени по доминантна стихия в картата и там се обяснява, че връзките, чрез които израстваме най-много са именно с хора, които имаме различни стихии. Например ако аз съм огнена, най-трудна, но и връзка, чрез която ще израстна най-много е с човек с преобладаваща земна стихия.

Относно аспектите, които сте дали - наистина мисля - съвпад и опозиция между сигнификаторите на мъжа в женска, респ. на жената в мъжка карта.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #212 -: Февруари 07, 2013, 11:25:39 am »

не мисля, че трябва да са в една стихия. В статиите в астрокома има астротипове по Юнг, направени по доминантна стихия в картата и там се обяснява, че връзките, чрез които израстваме най-много са именно с хора, които имаме различни стихии. Например ако аз съм огнена, най-трудна, но и връзка, чрез която ще израстна най-много е с човек с преобладаваща земна стихия.

Интересно, наистина има логика и тя е в допълването.

Аз съм огън/вода и най-трудни са ми земя/въздух, но най-значимите ми връзки са с такива екземпляри, като небето и земята сме наистина, нищо общо.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #213 -: Февруари 07, 2013, 12:13:23 pm »
Най-силно се привличам от вода/земя. Огън/въздух за мен са изключително дразнещи, а на земя/въздух трудно им разбирам прагматизма в отношенията.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #214 -: Февруари 07, 2013, 12:37:00 pm »
А този дето на мен ми е голямата любов е вода - земя, побърква ме! Аз съм огън - вода, но огънят е доминантен.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #215 -: Февруари 07, 2013, 12:45:50 pm »
Със земя/огън също намираме допирни точки, но прагмата на въздух/земя ми убива цялата романтика - имам чувството, че там отношения без прагматични съображения няма, много са практични. За мен любовта няма нищо общо с полезността и удобството, това не приемам и при сатурновите хора. По-добре сама, отколкото придружена от мъж с такива нагласи.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Bella

• *
  • 105
« Отговор #216 -: Февруари 07, 2013, 01:16:19 pm »
В картата ми преобладават земя/вода, а голямата ми любов, споделена и изживяна, е с преобладаващи огън/вода. ДСЦ ми е в Рак, но в 7-ми дом е и Лъв, та странното в случая е, че харесвах чувството за топлина и грижа (а той няма никаква вода), което усещах в него. Сега след доста години смятам, че това е била само моята представа за него, може би защота Луната му, въпреки че е водолейска, попада в първия ми дом в синастрията. Та мисълта ми беше, че човешките отношения не са толкова прости. Доста разсъждавам по тези въпроси напоследък. И аз смятах, че противоположностите се привличат. Сега смятам, че вероятно това не са противоположни качества, а качества които са си в нас, но по-дълбоко скрити, неизявени и т.н. И в крайна сметка отношения като приятелство, любов може да се създадат, когато участващите страни са относително равностойни, равнопоставени.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #217 -: Февруари 08, 2013, 10:36:39 am »
Според мен какъвто и да си-и най-пропадналият, и най-самовлюбеният, някъде има човек за теб. Може да не е идеален, но има.
Дори и масовите убиции понякога са по двойки. И дори и серийните такива понякога се оказва, че имат любяща жена, която често хабер си няма
А това важи ли и за мъжете, които се привличат от собствения си пол? Или любов може да същещствува само между мъж и жена?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #218 -: Февруари 08, 2013, 11:22:26 am »
А това важи ли и за мъжете, които се привличат от собствения си пол? Или любов може да същещствува само между мъж и жена?

Е, как? Нали казват, че за любовта пол и възраст няма?  ;D

Любовта има различни измерения, има я и в еднополовите двойки.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #219 -: Февруари 08, 2013, 11:40:36 am »
Благодаря ти, Lillie!  :blink: Значи не е ненормално, ако един мъж се влюби в друг.