Здравей Гост

Астрологична обосновка на преражданията и наличие на такива

• 210 Отговора
  • 35569 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Разбира се. Виж, в кармичната астрология нещата се гледат по- опростено, гледа се цялата картина. това не означава, че човек със СЛВ в телец е алчен, че ще му опадат ноктите и ще стане птица/ или пък сестра му ще се прероди в камила...Обикновено тълкуването е много ясно и се виждат натрупани проблеми....те просто изпъкват. Може би е хубаво да говорим и за възврат на северните възли ако искате?

И как разбираш кармата в натала? По опростения начин можеш да споделиш...
Гледам възлите, домовете, в които са поставени, аспектите на планети към възлите и домовете, откъдето идват тези аспекти. Сама можеш да провериш.

И без да направиш Златно сечение :o...не е ли повърхностно да се говори за карма?
Предложила съм мой прочит според това, което съм чела и наблюдавала. По принцип разбирам, че виждаш в моите тълкувания повърхностност. Разбира се, това е твое право и аз го приемам, без да смятам, че изводите ми са такива.

Тук не иде реч за принципа... ;D, а за това дали правейки подобни изводи не допускаме грешки. То е ясно,че най-неясна е кармата...и дали точно заради това не манипулираме както чуждото съзнание..така и собственото си?!

Винаги съм била краен противник на противопоставянето, особено от глобален модератор. И понеже говорим за кармата- знам от личен опит, че хората често проектират своите мисли в другите хора. Нека с този коментар да всеки да си направи извод сам за себе си и ако не може да помогне на друг- то поне да не пречи. Аз лично приемам чуждото мнение и съвети, когато са добронамерени. За манипулации е просто абсурдно да се говори- тази истерична реакция наистина не я разбирам. Тук просто си споделяме мисли и виждания, как чувстваме нещата. Един разбира от един вид астрология, друг- от друга. Всеки може да бъде полезен на другия, аз уважавам сътрудничеството, а не конфронтацията, нападките и подхвърлянията...

Иначе темата за Златното сечение е много интересна- някъде при Гита Мерджанова я бях чела, ще проверя в коя от книгите й...

Ами лошо след като го усещаш като противопоставяне..,а не като дискусия. Проблема е твой ,а не мой!
Не карам никой да приема мнението и съветите ми...,а споделям виждането си...и търся конструктивна дискусия по темата.
Много е лесно...иначе, то всичко преди нас е написано ...

Да! При Гита и в ураническата школа става дума за златното сечение...
И когато се говори по темата сме длъжни да изследваме всичко преди да говорим просто така..,защото тук влизат всякакви хора и четат..,а някои от тях имат сериозни проблеми...
Дано разбираш какво искам да кажа...
Иначе като Глобален модератор имам правата да споделя мнението си където пожелая..,най-малкото,че плащам за удобното място,в което и ти пишеш... :blink:, така,че по-скоро трябва да си благодарна за трибуната ,която имаш..,а не да правиш забележки именно проектирайки себе си...,защото за мен дискусията не е нещо недобронамерено...,а напротив.
Простено ти е обаче с този транзит на Марс в/у светилото... :blink:

Този тон ми напомня на израза- аз плащам- аз поръчвам музиката. Непростимо е да използваш личната ми карта, за да обясниш нападките си срещу мен.Защо ти толкова агресивна? А и едва ли ти си човекът, който ще ми дава прошка за нещо...Не мога да повярвам, че наистина един на пръв поглед уважаван човек може да говори с някой друг по този начин...Грозно е...

Първо за да искаш уважение..си длъжна да даваш същото. Второ..картата си я качила и всеки има правата да я види..,в това число и аз. ;D
Трето..защо приемаш за агресия дискутирането по определен казус?
Четвърто...тъй като си в астрологичен форум и спора е на астрологична тема ти започна да ми обясняваш кое..,защо и как...е длъжен да прави Глобалния модератор...и в тази връзка аз потърсих кое провокира нападателен тон...Иначе разбрах,че не ти харесва някой да се противопоставя на мнението ти.., ;D но това отново е твой проблем...Предлагам да си го решиш и да дадеш и на другите право на мнение по въпросите..,които са били дискутирани преди теб и ще бъдат дискутирани след теб... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Разбира се. Виж, в кармичната астрология нещата се гледат по- опростено, гледа се цялата картина. това не означава, че човек със СЛВ в телец е алчен, че ще му опадат ноктите и ще стане птица/ или пък сестра му ще се прероди в камила...Обикновено тълкуването е много ясно и се виждат натрупани проблеми....те просто изпъкват. Може би е хубаво да говорим и за възврат на северните възли ако искате?

И как разбираш кармата в натала? По опростения начин можеш да споделиш...
Гледам възлите, домовете, в които са поставени, аспектите на планети към възлите и домовете, откъдето идват тези аспекти. Сама можеш да провериш.

И без да направиш Златно сечение :o...не е ли повърхностно да се говори за карма?
Предложила съм мой прочит според това, което съм чела и наблюдавала. По принцип разбирам, че виждаш в моите тълкувания повърхностност. Разбира се, това е твое право и аз го приемам, без да смятам, че изводите ми са такива.

Тук не иде реч за принципа... ;D, а за това дали правейки подобни изводи не допускаме грешки. То е ясно,че най-неясна е кармата...и дали точно заради това не манипулираме както чуждото съзнание..така и собственото си?!

Винаги съм била краен противник на противопоставянето, особено от глобален модератор. И понеже говорим за кармата- знам от личен опит, че хората често проектират своите мисли в другите хора. Нека с този коментар да всеки да си направи извод сам за себе си и ако не може да помогне на друг- то поне да не пречи. Аз лично приемам чуждото мнение и съвети, когато са добронамерени. За манипулации е просто абсурдно да се говори- тази истерична реакция наистина не я разбирам. Тук просто си споделяме мисли и виждания, как чувстваме нещата. Един разбира от един вид астрология, друг- от друга. Всеки може да бъде полезен на другия, аз уважавам сътрудничеството, а не конфронтацията, нападките и подхвърлянията...

Иначе темата за Златното сечение е много интересна- някъде при Гита Мерджанова я бях чела, ще проверя в коя от книгите й...

Ами лошо след като го усещаш като противопоставяне..,а не като дискусия. Проблема е твой ,а не мой!
Не карам никой да приема мнението и съветите ми...,а споделям виждането си...и търся конструктивна дискусия по темата.
Много е лесно...иначе, то всичко преди нас е написано ...

Да! При Гита и в ураническата школа става дума за златното сечение...
И когато се говори по темата сме длъжни да изследваме всичко преди да говорим просто така..,защото тук влизат всякакви хора и четат..,а някои от тях имат сериозни проблеми...
Дано разбираш какво искам да кажа...
Иначе като Глобален модератор имам правата да споделя мнението си където пожелая..,най-малкото,че плащам за удобното място,в което и ти пишеш... :blink:, така,че по-скоро трябва да си благодарна за трибуната ,която имаш..,а не да правиш забележки именно проектирайки себе си...,защото за мен дискусията не е нещо недобронамерено...,а напротив.
Простено ти е обаче с този транзит на Марс в/у светилото... :blink:

Този тон ми напомня на израза- аз плащам- аз поръчвам музиката. Непростимо е да използваш личната ми карта, за да обясниш нападките си срещу мен.Защо ти толкова агресивна? А и едва ли ти си човекът, който ще ми дава прошка за нещо...Не мога да повярвам, че наистина един на пръв поглед уважаван човек може да говори с някой друг по този начин...Грозно е...

Първо за да искаш уважение..си длъжна да даваш същото. Второ..картата си я качила и всеки има правата да я види..,в това число и аз. ;D
Трето..защо приемаш за агресия дискутирането по определен казус?
Четвърто...тъй като си в астрологичен форум и спора е на астрологична тема ти започна да ми обясняваш кое..,защо и как...е длъжен да прави Глобалния модератор...и в тази връзка аз потърсих кое провокира нападателен тон...Иначе разбрах,че не ти харесва някой да се противопоставя на мнението ти.., ;D но това отново е твой проблем...Предлагам да си го решиш и да дадеш и на другите право на мнение по въпросите..,които са били дискутирани преди теб и ще бъдат дискутирани след теб... ;D

Желая ти приятна вечер!

И на теб хубава и усмихната вечер! ;) :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Freya

• **
  • 1178
Аз имам идея за отговор на въпроса на Нерил, как е възможна реинкарнацията, при положение че е нараснала популацията. Просто сред нас има голяма част извънземни и рептили, под прикритие. Това е  ;D  ;D  ;D  Рептиле, признай си! Ето едно видео с рептили, те са сред нас! http://www.youtube.com/watch?v=fHt7GMCHoTc  ;D

Обаче много ме изкефи обяснението на Тъндър за животинските реинкарнации..  ;D Направо го затапи Нерил. Паднах да се смея  ;D Той обаче пак е недоразбрал, незаинтересован и недосегаем, така по-добре е за егото му, като отхвърля и отрича до последно, нищо че другите виждат и разбират. Много хора му говорят, а той е сляп да види и глух да ги чуе. Истината е една, Нерил просто е ограничен, като кон с капаци. Но щом зачеква такива теми, значи колкото и да го отрича, се опитва да се промени, да разбере, има някакви наченки на развитие и допускане на алтернативни/чужди мнения и идеи. Вероятно подсъзнателно и не го осъзнава, а може би просто пусна тази тема, за да се изтъкне пред нас, как той е горд и не съжалява за нищо пропуснато в живота и как другите са лузъри и слаби, щом имат нужда да вярват в прераждане и втори шанс. Много ще му е трудно да се развива и променя с това голямо его и убеждението "аз съм винаги прав, другите грешат"

Иначе и аз нямам нужда да вярвам в това, за да се успокоявам. Ясно е че много хора вярват в това, за успокоение. Но няма нужда да се бием в гърдите, колко по-добри сме от тях и да ги наричаме лузъри. Допускам възможността да има прераждане, защото няма как да се докаже наличието или липсата на такова. Предполагам е въпрос на избор, или вярваш или не, няма как да си сигурен (макар, че някои твърдят че са сигурни и знаят, аз все още не съм разбрала)
« Последна редакция: Януари 12, 2014, 01:04:50 pm от Freya »

Аз имам идея за отговор на въпроса на Нерил, как е възможна реинкарнацията, при положение че е нараснала популацията. Просто сред нас има голяма част извънземни и рептили, под прикритие. Това е  ;D  ;D  ;D  Рептиле, признай си!

Бъркате, драга, не съм под прикритие. Пратиха ме да си развявам показно опашката, за да свиквате вече, че сме тук и няма мърдане (всъщност има, но само напред-назад или нагоре-надолу според позата). Сега извинете, трябва да пиша доклад за началниците от Тубан… Ом шанти ом!

« Последна редакция: Януари 12, 2014, 01:52:39 pm от Sonic_Pro »

*

Freya

• **
  • 1178
Бъркате, драга, не съм под прикритие. Пратиха ме да си развявам показно опашката, за да свиквате вече, че сме тук и няма мърдане (всъщност има, но само напред-назад или нагоре-надолу според позата). Сега извинете, трябва да пиша доклад за началниците от Тубан… Ом шанти ом!
хаха.. стига бе, сега ме провокира да си мисля за секс с рептили  ;D  ...че и опашка развяваш?
« Последна редакция: Януари 12, 2014, 01:41:56 pm от Freya »

хаха.. стига бе, сега ме провокира да си мисля за секс с рептили  ;D

Щото имаш точен квадрат Уран—Хуя ;D Това е част от подлия план, който ми е възложен за изпълнение.

*

Papy

• 4343

специално за теб ще дам един пример от действителността, още повече , че имам опит с тази нодална ос. Много близък мой приятел е също като тел със СЛВ в телец и ЮЛВ в скорпион.

Green, инетресно и точно пишеш :)
Би ли споделила какво мислиш за северен възел в скорпион, обаче във втори дом, ако някъде си писала за това - сори, не съм изчела всичко поред

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
не сте ли чели "астрология на душата" на жан спилър?
една от първите ми любими астро книги. 
ето я:

http://www.virtualnabiblioteka.com/images/upload/books/Drugi/spilar.pdf
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

Morena

• *
  • 199
Има един сайт в който като си въведеш рождената дата + часа на раждане ти показва годините, в които си се прераждал, може ли да се вярва на такива сайтове? Имаше и тълкувание но се праща смс.  ;D

Има един сайт в който като си въведеш рождената дата + часа на раждане ти показва годините, в които си се прераждал, може ли да се вярва на такива сайтове? Имаше и тълкувание но се праща смс.  ;D

НЕ НЕ НЕ НЕ НЕ НЕНЕНЕНЕНЕНЕНЕННЕНЕ!! НЕ.  :blink: ;D ;D ;D

*

venerra

• **
  • 1416
зарежи тези глупости  ;)
ако не си чела книгата, която сложих по-горе, прочети. там е истината. аз намерих много ценна информация за себе си в нея.

*

Papy

• 4343

*

elfidka

• 3129
Много съм изненадана от заглавието на темата, но всеки си има право на съмнения. В крайна сметка в спора се ражда истината, стига да се спори градивно. За мен въобще и не подлежи на съмнение, че прераждания съществуват. Правила съм регресия и авто регресия много пъти, а и след раждането на дъщеря ми вече отпаднаха всичките ми съмнения. А лично аз съм посещавала места, които преди това съм виждала в регресия и съм научавала по същия начин за събития състояли се в исторически план без да съм чела за това предварително.
А детето ми говори за времето когато още не е била родена при мен, като за нещо нормално и дори ми обяснява с подробности.

Специално за Нерил бих го посъветвала да зададе въпросите си към вселената, а после ако иска може да сподели какво му се е случило и какви знаци е получил.  ;)
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

venerra

• **
  • 1416
според мен, ако човек не се е родил със семенцето на познанието, няма как да развие и осъзнае подобни теми. както не можеш станеш художник или музикант, ако не си роден с таланта.
« Последна редакция: Януари 12, 2014, 10:45:50 pm от venerra »

според мен, ако човек не се е родил със семенцето на познанието, няма как да развие и осъзнае подобни теми. както не можеш станеш художник или музикант, ако не си роден с таланта.
Таланта е необходимо, но не достатъчно условие да бъдеш художник например...
Попрочетох отгоре отгоре някакви неща, които сте писали, ама пак ме споменавате, не знам защо.
Хора прераждане и да има( в което се съмнявам или не е доказано) няма как да бъде обосновано и доказано.
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

*

elfidka

• 3129
Попрочетох отгоре отгоре някакви неща, които сте писали, ама пак ме споменавате, не знам защо.
Хора прераждане и да има( в което се съмнявам или не е доказано) няма как да бъде обосновано и доказано.

Няма как да не те споменаваме, нали темата е твоя ?
А това с прераждането се доказва на отделни идндивиди по индивидуален начин. Като му дойде времето и ти ще се убедиш кой крив - кой прав :), ако ти е писано разбира се ........
Това е нещо подобно на прословутия транзит на Плутон към натална Венера за изпепеляващата Любов, ама тези които нямат натален аспект на Плутон към Венера, няма как да горят в тези пламъци ..... и това се обяснява с индивидуалната нагласа към отдаването, като към притежание и съпричастност.
Нещо подобно е темата с прераждането. Трябва ти наличие на интерес в тези сфери по натал, ако ли не, може да си клатим езиците до умопомрачавене да те убеждаваме в нещо, което ти няма да видиш, по простата причина, че не попада в твоето полезрение.
Тези неща са много лични като преживяване и опитност или вяра ...
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

Няма как да не те споменаваме, нали темата е твоя ?
А това с прераждането се доказва на отделни идндивиди по индивидуален начин. Като му дойде времето и ти ще се убедиш кой крив - кой прав :), ако ти е писано разбира се ........
Това е нещо подобно на прословутия транзит на Плутон към натална Венера за изпепеляващата Любов, ама тези които нямат натален аспект на Плутон към Венера, няма как да горят в тези пламъци ..... и това се обяснява с индивидуалната нагласа към отдаването, като към притежание и съпричастност.
Нещо подобно е темата с прераждането. Трябва ти наличие на интерес в тези сфери по натал, ако ли не, може да си клатим езиците до умопомрачавене да те убеждаваме в нещо, което ти няма да видиш, по простата причина, че не попада в твоето полезрение.
Тези неща са много лични като преживяване и опитност или вяра ...
Изпепеляваща любов?????????
Според мен любовта е чист джойнтвенчър...Всеки има нужда от това което другият няма!!!
Хора, аз наистина искам някой да ми докаже, че съществува прераждане, астрологични насоки да има, ок...Но някак си не вярвам в това...Както и да е
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

Хора, аз наистина искам някой да ми докаже, че съществува прераждане, астрологични насоки да има, ок...Но някак си не вярвам в това...

Ами ти сам си отговаряш. Нещата от сферата на метафизиката не подлежат на доказване емпирично или с логически методи. Или вярваш, или не вярваш, в следствие на лични преживявания, които по дефиниция са субективни.

Хора, аз наистина искам някой да ми докаже, че съществува прераждане, астрологични насоки да има, ок...Но някак си не вярвам в това...

Ами ти сам си отговаряш. Нещата от сферата на метафизиката не подлежат на доказване емпирично или с логически методи. Или вярваш, или не вярваш, в следствие на лични преживявания, които по дефиниция са субективни.
Репо, пак ли понеделнишки с общите приказки? Когато човек твърди нещо, че е така би трябвало да може да го докаже или поне опита да го направи.
Другите астрологично поне си дадоха тръда да го направят, а ти пак си балалайкаш общи приказки. Като няма какво да кажеш, поне си мълчи ;)

Репо, пак ли понеделнишки с общите приказки? Когато човек твърди нещо, че е така би трябвало да може да го докаже или поне опита да го направи.
Другите астрологично поне си дадоха тръда да го направят, а ти пак си балалайкаш общи приказки. Като няма какво да кажеш, поне си мълчи ;)

Цитирам пак, белким достигне централния мозък:
Цитат
Прераждане и да има… няма как да бъде обосновано и доказано.
Като не може се докаже, как да го докажа, м?

Отделно от това, стоиш на много тънък лед. Приемаш една псевдонаука, астрологията (няма да отречеш, надявам се, че учените я считат за такава), на доверие или от суета (получаваш ли душевен оргазъм от стелиума?), но отказваш да приемеш друго нещо от сравним порядък по неясни причини. Всъщност ясни — интелектуален мързел да изследваш или интелектуална невъзможност да възприемеш.