Тъндър, знам че се учи много по специалността, но тези 2400страници на месец,които сигурно се учат наизуст - как не сте психясали не знам. Относно канторите, не може ли човек да си отвори собствена кантора,където да работи самостоятелно? От 40-50 адвоката накуп,човек като избере един или най-добрия/прочул се като такъв/ другите са ненужни. Така че, според мен е по-добре да се работи самостоятелно.
2400 страници за 30 дни, са по 80 страници на ден. Има хора, които четат повече от това, за собствено удоволствие
.
Не че съм против окуражаването на младите, но нали се сещаш, че има огромна разлика в това да прочетеш 80 страници художествена литература на ден за цветята, небето и красивата лейди и 80 страници, в която всяка втора дума е терминология и всеки втори параграф трябва да може да се цитира почти дословно, защото всяка дума, която се сложи не на място, коренно променя значението му? :unsure:
Това не е съвсем така. Всяка норма си има своята особеност, над която следва да акцентираш. При правоприлагането тази особеност се научава. Не е нужно да знаеш текста наизуст, най-малкото защото нормите се променят постоянно, а и ще полудееш в ранна или най-много, в Христова възраст. И понеже виждам, че си 4ти курс и сега явно учиш ГПК (... което ми е странно, защото то се учи втория семестър и 1 от 5ти курс...), ти обръщам внимание, че при първа инстанция, ако не отговориш на исковата молба, си преклудираш по-нанатъшните действия в процеса, но във втора инстанция при въззиваемия основна ти е думичката "може" да подаде отговор... Смятам, че ме разбра.
Никой нормален юрист не цитира дословно разпоредбите, но всеки знае къде да намери текста, който му трябва. Цитират ги единствено тези, които работят с ограничен набор от актове, и то постоянно - напр. преподавателите в университета.
Понеже каза, че си ходила на достатъчно дела, трябва да си обърнала внимание, че дори съдиите ползват закони. И това е съвсем нормално. Ако искаш да прилагаш буквата на закона точно и правилно, не трябва да го учиш наизуст, а да можеш да намериш и приложиш правилната норма.
Не разбирам защо намесихте правото в такива дълбини в астрофорум. Ми само подбутвате 7-домната ми Луна да отговаря 
Айде, дайте да видим аспектите в другата тема.
ЯЯ, аз не мога да уча наизуст, даже срам, не срам, има някои стихотворения, които в средното училище трябваше да ги знам наизуст и така и не ги научих, защото много бързо се изнервям. Често обаче, на устни изпити ми се случва именно това - всичко е много подредено, недвусмислено в главата ми и ако можеше направо да излезе от главата ми, в главата на изпитващия с телепатия, всичко щеше да бъде наред и нямаше да има проблеми. Но напротив, понякога ми се правят забележки как еди кое си не било точно така, казва ми се някаква друга формулировка. И не че безкритично приемам мнението на някой за себе си и това, което съм казала - който и да е той, но наистина си давам сметка, че това, което в последствие ми се казва е по-близо до това, което е в главата ми, отколкото това, което съм казала. А за ГПК, не, още не сме го изучавали, наистина си седи още в 5 курс (и добре, че е така!

), но лятото ходих на стаж и бяхме смесена група - хора от завършен 3, 4, 5 курс и покрай по-големите, трябваше да се обясняват и други неща, които аз още не бях учила, но въпреки всичко, все нещо ми е останало в главата.

Отлитам аз, че много развалихме нечията там тема.

Исках само да направя това уточнение.