Отговор на въпроса на Сладурката от тази тема:
http://astrosite.org/forum/index.php/topic,6935.new.html#new Асол, така е, както казваш. Мисля обаче, че и вторият вариант е равен в потенциала за самопознание. Енергията не завърта между двама души, а вътре в човека и образа на другия, който той носи, което може да е също толкова успешно, и без това ползваме другите за огледала. Аз се самоопознах именно в такава ситуация, в която нямаше реален обмен и дори нямах нужда от такъв. Но другата част, която описваш, любовта отвъд интимните отношения, любовта към нещата, които реализират творческия ти потенциал, за това е нужно вече да си наясно със себе си.
Ще споделиш ли най-значимите синастрични аспекти?
За това развитие на нещата най-голяма роля изиграха:
Венера тригон Нептун и Венера секстил Нептун (двоен аспект). Това най-напред породи и у двамата чувството, че са срещнали половинката си. Истинската, тази която прави перфектното допълване. Всеки достатъчно осъзнат човек е наясно, че самата идея е забулена в илюзия. Този апсект прави хората слепи за проблемите и недостатъците на другия и се получи, че двама слепци се водят един друг в тъмното. Но дава усещане за възвишеност, много специално усещане. Аспектът прави още нещо - странна телепатична връзка, по-често тактилна или емоционална, понякога вербална. По-рано сверявахме часовете на случките, точни до минута.
Нептун тригон Северен възел (двоен аспект). Този аспект се прояви в нещо като ясновидски способности - всеки за бъдещото развитие на другия. Случваха се реално, в сънища, в някакви странни интуиции и прочие. Някои от нещата се осъществиха, други още не са и не се знае дали. Към този аспект действа съвместно
Плутон секстил Северен възел и Плутон опозиция Северен възел. Всеки сам по себе си стига до собствения си потенциал по един начин и до едно ниво, но всеки вижда у другия много по-навътре в потенциала му, да не кажа в душата му и с лекота го показва на партньора. Към това действа и аспектът
Плутон тригон Венера и Плутон секстил Венера. Сексуалното привличане не искам до коментирам, защото не мога да го отделя от други сексуални аспекти в синастрията, мога само да кажа, че по отношение на секса също има такива направо ясновидски прозрения за нуждите на другия, преди да са осъзнати и от двамата и самото реализиране ги довежда от осъзнаване. Коментирам секса като трансформиращ акт по 8 дом, а не като 5-домно забавление. С него някои рани в сексуалността ми, нанесени от предишни партньори, се излекуваха напълно. Плутон Венера по-скоро се преживя като прозрение за дълбочината и начините, по които другият е способен да обича, преди самият друг да е наясно и да е способен да го прояви. Той ми даде възможност, позволи ми и изкара наяве любов, вътрешна сила и прозрения в тази област, които никой друг не е могъл. Позволи ми да обичам по начини, за които дори не съм и смеела да си помисля. Това също е двустранно.
Всичко това нямаше да бъде възможно без
Слънце тригон Меркурий (двустранно) и един тригон Слънце Луна, които много подпомагат "четенето на мислите" и лекотата в поставянето в кожата на другия.
И понеже любов без болка няма по максимата на заека, яхнал таралежа -
Нептун квадрат Хирон и Нептун опозиция Хирон, Уран тригон Хирон (двустранно) и Плутон опозиция Черна Луна и Плутон квадрат Черна Луна. Към тях
опозиция на Луните. Тази последна боза отвори баш раната на всеки от нас. Научих се да се обичам аз мене си. Открих, че любовта, която получавам от другия и очаквам да получа, е моята собствена любов, отразена в него. Затова, когато се разделихме, сред морето от болка бавно и мъчително осъзнах, че любовта ми си е още там, не е изчезнала заедно с него - най-великолепното прозрение в живота ми. (Това имах предвид, като споменах Франкъл, той описва същото.) Научих се да си давам същата любов без да ми е нужно огледало. Отприщи се огромен творчески потенциал - безценно! Започнах да живея с удоволствие от това, което правя. И мога да живея така и сама, без партньор, до края на живота си. Не че се опитвам, но ако не се случва, не е проблем. Въпреки това, духовният контакт с този човек не е прекъснат. По вътрешния канал вървят разговори, докосвания, чувства, илюзии и заблуди и какво ли не... (май съм пропуснала сутрешния халоперидол

). И на мен ми е толкова откачено. Но това трябва да спре в някакъв момент. Връзката е дадена за духовно развитие, не за приятно съвместно съжителство. И в този смисъл дава огромни възможности за болка и напредък. Които по моето вътрешно усещане още не са използвани докрай, но не знам дали искам да го правя повече. Може би има нещо неизбежно в нея, има една Венера там в 12 ми дом.
Това не са всички важни аспекти от синастрията, но тези касаят въпроса по-горе. Не пропускайте да вложите собствена критичност в написаното от мен, връзката е удавена в Нептун, както и тризъбото ми Слънце.