Здравей Гост

Меркурий преди или след

• 223 Отговора
  • 29075 Прегледи
*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
Re: Меркурий преди или след
« Отговор #180 -: Септември 03, 2012, 08:28:21 pm »
Търся достатъчно представителна извадка, за да го приема или отхвърля

Радвам се, че имаш отношение към мен :)

източните планети по дефиниция са благотворни. Най-много прана на планетата има преди изгрев. Окултизмът твърди, че тогава "ангелите" пеят, за да събудят материята за живот. Имаш свободата да го интерпретираш.

Изгревът е началото, новото, зареден е с енергия.  ;)
When One Door Closes Another Door Opens

*

Papy

• 4343
« Отговор #181 -: Септември 03, 2012, 08:32:19 pm »
Добре, но не влиза ли в противоречие с ретроградността?
Как се водят двете неща за ръка?

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #182 -: Септември 03, 2012, 08:43:55 pm »
Добре, но не влиза ли в противоречие с ретроградността?
Как се водят двете неща за ръка?

не виждам противоречие - всяка планета без светилата има "ретро" период, и може да е източна и ретро или западна и ретро.
When One Door Closes Another Door Opens

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #183 -: Септември 04, 2012, 02:07:10 am »
Благодаря на вси4ки за коментарите в темата... :blink: :wub:
Имам достатъ4но материал в/у който да разсъждавам и  работя...я а и достатъчно други теми произведе дискусията..., за мен много полезни...все теми свързани с АСЦ и входа на картата  :blink:...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #184 -: Септември 04, 2012, 08:31:08 pm »
тема показваща как позицията на мерка - може да превърне море в черно море,като пре-по-дава знания на знаещи,въх ма не би :mellow:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Papy

• 4343
« Отговор #185 -: Септември 04, 2012, 08:31:53 pm »
тема показваща как позицията на мерка - може да превърне море в черно море,като преподава знания на знаещи,въх ма не би :mellow:
:blink:

« Отговор #186 -: Септември 05, 2012, 06:04:57 am »
А, какво ще кажеш за този Меркурий - беше споменат наскоро ? Дали му липсва видимост и стратегически ум, макар, че последното знака го предполага донякъде, но пък е западен. Доколкото съм чувала Шумахер съдейства и около техническата работа по болида. За сметка на това обаче Марс изгряващ преди Слънцето съответства на правилото, че външните планети е по-добре да са източни.

Не познавам Майкъл лично -:)))

Заедно с един доволно силен Марс, който може да има претенции за права върху професионалните му изяви /изгрява пред Слънцето/ имаш ли нещо да добавиш? -:))) Не го женосвай само защото има Меркурий зад Слънцето, че и в женски знак.

Е, ти и примерите, които даде преди не ги познаваш лично. ;) Интересуваше ме само мнението ти за Меркурий в конкретната карта. Марс съм го споменала между другото, но все пак говорим основно за Меркурий и начинът му на изява в зависимост от разположението му спрямо Слънцето. Меркурий е западен и само заради това не е пасивен в смисъла "женчо", чакащ някой да го води за носа ;D, а вероятно повече обмисля и затова стратегическото мислене му е по-присъщо.

Ех каква странна обоснованост вадите -:))) Ти ми говориш за "женчо", пред теб една друга разбрала само това, че било кофти.... и нищо друго.
Не прочете ли, че положението пред/след показва как функционира и кое мозъчно кълбо доминира. Два пъти, два пъти написах да не женчосвате и мъжосвате никого. Ама не, то едно си баба знае, едно си бае.
Освен това написах, че само едното положение на Меркурий не означава нищо извън хороскопа. Все едно да ти отрежа главата и да я показвам и да питам някой какво ще ми каже за теб.
Има хиляди мъже и жени с разнообразни положения на Меркурий. Нито са женчовци, нито мъжкарани, нито са кофти. Това е как стават връзките в мозъка, как се складира информация и как се обработва.

Извинете дами, но не смятам да си губя времето в женски пазар.

на осма стр. търпението му свърши :o
добре ,че не е 8 дом :mellow:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Papy

• 4343
« Отговор #187 -: Септември 05, 2012, 07:55:03 am »
Ама, стреличка, честно-ти какво разбра от цитатите?

Аз от всичко разбрах само едно-че когато меркурий е източен, е мъжки, и в женска карта това е кофти

*

Asol

• 4140
« Отговор #188 -: Септември 05, 2012, 09:35:42 am »
Още една статия по въпроса представена през погледа и на класическите астролози.

*

Asol

• 4140
« Отговор #189 -: Септември 05, 2012, 09:43:53 am »
Аз от всичко разбрах само едно-че когато меркурий е източен, е мъжки, и в женска карта това е кофти

Papy, според мен зависи например жената в каква професионална сфера се изявява и съответната интерпретация е добре да се приложи съобразно нея. В случая дали е добро положение или не, разгледани само от позицията на черно и бяло, не би била много достоверна.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #190 -: Септември 05, 2012, 10:00:48 am »
Papy, според мен зависи например жената в каква професионална сфера се изявява и съответната интерпретация е добре да се приложи съобразно нея. В случая дали е добро положение или не, разгледани само от позицията на черно и бяло, не би била много достоверна.

Вероятно на поприща, изискващи добри презентационни умения и бърза реакция, е за предпочитане източен Меркурий.

Дейностите, изискващи повече обмисляне, структуриране на информация, анализ и "чоплене", са подходящи за родените с Меркурий, изгряващ след Слънцето.

Макар че винаги ще се намерят изключения, какъвто пример е Рару - аналитичен специалист с източен Меркурий, но в сатурнов знак, ретрограден и в аспект със Сатурн. Т.е. важна е не само фазата, а знакът и аспектите.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #191 -: Септември 05, 2012, 10:09:11 am »
Още една статия по въпроса представена през погледа и на класическите астролози.

Мерси, асол, сега разбрах за какво е целия шум :)

И за да проверим-ето моя меркурий: източен, но в западна фаза-ретрограден

Ако съм разбрала правилно-изявите би трябвало да са забавени и т.н.

Не мога да кажа, че съм гениална, но бавномислеща също не съм
А меркурий е в козирог, опозиция на сатурн

Сигурна съм, че има хора, които мислят с пъти по-бързо, но бих казала, че съм поне малко над средното ниво

В тая връзка-поне за моя си меркурий, не намирам обяснение
Виж от фасове и подобни не разбирам-може там да е причината
« Последна редакция: Септември 05, 2012, 12:14:02 pm от Papy »

*

Papy

• 4343
« Отговор #192 -: Септември 05, 2012, 10:23:13 am »
Сега се сетих друго
Като бях по-малка/млада :), бях много разсеяна
Загубвах си ключовете, забравях да реша някоя подточка на задачата, и то на важни изпити (например като кандидатствах в мг-то-майка и до днес не знае :))), допусках изчислителни грешки, веднъж за малко да направя пожар, защото забравих фурната включена, такива неща

Та може това да е изява-липса на концентрация
+ слаба памет

*

Lillie

• 30532
« Отговор #193 -: Септември 05, 2012, 10:25:33 am »
И аз току що изчетох статията, много добре е обяснено, щом го разбрах дори с моя Мерк. :)

Значи, така разбирам, че имам западен Меркурий в източна фаза и западна Венера в западна фаза.

Написаното за Венера - късна и трудна изява по съответните аналогии - в моя случай наистина важи. Чувствам я като старица, нищо че е в огнен знак. По принцип в началото трудно се разкривам, но след като отношенията се задълбочат, изключително много енергия и време влагам в тях и се "фиксирам" върху обекта, всички останали за мен спират да съществуват, докато една източна директна Венера през това време би се озъртала за нови възможности, особено ако се почувства неудовлетворена. :)

За Меркурий - не умея да говоря убедително, представително, да водя официални/формални/хладни разговори. За сметка на това умея да предразполагам хората да говорят с мен, да споделят, усещам човека, душата, емоцията. Хората лесно се разкриват пред мен, дори малко познати. Умея да слушам внимателно без да прекъсвам, макар че и аз съм голяма приказливка, но препочитам да предам щафетата на отсрещния човек - да каже каквото има да казва, пък после мога и аз да поговоря. :)

В астрологията - не ставам за устен консултант, не умея да вадя заключения спонтанно, трябва ми време за размисъл, анализ, подготовка, обмислям всяка дума и реплика. Същото не важи за писмени разработки - за мен са предпочтани, но и там не умея да преливам от пусто в празно, пиша по-кратко, съдържателно и по същество (ако на някои им е познат стилът на Гали, такъв е и моят).

« Последна редакция: Септември 05, 2012, 10:35:42 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #194 -: Септември 05, 2012, 10:31:38 am »
Papy, не го приемай буквално - никой не е казал, че отделни факти сами по себе си са фактор още повече при различни нюанси, които може да има Меркурий във всяка една карта. Още по-малко, че по дефолт всички тези с ретро Меркурий в натала са тъпи като галоши. ;D :P Всичко е въпрос на индивидуална комбинация. В тази връзка трудно ще изведеш достоверна статистическа извадка по общи показатели за всички.  :P

*

Lillie

• 30532
« Отговор #195 -: Септември 05, 2012, 10:37:28 am »
Още по-малко, че по дефолт всички тези с ретро Меркурий в натала са тъпи като галоши. ;D :P Всичко е въпрос на индивидуална комбинация. В тази връзка трудно ще изведеш достоверна статистическа извадка по общи показатели за всички.  :P

Всъщност дотук оставам с впечатление, че по-скоро това е най-прехваленият Меркурий - поне от това, което чета по форумите.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #196 -: Септември 05, 2012, 10:40:45 am »
Асол-да, права си
Просто откакто чета някакви теории относно меркурий-за моя едно хубаво нещо не съм намерила, ама едно
Това от една страна ме кара да се съмнявам в преценката си
От друга-аз се познавам и имам доказателства как работи, обаче ако го видя в чужда карта-веднага ще му лепна "просТ" :)))

« Отговор #197 -: Септември 05, 2012, 11:18:26 am »
Моите Меркурий и Венера изгряват преди Слънцето, на прилично разстояние от него. Меркурий е в съвпад с АС (орбис около 5 гр.) и е планетата, която "води" Слънцето след себе си. Обаче предпочитам да помисля преди да отговоря, както и писмената форма на изразяване пред устната. В любовта съм "кон с капаци", когато се влюбя в някого, забравям за всички останали мъже. Отдавам го на положението на двете планети в 12-тия дом и аспекта на Венера със Сатурн (диспозитор).

Затова и вчера не се изказах по загадката - много мислех. Опитвах се да направя раши на ръка на двете дами, но обърках позициите на нодалната ос. ;D
Лили, дама №1 има ли влиятелни покровители или поне стреми ли се да ги намери? Питам заради У1 Луна, екзалтирана в 11-тия дом, който пък се управлява от екзалтирана Венера в 9-ти (а Юпитир и в 10-ти). А тази непоносимост към жените (аз си мислех, че към хората по принцип) дали има връзка с опозицията Сатурн/Слънце по оста 1/7 дом?
« Последна редакция: Септември 05, 2012, 11:24:55 am от Mirabella »

*

Papy

• 4343
« Отговор #198 -: Септември 05, 2012, 11:30:22 am »
Мирабела, загадката на лили не е ли в темата за приятелството?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #199 -: Септември 05, 2012, 11:42:29 am »
Лили, дама №1 има ли влиятелни покровители или поне стреми ли се да ги намери? Питам заради У1 Луна, екзалтирана в 11-тия дом, който пък се управлява от екзалтирана Венера в 9-ти (а Юпитир и в 10-ти). А тази непоносимост към жените (аз си мислех, че към хората по принцип) дали има връзка с опозицията Сатурн/Слънце по оста 1/7 дом?

Това от другата тема ли?

Да, има  ;D - винаги съм се учудвала на умението й дори в най-забутания град да намери полезни връзки. В повечето случаи винаги започва работа с връзки. Доста е амбициозна, пробивна, хитра, не търпи женска конкуренция, настроена е критично към жените, завижда. Повечето жени също не я харесват, в компания инстинктивно я отвхърлят или я търпят, само защото е приятелка на друг човек от компанията.
Използва и типично женски похвати, за да успее - флиртува, гледа обещаващо, не отказва компания на възрастни, но влиятелни господа, няма нищо против и пари от тях да взема, ако й се дават.

Сещам се навремето като бяхме студентки, беше си намерила квартира във Варна без да плаща наем (преди това друга квартира - пак без наем, после трета - също без наем и без да плаща никакви разходи за храна и сметки, издържаше я една обща приятелка /жена № 2/, на която после не се посвени да й задигне гаджето, все точеше лиги по него), живееше там с две съквартирантки, които също бяха от друго градче, и не се свенеше да задига техни обувки /докато тях ги няма, без да пита/, за да излезе някъде. :)

Разбира се, разказвайки всичко това, рискувам пак да бъда обвинена в свободни съчинения - всичко това звучи толкова нереално с тази хубава карта и Венера в екзалтация, нали? :)

Непоносимостта към жените според мен идва от отношенията с майката, които са много трудни и враждебни. Търси ранно отделяне, самостоятелност, за да е колкото се може по-далеч от майка си. Сега почти не поддържа връзка с нея и това я прави спокойна и щастлива. Не съм виждала хороскопа на майка й, знам само, че е слънчева Риба.

ПП. Между другото, картата не съм я ректифицирала и на АС изгрява Пушйа, но според мен е по-скоро Ашлеша, т.е. малко по-късно раждане, от 11 гр. Лъв нататък.

« Последна редакция: Септември 05, 2012, 12:04:33 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.