Здравей Гост

Синастричните аспекти от първо лице!

• 121 Отговора
  • 16088 Прегледи
*

Crabby

• **
  • 1460
  • I will carry your world
Re: Синастричните аспекти от първо лице!
« Отговор #80 -: Септември 23, 2013, 04:08:36 pm »
I wish I could leave this behind,
fly free like the air would do,
burn like the fire would do,
feel stable like the earth would do,
but at the end of the day I know I am made to do differently,
I am made to be like the water...
feel like the water and love like the water...

*

Cancer

• *
  • 108
« Отговор #81 -: Септември 23, 2013, 04:30:22 pm »
Аз да попитам, назад в темите се споменаваше нещо за черната луна върху Венера. Първо да попитам какво означава "върху" т.е. за съвпад ли говорите или? Ако е така, неговата Черна луна е върху моята Венера. Половинката е споделяла, че  това са му най-добрите сексуални отношения, наистина сме огън и жупел, та затова реших да споделя. Моят северен възел е в съвпад с неговата Венера. Това не знам дали има общо с минал живот и т.н., но при нас беше любов от пръв поглед (а аз бях сигурна, че такова нещо не съществува), в момента в, който го видях си казах: "Това е моят мъж", а вътрешното ми чувство, нещо, което изпитах за първи път беше сякаш това е моят мъж от мноооого години и изобщо какво се мотае така нехайно, сякаш е забравил, че сме женени... Иначе имаме съвпади на Луните, Неговият Асцендент и Слънце са в Секстил с моята Венера и т.н. Специално понеже стана дума за Сатурн- моята Венера е в съвпад с неговия Сатурн, което не знам точно как влияе върху връзката ни. В началото ( а и сега чат пат) се притеснявам, че и Венера и Марс са му в Близнаци в 12-дом. Силно се надявам, това да се преработва в кариерата и в професията, а не да доведе до някакви интимни изненади...
"Каквато и да е причината, аз не мога да угася пламъка, който бушува в мен. Мога само да горя с него или да го оставя да ме изгори."

*

Asol

• 4140
« Отговор #82 -: Септември 23, 2013, 04:34:16 pm »
Модели на привличане в астрологията

Асол, много суха статия. Не ми допадна..

Меркуриевата ми муза явно не е била водна, за да съдейства за разтягането на локуми около пълнежа. :blink:

*

Crabby

• **
  • 1460
« Отговор #83 -: Септември 23, 2013, 04:39:36 pm »
Модели на привличане в астрологията

Асол, много суха статия. Не ми допадна..

Меркуриевата ми муза явно не е била водна, за да съдейства за разтягането на локуми около пълнежа. :blink:

Мерка ми е ретро, ако твоят не е, не го занимавай с тия глупости  ;D

*

Asol

• 4140
« Отговор #84 -: Септември 23, 2013, 04:41:05 pm »
Не те разбрах ?!

*

Crabby

• **
  • 1460
« Отговор #85 -: Септември 23, 2013, 04:42:03 pm »
Е да де, не се разбрахме ;)

*

Asol

• 4140
« Отговор #86 -: Септември 23, 2013, 04:44:47 pm »
Не че ми стана по-ясно ;D, но предлагам да не спамим темата.

*

Crabby

• **
  • 1460
« Отговор #87 -: Септември 23, 2013, 04:53:16 pm »
Не че ми стана по-ясно ;D, но предлагам да не спамим темата.

А така!  ;D  :wub: :rolleyes:

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #88 -: Септември 23, 2013, 05:21:22 pm »
Сами, това е много интересно, които казваш. Обясни ми още малко - имаш предвид аспект, който го има в синастрията, да се повтори в наталната карта по прогресии, дирекции или нещо друго?

Имам предвид, че тази връзка в която бе замесен Сатурн в синастрията, по това време моя дирекционен Сатурн е бил в съвпад с Южен Лунен възел, което отразява, че връзката е кармична. 
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

« Отговор #89 -: Септември 23, 2013, 06:06:21 pm »
Краби пак се вихри по синастриите. Как си, съкровище!?

.... се притеснявам, че и Венера и Марс са му в Близнаци в 12-дом. Силно се надявам, това да се преработва в кариерата и в професията, а не да доведе до някакви интимни изненади...

..какви изненади? Най-много да разбереш, че има тайни връзки и с други жени... кво толкова?! )))
няма да си първата жена, хванала мъжа си в изневяра!
Вече съм другаде!  На по-артист-ично място! Лесно ще се сетите къде....

*

Crabby

• **
  • 1460
« Отговор #90 -: Септември 23, 2013, 07:13:52 pm »
Краби пак се вихри по синастриите. Как си, съкровище!?

.... се притеснявам, че и Венера и Марс са му в Близнаци в 12-дом. Силно се надявам, това да се преработва в кариерата и в професията, а не да доведе до някакви интимни изненади...

..какви изненади? Най-много да разбереш, че има тайни връзки и с други жени... кво толкова?! )))
няма да си първата жена, хванала мъжа си в изневяра!

Здравей Калоян :) Радвам се да Ви видя в моята тема :) Не, аз винаги се радвам да те видя :)

Вихря се, няма как. Не ни оплювай чак толкова, можем да сме много лоялни, както аз на теб .. Венерите в Близнаци де :)
« Последна редакция: Септември 23, 2013, 08:49:16 pm от Crabby »

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #91 -: Септември 23, 2013, 07:35:08 pm »
Мога да споделя за мой Сатурн съвпад с негова Венера. Ми човека не може да се откъсне от тая връзка. По време на връзката все го усещах един потиснат без да съм правила нещо специално, за да е така. Вече от повече от година сме разделени, е не спря да звъни с повод и без повод. В тая синастрия имаше доста тежък квадрат между Луните, моята в Овен, неговата в Козирог и аз не издържах на тая студенина. И до ден днешен недолюбвам Луна в Козирог. Въпреки, че този аспект го имам и в току-що приключилата ми връзка, някак си там не го усещах толкова силно. И в двата периода Уран яко ми тъпче Луната.

*

galiusha

• *
  • 143
  • В живота няма щастие, само щастливи мигове...
« Отговор #92 -: Септември 23, 2013, 07:52:04 pm »
Някой може ли да сподели нещо за Венера опозиция Уран, как влияе?
А ти драги приятелю, истински ли си живял 10 000 дни или си живял един и същи ден 10 000 пъти?

*

xtz

• **
  • 633
  • Усмихвай се докато имаш зъби.
« Отговор #93 -: Септември 23, 2013, 08:11:33 pm »
И все пак.. едни търсят хармония, други напрежение.. всеки търси нещо различно.. Но трайно..

Както по-горе из коментарите имаше писано за садо-мазо жена  ;D ако някой е погледнал синастрията с въпросния мъж, да е казал " бягай, спасявай се" , но на нея явно й харесва  ;D

Ясно е, че в нашия натал е налична информацията какъв тип жена/мъж ще харесваме, от какви се привличаме, какво ни липсва.. и т.н.т ..
Примерно, при мен К7 е в близнаци, и при взаимоотношенията си с други хора /и мъже, и жени/ , съм забелязала, че ако мерка не им е супер добре аспектиран, тронов или на видно място.. просто губя интерес..

Забелязала съм, че много хора с липсващ елемент в картата си, се свързват с такива, които ги допълват..
Пример: при майка ми липсва елемент вода, а при баща ми огън.. мама има доста огън, а баща ми вода , и мисля че се допълват:) При тях даже има две тао-квадратури , в  които са замесени сатурн и светилата, пък всеки ден след работа си споделят до най-малък детайл какво са правили и такива тъпотии, прекалено задружни са, и до тук всичко им се получава.. нямат спънки... имали са по-труден старт в брака, но чрез упорит труд и от двете страни са постигнали много.. и това вече повече от 23 години... / отклоних се малко, исках да разкажа за сатурн:) /
Също и планетите на партньора е хубаво като попълват празните ни домове, наместват се като парченца пъзел:) и ни е интересно заедно:)

Важни са управителите на У1 и У7, разбира се и другите У-ли са важни, но синастричните аспекти между тези, бих определила също за аспекти от първо лице:)

Забелязала съм при дългогодишни връзки наличието на аспекта полусекстил - между слънца и слънце и луна. Чела съм определения, че два съседни знака не се виждат, но въпреки това, съм забелязала, че има такава тенденция:)

Хубаво е прогресивните луни да правят аспект по между си..

Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #94 -: Септември 23, 2013, 09:49:29 pm »
Сами, това е много интересно, които казваш. Обясни ми още малко - имаш предвид аспект, който го има в синастрията, да се повтори в наталната карта по прогресии, дирекции или нещо друго?

Имам предвид, че тази връзка в която бе замесен Сатурн в синастрията, по това време моя дирекционен Сатурн е бил в съвпад с Южен Лунен възел, което отразява, че връзката е кармична.
Аз никога не си гледам Южния възел. А трябва!
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

:sun::kva::ura: / :tri::plu: / :tri::jup:
 :moo::soe::mer::sec::ura: / :kva::jup:
 :mar::soe::sat::soe::plu::kva::ven:

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #95 -: Септември 24, 2013, 12:05:56 am »
Много интересна тема, ще я изчета цялата.
За сега, по това което четох, че обсъждате и личните ми наблюдения - За Венера :soe: Марс, който го водят "сексуален" аспект, въобще не съм усетила по този начин. За дългогодишна връзка става въпрос, изобщо не помня да е имало кой знае какво сексуално привличане.

До колкото за Марс :soe: Слънце (в случая аз съм с Марса) - два такива случая имам, с абсолютно точни аспекти. Тука определено си говорим за страст и определено има силно сексуално привличане...  :rolleyes:  :confuse3:
С единия обаче имахме и Венера :soe: Плутон (пак точен) - Уаууу!!.... А с другия съм в момента, но явно при този аспект сексуалното привличане е взаимно, но инициативата е повече от страна на Марса.

*

Crabby

• **
  • 1460
« Отговор #96 -: Септември 24, 2013, 08:19:15 am »
Аз усещам нашият аспект между Венера и Марс, но предполагам, че зависи как е аспектиран. Това, което не усещам е Марс  :kva: Марс. Но предполагам, че не го усещам, защото моят Марс е в Дева, а Марс в Дева се старае да бъде перфектен спрямо партньора, да различни са нещата, които харесваме, но определено Марс съвпад Венера надделява :)

*

Crabby

• **
  • 1460
« Отговор #97 -: Септември 24, 2013, 08:29:23 am »
Марса е интересно аспектиран в текущата ми синастрия, до момент в който, аспектите се противопоставят един на друг, например:  Марс и Венера са във съвпад в Близнаци, Марсовете са в квадрат, негов Марс прави тригон на мое Слънце, а моят Марс квадратура на Луната му в Близнаци. Първият аспект говори за хубав секс, а вторият за проблеми в секса. Третият за разбиране, а четвъртият за проблеми. Всички се усещат до някаква степен, квадратурата на марсовете в по малка степен. По-късно ще пиша по-подробно за тези аспекти.

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #98 -: Септември 24, 2013, 08:33:40 am »
За сексуален заряд в моите връзки имам аспекти между Марсовете. В единият случай секстил, а в другия знаков съвпад. В първият случай Венерите нямат особени аспекти, моята даже изобщо не е аспектирана, а неговата, както писах по-горе, е смачкана от моя Сатурн. Във вторият: тригон между Венерите, секстил негова Венера, мой Марс, опозиция негов Марс, моя Венера.

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #99 -: Септември 24, 2013, 12:45:12 pm »
Отговор на въпроса на Сладурката от тази тема: http://astrosite.org/forum/index.php/topic,6935.new.html#new

Асол, така е, както казваш. Мисля обаче, че и вторият вариант е равен в потенциала за самопознание. Енергията не завърта между двама души, а вътре в човека и образа на другия, който той носи, което може да е също толкова успешно, и без това ползваме другите за огледала. Аз се самоопознах именно в такава ситуация, в която нямаше реален обмен и дори нямах нужда от такъв. Но другата част, която описваш, любовта отвъд интимните отношения, любовта към нещата, които реализират творческия ти потенциал, за това е нужно вече да си наясно със себе си.

Ще споделиш ли най-значимите синастрични аспекти?

За това развитие на нещата най-голяма роля изиграха:

Венера тригон Нептун и Венера секстил Нептун (двоен аспект). Това най-напред породи и у двамата чувството, че са срещнали половинката си. Истинската, тази която прави перфектното допълване. Всеки достатъчно осъзнат човек е наясно, че самата идея е забулена в илюзия. Този апсект прави хората слепи за проблемите и недостатъците на другия и се получи, че двама слепци се водят един друг в тъмното. Но дава усещане за възвишеност, много специално усещане. Аспектът прави още нещо - странна телепатична връзка, по-често тактилна или емоционална, понякога вербална. По-рано сверявахме часовете на случките, точни до минута.

Нептун тригон Северен възел (двоен аспект). Този аспект се прояви в нещо като ясновидски способности - всеки за бъдещото развитие на другия. Случваха се реално, в сънища, в някакви странни интуиции и прочие. Някои от нещата се осъществиха, други още не са и не се знае дали. Към този аспект действа съвместно Плутон секстил Северен възел и Плутон опозиция Северен възел. Всеки сам по себе си стига до собствения си потенциал по един начин и до едно ниво, но всеки вижда у другия много по-навътре в потенциала му, да не кажа в душата му и с лекота го показва на партньора. Към това действа и аспектът Плутон тригон Венера и Плутон секстил Венера. Сексуалното привличане не искам до коментирам, защото не мога да го отделя от други сексуални аспекти в синастрията, мога само да кажа, че по отношение на секса също има такива направо ясновидски прозрения за нуждите на другия, преди да са осъзнати и от двамата и самото реализиране ги довежда от осъзнаване. Коментирам секса като трансформиращ акт по 8 дом, а не като 5-домно забавление. С него някои рани в сексуалността ми, нанесени от предишни партньори, се излекуваха напълно. Плутон Венера по-скоро се преживя като прозрение за дълбочината и начините, по които другият е способен да обича, преди самият друг да е наясно и да е способен да го прояви. Той ми даде възможност, позволи ми и изкара наяве любов, вътрешна сила и прозрения в тази област, които никой друг не е могъл. Позволи ми да обичам по начини, за които дори не съм и смеела да си помисля. Това също е двустранно.

Всичко това нямаше да бъде възможно без Слънце тригон Меркурий (двустранно) и един тригон Слънце Луна, които много подпомагат "четенето на мислите" и лекотата в поставянето в кожата на другия.

И понеже любов без болка няма по максимата на заека, яхнал таралежа - Нептун квадрат Хирон и Нептун опозиция Хирон, Уран тригон Хирон (двустранно) и Плутон опозиция Черна Луна и Плутон квадрат Черна Луна. Към тях опозиция на Луните. Тази последна боза отвори баш раната на всеки от нас. Научих се да се обичам аз мене си. Открих, че любовта, която получавам от другия и очаквам да получа, е моята собствена любов, отразена в него. Затова, когато се разделихме, сред морето от болка бавно и мъчително осъзнах, че любовта ми си е още там, не е изчезнала заедно с него - най-великолепното прозрение в живота ми. (Това имах предвид, като споменах Франкъл, той описва същото.) Научих се да си давам същата любов без да ми е нужно огледало. Отприщи се огромен творчески потенциал - безценно! Започнах да живея с удоволствие от това, което правя. И мога да живея така и сама, без партньор, до края на живота си. Не че се опитвам, но ако не се случва, не е проблем. Въпреки това, духовният контакт с този човек не е прекъснат. По вътрешния канал вървят разговори, докосвания, чувства, илюзии и заблуди и какво ли не... (май съм пропуснала сутрешния халоперидол ;D ). И на мен ми е толкова откачено. Но това трябва да спре в някакъв момент. Връзката е дадена за духовно развитие, не за приятно съвместно съжителство. И в този смисъл дава огромни възможности за болка и напредък. Които по моето вътрешно усещане още не са използвани докрай, но не знам дали искам да го правя повече. Може би има нещо неизбежно в нея, има една Венера там в 12 ми дом.

Това не са всички важни аспекти от синастрията, но тези касаят въпроса по-горе. Не пропускайте да вложите собствена критичност в написаното от мен, връзката е удавена в Нептун, както и тризъбото ми Слънце.
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

:sun::kva::ura: / :tri::plu: / :tri::jup:
 :moo::soe::mer::sec::ura: / :kva::jup:
 :mar::soe::sat::soe::plu::kva::ven: