Здравей Гост

Разтълкуване на сън!

• 3040 Отговора
  • 540202 Прегледи
Re: Разтълкуване на сън!
« Отговор #1600 -: Декември 03, 2011, 07:39:44 pm »
да не е като Кейси  :o или една душа в две тела
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #1601 -: Декември 03, 2011, 08:03:12 pm »
Имам повтарящи се сънища с един познат, изглежда ми да е важно послание, но нещо не мога да го разбера .. Сънувам, че сме пред огледало, всеки път различно, той е зад мен и гледаме образите си в огледалото. и това е всичко.    Четох в другите теми, че е от значение дали се променят образите в огледалото - не, не се променят, същите сме си. Но когато погледна отстрани, т.е реалните образи, виждам, че сме облечени в еднакви дрехи и в един и същи цвят .. Този човек не ми е близък, виждали сме се 2-3 пъти, но пък за сметка на това го сънувам редовно ..    Занимава се професионално със сънуване, и затова тези огледала ми изглеждат някак смущаващи ..   
Този човек сигурно го сънуваш, за да обърнеш по-голямо внимание на сънят с огледалото /щом се занимава ссъс сънища../ :-\

Да се виждаш в огледалото непроменена означава, че не се бориш със себе си за някаква промяна, в хармония си, приемаш се напълно. Не се опитваш да бъдеш различна. Не играеш роли пред другите и се надяваш и те да те приемат такава, каквато си. Приемаш спокойно и хладнокръвно всичко, което ти се случва.
Дали не си в период на вглъбяване в себе си, преосмисляне на живота си.../да си отговориш на въпросите-коя си ти всъщност и какво искаш от живота/.

от значение са и дрехите с които си била- нови, стари,хубави, грозни,тесни, широки, цвят и т.н.
« Последна редакция: Декември 03, 2011, 08:07:33 pm от venerra »
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

gal

• *
  • 351
« Отговор #1602 -: Декември 03, 2011, 09:20:51 pm »
неее, не е анестезиолог ..    :rolf:  имах предвид, че обучава разни хора в техники по сънуване. Не знам какво му е нивото, едва ли е като на Кейси, пък може и да е .. знам ли ..  :-\

.. една душа в две тела

хм, да наистина .. не бях се сетила, че може да е друга моя инкарнация ..  :-\   благодаря, ще проуча подробно тази възможност ..

Изпитвате ли някакъв респект, страх от въпросния човек?

страх - не, но изпитвам някакъв необясним респект към него .. това е странно, понеже е нетипично за мен .. общо взето трудно се респектирам, пък от непознати съвсем ..  :P

venerra, всичко, което си изброила е точно така - напълно се приемам и не се боря със себе си .. И съм в период на вглъбяване, да. 

А дрехите нещо не ги помня много добре, всъщност докато наблюдавах образите в огледалото не виждах дрехи, а само лицата ни .. и се фокусирах върху усещането - много приятно усещне на сливане .. После като започнах да наблюдавам отстрани видях, че сме облечени еднакво смешно .. Не помня детайли, но дрехите ни приличаха на изсухлени пижами, а ние на избягали от лудницата ..  :P  А цвета беше нещо подобно на розово-виолетово ли не го знам как се води точно тоя цвят:

Only the open mind can be ready to listen to something that goes against it. The closed mind can listen only to that which supports it.

*

venerra

• **
  • 1416
« Отговор #1603 -: Декември 03, 2011, 10:00:10 pm »
А дрехите нещо не ги помня много добре, всъщност докато наблюдавах образите в огледалото не виждах дрехи, а само лицата ни .. и се фокусирах върху усещането - много приятно усещне на сливане .. После като започнах да наблюдавам отстрани видях, че сме облечени еднакво смешно .. Не помня детайли, но дрехите ни приличаха на изсухлени пижами, а ние на избягали от лудницата ..  :P  А цвета беше нещо подобно на розово-виолетово ли не го знам как се води точно тоя цвят:

Май прекалено сериозно го даваш в реалността. Имаш нужда от малко забавления и.. да разпуснеш с някой готин мъж  ;)
Мечтаеш си за страст, любов и честни отношения. Някой те е разочаровал наскоро... :-\

*

gal

• *
  • 351
« Отговор #1604 -: Декември 04, 2011, 09:28:53 am »

Цитат
Имаш нужда от малко забавления и.. да разпуснеш с някой готин мъж

:rolf:

oхаа, благодаря, venerra! ще предам това на мъжа ми ..  ;)  ;D
Only the open mind can be ready to listen to something that goes against it. The closed mind can listen only to that which supports it.

« Отговор #1605 -: Декември 04, 2011, 10:21:49 am »
 По принцип рядко помня сънищата си. Ето какво сънувах - бях на сватба, на мои роднини, но нито булката виждах, нито младоженеца, а само други мои роднини пременени. По едно време се заформи хоро, някви деца ме изпревариха и подхванаха хорото, но объркаха такта и аз се включих след тях - 3-та от началото и викам чакайте, объркахте стъпката. Та хорото не се виеше в кръг, а тръгна по някакви планински пътеки, на равно, около нас се виждаха хълмовете. По едно време се разпокъса и на по купчина от по 2-3 души останаха така в редицата. А аз видях много близки роднини, братовчед ми, жена му и леля. И гледам в ръцете на братовчед ми, но ги е скрил, букети от лалета червени и бели нарциси. Хааа, викам тъкмо ще ми потрябват за гробищата и тръгнах...След мен тръгна някой от роднините, но лица не видях, само знам че имаше присъствие. Вървях по някакви каменни от варовик стъпала и викам ей там е гробището - на влизане в него - първия гроб беше уж на баба /по майчина линия/ и имаше бреза отгоре и аз го посочих - викам вижте на баба гроба е първи. Но като приближих до него ми стана ясно, че всъщност това е гроба на чичо - брата на майка /който реално е жив/....докривя ми че съм изтървала този факт и не помня...Гробището беше разположено на някакво поле, нанадолнище...Та като станах и рекох сега да идем да видим гроба на майка - пред мен се оказа изорано поле, с големи буци пръст....Тръгнах уж към мястото, където е майка, газейки в разораното поле и като стигнах, открих клетка с птичка /толкова мъничка, че чак като пчела/, която в момента, в който вдигнах клетката, птичето излетя измежду решетките... :unsure:

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #1606 -: Декември 04, 2011, 11:23:50 am »

Ето какво сънувах - бях на сватба, на мои роднини

Пак ли!

Я си припомни съня, този епизод със сватбата, отпусни се и си задай въпорса: Какво послание искада ми предаде съня за с този епизод със сватбата? Не мисли и остави отговорът като видение или мисъл да се появи сам. После пиши какво си получила.

*

venerra

• **
  • 1416
« Отговор #1607 -: Декември 04, 2011, 01:00:09 pm »

Цитат
Имаш нужда от малко забавления и.. да разпуснеш с някой готин мъж

oхаа, благодаря, venerra! ще предам това на мъжа ми ..  ;)  ;D
Не знаех, че си семейна  ;D И така да е, с твоя или с чужд мъж, определено трябва да полудуваш малко  ;)

« Отговор #1608 -: Декември 04, 2011, 02:17:46 pm »
Здравейте,
Цял ден мисля върху съня си от снощи-много ярък и в детайли...вряза се в съзнанието ми.Та ето го и него
тъмно е ,а бившият ми годеник ме кара за среща с колата.Спряхме пред паркова алея,заградена със жълти колчета,за разлика от заобикалящата ме среда,вътре бе светло-зелени вековни кестени обграждаха пътя,посипан с пъстри есенни листа-грееше слънце-все едно всички сезони без зимата,си бяха дали среща."ще ме закараш ли направо,да не ходя пеш"попиах бившия.Въпреки,че изглеждаше между колчетата да има достатъчно растояние-колкото и да опитваше,колата не влизаше в алеята,защото щом понечеше да мине между тях,колчетата като живи се пренареждаха.Тогава едно от тях се усука ,издължи се и се превърна в красива,немлада,руса,стройна жена.Беше светла,със златиста къса рокля и правеше пируети между колчетата,летейки."Ела да ти изпея новата си песен"ми каза  с топъл глас.Без страх и колебание,слязох от колата,и без съпротивление влязох в градината.Поех по път.В следващият момент седях върху купчина меко оранжеви есенни листа и усещах около мен присъствие,добронамерено но непознато.Но бях погълната от жената ,която лежеше на земята и пееше.Странното бе ,че докато пееше,тя се въртеше подобно на часовникова стрелка,и в същата посока.Веждах и текста на песента-в мерена реч,опитах се да го запаметя но успях да запомня само първата дума-Той.в същото време дълбоко в мен "отекна"гласът на човек с който допреди 2 седмици,имахме бурна връзка,а сега е замразена за неопределен период,но не е този който ме докара."Остави ме",гласът звучеше тъжен,нервен,плачещ,сякаш се е борил да се оттърве от нещо,което знае,че не зависи от него,и не успява"искаш ли го?"попитах го с интуицията си."Не"беше отговорът.Стреснах се от тъгата в този глас,заболя ме душата,че не мога да му помогна,и се събудих.цял ден го мисля,така ярко отдавна не бях сънувала :-\

« Отговор #1609 -: Декември 05, 2011, 07:36:57 am »

Ето какво сънувах - бях на сватба, на мои роднини

Пак ли!

Я си припомни съня, този епизод със сватбата, отпусни се и си задай въпорса: Какво послание искада ми предаде съня за с този епизод със сватбата? Не мисли и остави отговорът като видение или мисъл да се появи сам. После пиши какво си получила.

Още вчера се опитах да го направя, но никаква мисъл, никаква картина, нищо, изникна само червен фон с 2 черни петна, като си затвориш очите след дълго гледане на слънце.....нещо такова....Впоследствие отново се опитах, но се получава нещо като засмукване, все едно се връща кадъра до този момента от съня и оставам там - нииииищооооо.

*

venerra

• **
  • 1416
« Отговор #1610 -: Декември 06, 2011, 10:55:46 am »
По принцип рядко помня сънищата си. Ето какво сънувах - бях на сватба, на мои роднини, но нито булката виждах, нито младоженеца, а само други мои роднини пременени. По едно време се заформи хоро, някви деца ме изпревариха и подхванаха хорото, но объркаха такта и аз се включих след тях - 3-та от началото и викам чакайте, объркахте стъпката. Та хорото не се виеше в кръг, а тръгна по някакви планински пътеки, на равно, около нас се виждаха хълмовете. По едно време се разпокъса и на по купчина от по 2-3 души останаха така в редицата. А аз видях много близки роднини, братовчед ми, жена му и леля. И гледам в ръцете на братовчед ми, но ги е скрил, букети от лалета червени и бели нарциси. Хааа, викам тъкмо ще ми потрябват за гробищата и тръгнах...След мен тръгна някой от роднините, но лица не видях, само знам че имаше присъствие. Вървях по някакви каменни от варовик стъпала и викам ей там е гробището - на влизане в него - първия гроб беше уж на баба /по майчина линия/ и имаше бреза отгоре и аз го посочих - викам вижте на баба гроба е първи. Но като приближих до него ми стана ясно, че всъщност това е гроба на чичо - брата на майка /който реално е жив/....докривя ми че съм изтървала този факт и не помня...Гробището беше разположено на някакво поле, нанадолнище...Та като станах и рекох сега да идем да видим гроба на майка - пред мен се оказа изорано поле, с големи буци пръст....Тръгнах уж към мястото, където е майка, газейки в разораното поле и като стигнах, открих клетка с птичка /толкова мъничка, че чак като пчела/, която в момента, в който вдигнах клетката, птичето излетя измежду решетките... :unsure:
Това, че сънуваш често чужди сватби според мен означава, че си мислиш, че живота на хората около теб се променя, някак си им се уреждат нещата, а при теб няма развитие.
Струва ли ти се, че вършиш грешка след грешка, нямаш силата и волята да поведеш сама живота си. Знаеш, че грешиш, но продължаваш да играеш на хорото:)

"..И гледам в ръцете на братовчед ми, но ги е скрил, букети от лалета червени и бели нарциси. Хааа, викам тъкмо ще ми потрябват за гробищата и тръгнах..."   - Тази част мисля, че символизира тайните ти връзки и любови и желанието ти да оставиш всичко това в миналото, да го погребеш и да се освободиш емоционално /птичката в клетката/. Миналото ти пречи. Трябва ти воля, за да започнеш отначало, да излезеш от клетката, в която сама се затваряш. Но мисля, че сънят символизира готовността ти да го направиш- да погребеш старите грешки, безизходицата, тревогата, самотата, емоциите, които са ти носили тъга и мъка,  и да създадеш нещо ново и свежо в живота си. Тези гробища, птичката,  символизират разбирането ти, че не можеш вече да продължаваш да живееш така, не можеш да продължаваш да бъдеш роб на чувствата си и се нуждаеш от промяна.

Като обобщение, посланието на сънят ти е - освободи се от миналото и дай криле на мечтите си. От всяка ситуация има изход и всичко е в твоите ръце , но трябва да погледнеш на  нещата от друг ъгъл, да преразгледаш възможностите си. Имаш силата да получиш от живота, това, което искаш ! Ти си свободна!

« Отговор #1611 -: Декември 06, 2011, 06:29:35 pm »
 :wub: Благодаря ти Венера. Напоследък поне сънищата, които си спомням горе-долу символизират това, че трябва да се откъсна от миналото, да го заровя. Свободна съм да. Но не мога да си видя грешките, чудя се защо съм зациклила на едни и същи образи...

*

venerra

• **
  • 1416
« Отговор #1612 -: Декември 07, 2011, 12:54:38 pm »
Напоследък поне сънищата, които си спомням горе-долу символизират това, че трябва да се откъсна от миналото, да го заровя. Свободна съм да. Но не мога да си видя грешките, чудя се защо съм зациклила на едни и същи образи...
Всъщност грешка е първият път. Когато започнат да се повтарят вече не са грешки, а избори:)
Ти избираш с какви хора да се обграждаш, избираш да бъдеш щастлива или нещастна...
/м/д винаги съм се чудела защо повечето хора избират да бъдат нещастни.../

"..чудя се защо съм зациклила на едни и същи образи..." – преди да заровиш миналото се порови в него и го анализирай. Целта е да осъзнаеш характера си /той до голяма степен определя поведението ни и изборите/  и да проследиш причините, свързвали те с тези хора.  Това ще ти помогне да си отговориш на въпроса “защо” . След това се опитай да забравиш миналото и се концентрирай върху “сега”. Отговори си на въпросите - как да променя това, което виждам и осъзнавам и което не ме устройва, какво да правя като мислене и поведение, за да променя характера си и оттам живота си.

От постовете ти ми се струва,, че се вкопчваш в другия и ставаш зависима от него./ Или търсиш драма / нещо по плутон/...не знам...
Но пък тези връзки, които си имала са били ценни за теб, дори само за това, че са те хвърлили в пряк допир с неиделния емоционален свят и ти вече знаеш каква връзка НЕ искаш. /може и да греша/

« Отговор #1613 -: Декември 10, 2011, 07:07:23 am »
Аз изобщо немога да тълкувам сънищата, за сметка на това сънувам всяка нощ.В последно време забравях сънищата си. Снощи санувах най-добрата ми приятелка.Бях в тях на гости тя готвеше,а аз и върнах някакви 5 лева. Говорихме си много и си спомням,че се смях много.

Незнам,защо я сънувах, може би ми липсва. Тя роди 3 месеца след мен,но бебенцето почина  :'( От тогава не сме така близки, виждали сме се 1-2 пъти.  :'( :'(
Бедата е там, че пределите на разумното се налагат от малоумните.

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #1614 -: Декември 10, 2011, 12:58:01 pm »
Аз изобщо немога да тълкувам сънищата, за сметка на това сънувам всяка нощ.В последно време забравях сънищата си. Снощи санувах най-добрата ми приятелка.Бях в тях на гости тя готвеше,а аз и върнах някакви 5 лева. Говорихме си много и си спомням,че се смях много.

Незнам,защо я сънувах, може би ми липсва. Тя роди 3 месеца след мен,но бебенцето почина  :'( От тогава не сме така близки, виждали сме се 1-2 пъти.  :'( :'(

В съня готвенето се свързва с грижа за другите, начин да се харесаме на тях или желание да бъдем обичани.
Това, че и връщаш пари, отново може да се свързва с даване на любов и грижа. Може би ти самата търсиш това или пък щом и ги връщаш, може би означава, че смяташ че сега тя има нужда от това.
Смехът в съня ти може да означава, че имаш нужда да разпуснеш и да се освободиш от проблемите. Може би имаш нужда да подновиш отношенията с приятелката си.

« Отговор #1615 -: Декември 10, 2011, 03:29:08 pm »

В съня готвенето се свързва с грижа за другите, начин да се харесаме на тях или желание да бъдем обичани.
Това, че и връщаш пари, отново може да се свързва с даване на любов и грижа. Може би ти самата търсиш това или пък щом и ги връщаш, може би означава, че смяташ че сега тя има нужда от това.
Смехът в съня ти може да означава, че имаш нужда да разпуснеш и да се освободиш от проблемите. Може би имаш нужда да подновиш отношенията с приятелката си.

благодаря ти много. Ох,наистина много ми липсва. Може би тези дни ще й звъннаа да я видя  ;)
Бедата е там, че пределите на разумното се налагат от малоумните.

*

Uran

• 6041
« Отговор #1616 -: Декември 11, 2011, 02:21:26 pm »
 Освен показващ емоционални дефицити сънят може да говори и за материални такива. Вероятно имате нужда от съвет свързан с притежания, обезпечения..изобщо неща свързани с битието. :blink:
п.п.Ако имате заем или нещо такова, потърсете компетентен съвет. :blink:

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #1617 -: Декември 11, 2011, 08:04:15 pm »
Сънувах, че едно момче което харесвах ми се обажда вечерта по тел-а и аз го поканих на гости, тъй като е от др. град. Бяхме в апартамента на баба ми, на леглото на дядо ми. Само, че вместо в спалнята леглото беше в хола.
Беше тъмно и лежахме на леглото, завити с чаршаф, като той беше от вътрешната страна и си говорехме. По едно време сякаш имаше трети човек седнал в ъгъла на леглото.
После той самия беше седнал там и говореше за мен и ми задаваше въпроси, някои лични. Мислеше, че го лъжа, но аз си отговарях искрено. Също говореше за размера на "орехчетата си" хаха, стори ми се странно. В съня го свързах в сексуален аспект. Бях оставила вратата към коридора отворена, в случай, че приятеля ми мине, да види че нищо не правим. Защото аз нямах такова намерение, дори не исках да се гушнем.

На сутринта бях станала и говорих с дядо ми в коридора. Говореше ми как трябвало да плати тока и щял да го плати с филии с кашкавал, които направил.  :unsure:
После и момчето стана и остави 60лв на масата (3 банкноти по 20лв) но аз веднага го спрях и исках да му ги върна. Той настояваше и затова оставих 20 и му върнах 40лв.. в крайна сметка се съгласи. Не знам защо ми ги даде, може би защото ме беше чул да говоря за сметката за тока.
Когато си тръгваше, дори не ме погледна сякаш. Помислих си за последния път като сме се видяли, че се е държал по-мило...

Как мислите, че може да се изтълкува този сън. Най-странен беше жеста с парите...

*

Orfei

• *
  • 107
« Отговор #1618 -: Декември 13, 2011, 02:44:37 pm »
Преди 2 вечери сънувах,че съм в хижа с приятели и приятелки и по-непознати момичета.И правих секс с 3 момичета( ;D малко ме е срам,че споделям такъв сън) и даже първото от момичетата си мие добра приятелка и в действителността и не бих...После дойде полиция не знам защо и се опитваха да ме обвинят в нещо,а аз им цитирах дословно от наказателния кодекс съставът за набедяване в престъпление и то без грешка :blink: и те си тръгнаха.После исках да си купя запалка или цигари и да стигна до магазина  в близост до хижата и да се върна,защото беше весело,а и май възнамерявах да правя секс с 4то момиче...,но имаше голяма буря и когато минавах до едно дърво усетих как небето се пропуква от типично като от гръмотевица и цялото дърво до мен се беше наелектризирало и светеше като с коледни лампички,но светкавицата още не беше паднала,очакваше се до секунди,усещах напрежение и грохот.После се обърнах и видях същото и на другото дърво и тогава по някакъв магнетофон сякаш от радиопредаване съобщиха за опасност от гръмотевиците и аз побързах да се отдалеча,минах 4-5 метра от дървото и така и не видях дали падна и събори ли дървото и се събудих...
Според вас..светкавицата ли е централният знак/символ в този сън,ако въобще може така да се каже?Аз прочетох някъде,че може да означава премеждия,а на друго място,че светкавица върху дърво се свързва със загуба някаква..
Слънце:Лъв,Асцендент :Лъв,Луна:Везни

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #1619 -: Декември 13, 2011, 08:32:36 pm »
Възможно е сънят ти да ти дава възможност да експериментираш свободно, без скрупули (имам в предвид секса) Самият секс може и да означава, че имаш нужда да изразиш аспекти от теб самия а може и да са подтиснати сексуални желания. Отиваш да си купуваш цигари - това може да означава, че имаш нужда от почивка.
Светкавицата в съня символизира внезапно осъзнаване, прозрение, изненадващ обрат на събитията, неща които са извън твоя контрол. Може би ще се опиташ да избегнеш трудностите..