знаци е на лице
при мен вече писах очаквам точното преминаване през асц. и наталната си позиция + една купчина аспекти, подобно на Норка, квадрат към Венера и Възлите (и се чудя що само възли са ми в главата)... и вече писах акцента според мен ще е Плутон и Венера
докато е все още в 12-ти аз лично започнах да "опъвам платната"
точна и ясна стратегия какво искам да постигна - сега сглобявам пъзела как ще стане тази работа
тъй като при мен се сменя всичко от личен, приятелски, кариера, любов... дом всичко което се сещам.
дадох си сметка, например, че връзката с таткото на детето е обречена, но тъй като тук не говорим за Уран, а за Сатурн съм оставила конците сами да се разплетат т.е. той сам ще си тръгне и аз знам защо, но преди да се случи това, за мен е важно да постигна своята финансова независимост - така няма да ми се наложи да падам на колене пред родители, мъже, приятели (това е суровата реалност все пак).
наблягам на учене - къде сама, къде с чужда помощ, от другата седмица съм на разговорен английски (италианския ще почака)

- забравила съм как се говори на този език, все пак години го използвам само за четене и тук там за писане, споделих вече и на Марая част от плановете си - истината е, че се съмнявам да е късмет (знам, че по някакъв начин мисловно съм предизвикала тези събития или съм си отворила част от очите да виждам тези възможности). Опитвам се да преценя какво от мен (все пак сатурн ще влезе в 1-ви дом) ще ми пречи, ментална, настройка, подход, мислене, действия - къде е нужно да се кове, чука, преработва..., кои качества е важно да запазя и кои не - всичко. Самодициплина преди всичко и организация. Може да се смеете, но дори си написах нещо като личен етичен кодекс

само с 10-правила. първото е най-важно "никога по никакъв начин (действие, бездействие, отказ, прием, казване на ясно не, вдигане на телефони - каквото се сетите) да не вървя против себе си и своите интереси"
но важното на този етап е, че излязох от дома си (скривалището) - сега знам, че трябва да се пазя от емоциите си - те са ми най-големия неприятел. (ее не винаги де

).
не очаквам целия този преход ъъъ към света на големите да е лесен, сигурно ще има мигове през които целия свят ще ми се вижда зъл, мрачен, лош, нечовечен, но ще има и моменти, когато ще съм най-щастливият човек на света
дори и да не успея поне ще знам, че съм опитала