Здравей Гост

За унижението

• 266 Отговора
  • 33285 Прегледи
*

Papy

• 4343
Re: За унижението
« Отговор #60 -: Декември 09, 2012, 04:13:59 pm »
Не разбрах тоя стелиум в кой знак се случва

Иначе марс напрегнат аспект нептун е скрита картинка-аз го имам този аспект, но не го разбирам. Навсякъде пише-заблуди, но аз за себе си мисля, че понякога може да съм доверчива и наивна, но заблудена и измамена не съм

*

Papy

• 4343
« Отговор #61 -: Декември 09, 2012, 04:58:36 pm »
Прясно-прясно от тв: инвеститор-мошеник-мишка нарече един клиент смотаняк и глупак

*

Papy

• 4343
« Отговор #62 -: Декември 09, 2012, 05:23:20 pm »
Според мен е от съвпад луна/сатурн в риби. Нещо като мини-вариант на майка Тереза :)
Иначе такъв кротък водолей не познавам

*

Morena

• *
  • 199
« Отговор #63 -: Декември 09, 2012, 06:34:16 pm »
Най-накрая :)
Морена, може ли да си сложиш картата  :blink:
Часът ми на раждане не е точен, не знам дали ще ти е от полза приблизителен час, но ако искаш мога да я публикувам, само кажи.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #64 -: Декември 09, 2012, 06:55:01 pm »
Извинявам се, че обръщам темата, но на мен ми е интересно що за хора са тези, които изпитват удоволствие да унижават другите.

О, повярвай ми, имах "удоволствието" да познавам такъв човек - конфигурация Слънце/Марс/Сатурн в опозиция с Луната, която управлява изгряващия знак.

Ако не ме лъже паметта, в тази връзка при индийците се обръща внимание на Кету. Някои позиции в 7 дом също - Слънце/Сатурн, Марс/Сатурн... Но не съм ги проследявала дали и как работят в наталните карти, така че не мога да твърдя със сигурност за практическата им приложимост.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #65 -: Декември 09, 2012, 06:55:16 pm »
Най-накрая :)
Морена, може ли да си сложиш картата  :blink:
Часът ми на раждане не е точен, не знам дали ще ти е от полза приблизителен час, но ако искаш мога да я публикувам, само кажи.
Намерих я в стар пост, мерси :) Но можеш пак да я сложиш, да потърсим кое те прави кротка :)
Видях противопоставяне по мц/иц, и населен 12-ти дом
Което все още не ми обяснява напълно ситуацията

*

abroad

• 2187
« Отговор #66 -: Декември 09, 2012, 10:21:22 pm »
Добрее :) вървим напред
Значи жертва не е:
Слв в 1-ви, тия с марс в седми сами го предизвиквали (някой да потвърди?)

----------------------------
Тия със слв в 1-ви-в детските години само несигурни (от къде дойде числото 42 :)? )

Тия със слв като големи - сила над противниците-значи излиза, че по-скоро са насилници?

някога имах един любим сборник - "Задачи по елементарна математика" на Копрински, на който елементарно е само заглавието :blink:

вярно, че рядко една позиция в наталния хороскоп е изолирана сама по себе си и без връзка с останалия фон, зададен от повечето планети, знаци, стихии и взаимовръзки помежду им, и все пак се случва

при цитираното от priya е редно да се отчете прецесията, тъй като е валидно в този случай

отнесено към западната астрология, според мен е валидно следното, от личен опит и далеч не осъзнато на 20 и няколко:

две са основните характеристики на СЛВ в 1ви дом, особено валидни в знака на АС:

- трудно раждане - счита се, че душата в това си прераждане не изгаря от желание да се въплати в тяло, поради трудния път, който си е "избрала"
 - желателно е доброволно да се научи да разчита и да може да живее, благодарение на собствени усилия и на свои разноски, разчитайки единствено на себе си, за да не и се наложи доброзорно в някакъв епизод от живота си
 - знакът сочи стремежите и най-високите личностни цели

обратното е валидно за СЛВ в 7ми - нищо, че изглежда по-лесно, далеч не е така, зависи от отправната точка на асимилация и допустимост

*впрочем, в началната страница на сайта в темата "Кармична астрология" АН е описала основното проявление на възлите по домово разположение

унижавана съм била, разбира се, не веднъж, трудно е да се повярва, че някой не е, друг въпрос е как реагираме и какво следва от това, със слабия си Марс :blink:

папи, това за което питаш, ако правилно съм разбрала е за хора, които незаслужено и перманентно са обиждани и поставяни в патова ситуация, тоест опираме до попадане в неблагоприятна среда често или винаги, с подриване на значимост и уязвен авторитет? - вероятно афектиран 2ри, Луна, засегнат 10ти

*

Papy

• 4343
« Отговор #67 -: Декември 09, 2012, 10:23:55 pm »
Прочетох само началото-тоя сборник ми навя такива мили спомени :)

*

Papy

• 4343
« Отговор #68 -: Декември 09, 2012, 10:28:14 pm »
Да, аброуд, правилно си ме разбрала, че и по-добре си го описала :)

Защо смяташ 2-ри за намесен?

*

abroad

• 2187
« Отговор #69 -: Декември 09, 2012, 10:34:54 pm »
колкото до Раху и 42 - трябва да има връзка със синодичните месеци и техните цикли, времето за възврат на възлите в приблизително същата на наталната позиция (около 18 и 1/2 година), от една страна, но от друга е важно да се отчита завръщането на онези затъмнения, които са от едно семейство, а за да "узрее" и достигне зрелост и достигне по-висок етап на развитие Раху, е от значение възврата на друго затъмнение от неговата природа, но с една стъпка нагоре, вероятно периода е около тия години, макар в други източници да съм срещала година на зрялост 48 и за двата възела

едновременно са активни около 80 затъмнения от един вид

горното може и да съдържа отговора защо не всички затъмнения ни засягат пряко, пък били те и в съвпад с дадена лична натална планета

*

Lillie

• 30532
« Отговор #70 -: Декември 09, 2012, 10:37:20 pm »
Да ви призная, перманентно (цял живот) унижавани хора не познавам, макар че навярно има и такива.
Но в живота на мнозина от нас е имало подобни моменти - при някои може да са продължили по-дълго, при други по-кратко... И неслучайно има приказка "всеки си намира майстора" - в тоя смисъл не ставаме обект на унижение от кой да е човек, за подобен обмен на енергии принос има и синастрията, а и не само тя.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #71 -: Декември 09, 2012, 10:40:57 pm »
колкото до Раху и 42 - трябва да има връзка със синодичните месеци и техните цикли, времето за възврат на възлите в приблизително същата на наталната позиция (около 18 и 1/2 година), от една страна, но от друга е важно да се отчита завръщането на онези затъмнения, които са от едно семейство
горното може и да съдържа отговора защо не всички затъмнения ни засягат пряко, пък били те и в съвпад с дадена лична натална планета
И аз реших, че е замесен тоя 18 год цикъл, но не можах да докарам 42
Интересно, мерси :)
Трябва да помисля

*

Papy

• 4343
« Отговор #72 -: Декември 09, 2012, 11:51:36 pm »
Тука намерих една статия, преведена и сложена от асол, но доколкото разбирам, 42 се появява като част от цикъла на уран
http://astrosite.org/forum/index.php?topic=3944.0

Относно сарос-дават ги около 70-72 в цикъл, още не виждам връзката

Ей тука са изброени разни важни житейски години
http://astroto.com/sarticle.php?id=62

« Последна редакция: Декември 10, 2012, 12:01:20 am от Papy »

*

rossin

• *
  • 232
« Отговор #73 -: Декември 10, 2012, 11:30:05 am »
Папи, аз малко късно се вклювам..... :blink:
Асцеден Овен, Луна и Марс/Везни 7 дом, СЛВ 1 дом Телец.
Жертва на унижение не съм била, не в смисъл накой да си е позволявал да го прави продължително време. Не съм и открито агресивна  ;D
При вербална агресия срещу мен, везнишката луна чака точно 5 секунди и след това "пълен комплект змии и гущери".....за физическа такава, няма 5 секунди а направо юмручни аргументи.  ;D
"Ако живота ти предложи лимон, направи си лимонада"

*

Papy

• 4343
« Отговор #74 -: Декември 10, 2012, 11:42:04 am »
Не е късно
Викаш-открито агресивна не си :)
Какви аспекти има везнишкият марс, че и юмруци раздава

*

vall

• 26
« Отговор #75 -: Декември 10, 2012, 01:16:01 pm »
Аз имам Марс в съвпад с Плутон в 7-ми. Не си спомням в живота си да съм била по дефолт неодобрена от хората. Вярно, че не се втурват с разтворени обятия като ме видят, по - скоро подхождат с респект, но неодобрение не бих казала. Не знам дали е от този аспект, но по - скоро хората остават изненадани като ме опознаят, т.е първото им мнение за мен излиза някакси неточно. За мен и моето отношение мога да кажа, че никога не съм толерирала унижение към живо същество /вкл и животни/ в каквато и да е форма, независимо дали го познавам това същество или не. Имам много силно развито чувство за справедливост и макар и да не е съвсем обективно, когато нещо или някой ми го наруши ми нарушава хармонията /Марс във везни/. Винаги съм била директна, дори и в мой ущърб, но унижена - не, нито хората, които обичам. Слънце в Лъв не се унижава, нито унижава  :blink:
« Последна редакция: Декември 10, 2012, 03:00:48 pm от vall »
And all I loved I loved alone.

*

rossin

• *
  • 232
« Отговор #76 -: Декември 10, 2012, 01:50:49 pm »
Не е късно
Викаш-открито агресивна не си :)
Какви аспекти има везнишкият марс, че и юмруци раздава

Тригон с водолейска Венера, квадрат Юпитер и 150 със Сатурн
 :blink:
"Ако живота ти предложи лимон, направи си лимонада"

*

ini

• **
  • 597
« Отговор #77 -: Декември 10, 2012, 02:47:41 pm »
Силен марс те прави агресивен, но ако имаш ранено слънце-да кажем от сатурн, какъв ще е резултатът? Вероятно ще попада ту в едната, ту в другата роля?
Papy, потвърждавам това. По принцип не си мълча, но в крайна сметка търпя повече лошо отношение към себе си, отколкото трябва. Така се чувствам хем силна от една страна, хем жертва. Не цял живот, но достатъчно, за да се чувствам на моменти зле, че някой се гаври с мене. Пък и не всеки успява да ме засегне. От ранна възраст се опълчвам на някаква форма на несправедливост спрямо мен и/или друг човек. В крайна сметка всичко приключва със смирение и примирение от моя страна, поради невъзможност да се повлияе на ситуацията.
Качвам синастрия на мен и колегата ми, който доста често си позволява да ме обижда и да се държи агресивно с мен. В един момент си мислих, че аз го предизвиквам с нещо, защото предимно с мен си позволява чак толкова волности,  но по-скоро проблемите му са вътре в него. Изключително много ме дразни този човек. Май няма друг такъв. Той е с червения цвят. Ако те интересува нещо, питай.

*

Papy

• 4343
« Отговор #78 -: Декември 10, 2012, 03:07:16 pm »
Ти остави опозицията марс/луна, те имат квадрат марс/плутон-ако правилно виждам

*

ini

• **
  • 597
« Отговор #79 -: Декември 10, 2012, 03:10:12 pm »
Ини, имате съвпад на Марс и Слънце- този аспект е борба за власт, а също негов Марс е опозиция на твоята Луна, неговите действия са срещу твоите емоционални потребности.
Ти написа марс във везни какво прави, истина е. Моята борба с него е вътрешна, защото управителя ни го поддържа. Дори често се шегуваме във фирмата че му е втори син и трябва да го осинови. :D Груб е, обижда, има проблем с алкохола, мързелив е и интригант. Това наистина ме напряга емоционално. :)