Здравей Гост

Разрешаването на задачите по Ретро планетите в картата

• 140 Отговора
  • 21632 Прегледи
*

abroad

Относно закъсненията те са приоритет на въздушните акценти май, такива са ми впечатленията. Но може и за други да се отнася.

:72:

*

elfidka

• 3129
Относно закъсненията те са приоритет на въздушните акценти май, такива са ми впечатленията. Но може и за други да се отнася.

:72:

Да , да , така си е ... ;)
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!

Вероятно имаш хармоничен аспект на мерка със сатурн , щом умееш да планираш работите по него....с лекота....
Мерка след слънце или преди слънце също е много важен....

Не, нямам никакъв аспект между Мерка и Сатурн. Мерка е преди Слънцето.

Не си права Скарлет , мерка ти е след слънцето , което ще рече , че е изгрял , след като е изгряло слънцето.... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

Re:Разрешаването на задачите по Ретро плане&#
« Отговор #63 -: Октомври 17, 2010, 03:29:16 pm »
при мен само Юпитер е ретро, и при двете ми деца също

абсолютно верно е написаното,че често забелязвам неща,
който другите не виждат, но и Асц.Дева може да е причината

не мога да се надскоча,  :o сега си купих трикрака жабка,
да пробвам на куц крак белким се получи  :mellow:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

*Lina*

• *
  • 456
Съгласна съм с Марая ,и по мои наблюдения водния елемент е в пряка връзка със закъсненята,но правя някаква разлика между засъсненита от флегматичност,мудност и нерешителност/ вода -земя  например/ и закъсненията от не добра организираност ,прибързаност и поемане на много ангажименти / вода и огън,въздух/ например.

Аз имам  :mer: R  :soe: :sun: 30гр на Телец в секстил със паднал  :sat: 29 гр.,както и с  :mar:в неподвижен знак.

Точна съм ,организирана съм ,задълбочена,помня и обработвам постоянно някаква информация ,но по отношение на реакция малко бавна ,но по-скоро във външно изражение-действие ,на мисловно ниво -не .Поради някаква вродена нерешителност /най-вероятно поради връзката със Сатурн/ имам нужда да огледам ,да обмисля и чак тогава да реагирам.Също имам усещането ,че не съм разбрана правилно много често. :lol:
Рядко импулсивно реагирам ,но определено се оказва успешно.Напоследък съм станала малко неорганизирана под влиянието на една лоша Риба ,но пък го приемам като вид опитност - не винаги да си чак толкова организиран ,подреден и ...праволинеен  ;)

Останалите ретро са  :ura: :nep: :plu:

:ura: в 7ми - постоянно вътрешно напрежение  и неудовлетворение ,особено ако не мога да изразя "уникалността си " ,той е и У Луната.

:plu:  и той до К7 в 6ти в кардинален знак - нямам още съвсем ясна идея как влияе освен,че  връзките ми,навиците ми  /не само по отношение на мъже ,по принцип с хората /са все продължителни,дълготрайни  ,дори когато не съм щастлива не мога да прекъсна  както Уран и Слв в 7ми искат .Но все пак при мен са подчертани фикс.знаци и промяната е трудно нещо  :blink:

:nep: близо до К9 в 8 ми в  :tri: АСц /една замечтана овца  ;D ако не сте виждали /  и  :sec:Дсц - мечти ,фантазии и блянове  .Прочетох нещо ,което много ми отговаря -човек може да се чувства достоен, само когато се жертва за доброто на другите. Бих добавила и удовлетворен ,когато прави нещо за другите .

Имам ретрограден Юпитер,който е в екзалтация по знак и на трон по дом, в гокленова зона.Управлява 3 дом и има напрегнати аспекти - опозиция с Меркурий,квадратура с Луна.Положителният аспект е секстил със Сатурн.Юпитер е диспозитор на 3 планети- Слънце,Венера и Нептун.
Определено усещам влиянието на Юпитер силно в моя хороскоп.

*

Moonlady

• **
  • 1112
Имам доста ретроградни планети и направо живея в " друг свят"  :(
виждам неща, които другите не виждат , а понякога не виждам
нещо дето е " под носа ми " и ще ми " извади очите "  ;)

Хората без или с една ретроградна планета в натала трудно
осъществават контакт и разбиране с такива, които имат
много ретроградни планети - противоречията се проявяват
най-вече при общуването с другите
Естествени минерали и амулети

*

Марая

• 28287
нещо дето е " под носа ми " и ще ми " извади очите "  ;
)

Много хубаво написано...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Uran

• 6041
нещо дето е " под носа ми " и ще ми " извади очите "  ;)

Mунлейди, в 10-ката.
Цялото семейство сме с по 3-4 ретро планети ..и.. нямаме проблем в общуването по м/у си (ако и да имам стелиум с ретро планети в 3 дом).
Има няколко човека, които все погрешно ме разбират и то за неща казани в прав текст и нямащи абсолютно никаква нужда от интерпретация. Понякога съм си мислила, че проверяват търпението ми, но напоследък клоня към мисълта, че са си изначално глупави и склонни към интриги ( нямат никакви ретро планети).
п.п.А, и м/у другото имат проблем в общуването не само с мен.

*

Lillie

• 30532

Аз съм с 5 ретроградни планети и не ме питай как съм.  ;D
За най-трудна считам позицията на Венера (У7 и У11) - в заточение, ретроградна и в съвпад с ЮЛВ. В сферите на управляваните от нея домове мотивите ми често остават напълно неразбрани и погрешно тълкувани.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан

Аз съм с 5 ретроградни планети и не ме питай как съм.  ;D
За най-трудна считам позицията на Венера (У7 и У11) - в заточение, ретроградна и в съвпад с ЮЛВ. В сферите на управляваните от нея домове мотивите ми често остават напълно неразбрани и погрешно тълкувани.

Майната им! Значи не са на нивото ти и не те заслужават.  :P

*

*Lina*

• *
  • 456
Много точно си описала усещането Мунлейди ,и със Скарлет съм съгласна ,но мен лично това усещане ме кара да се чувствам нещастна .Трудно ми е да намирам "себеподобни".

а каква е разликата когато имаш само ретро лични планети
или само ретро поколенчески тежкари, в асп.с лични или без асп.

първите живеят в своя свят,
а вторите в света на другите, нещо такова ми се върти из главата
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Марая

• 28287
а каква е разликата когато имаш само ретро лични планети
или само ретро поколенчески тежкари, в асп.с лични или без асп.

първите живеят в своя свят,
а вторите в света на другите, нещо такова ми се върти из главата

Поколенчески , непоколенчески те са в нашите карти... ;D
Но аз също мисля , че планетите до Сатурн са в пъти по- дейни от транссатурновите.
Друг е въпроса , че и не при всеки тези планети имат силно влияние...

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
Много точно си описала усещането Мунлейди ,и със Скарлет съм съгласна ,но мен лично това усещане ме кара да се чувствам нещастна .Трудно ми е да намирам "себеподобни".

Аз пък напоследък намирам доста себеподобни и съм много приятно изненадана и съответно щастлива.  :blink:

*

Марая

• 28287
И друго се сетих , в случай когато транссатурнова планета се окаже управител на кардинална ос в картата , тогава би следвало да обърнем още по-сериозно внимание , а в случаите ,когато е ретро се изисква много задълбочен и прецизен анализ.

*

holanda

имам само един ретро Меркурии и се разбирам чудесно с хора,имащи повече ретро планети.Най-добрия ми приятел е с доста такива,а и в анаретни градуси.Може би свръзката е точно заради ретро Мерк,които се отнася към мисленето ,задълбочава се,но все пак е пластичен и поставя голям акцент в радикса ,незнам  :-\

*

Марая

• 28287

имам само един ретро Меркурии и се разбирам чудесно с хора,имащи повече ретро планети.Най-добрия ми приятел е с доста такива,а и в анаретни градуси.Може би свръзката е точно заради ретро Мерк,които се отнася към мисленето ,задълбочава се,но все пак е пластичен и поставя голям акцент в радикса ,незнам  :-\

Ако мерка е казими тогава нещата са различни , както и ако е над-6 градуса от слънцето...
Повечето заядливи меркове и всезнайковци имат мерк м/у 3 и 5* до слънцето... :blink: , също така е повече от важно дали е преди слънцето или след него...

*

holanda

Ако мерка е казими тогава нещата са различни , както и ако е над-6 градуса от слънцето...
Повечето заядливи меркове и всезнайковци имат мерк м/у 3 и 5* до слънцето... :blink: , също така е повече от важно дали е преди слънцето или след него...

защо,това какво отношение има? Иначе да,доколкото знам Мерка ми е в казими  :blink:
*и е преди Слънцето,ако приемем,че планетите се движат по посока обратна на часовниковата стрелка т.е. Мерк в края на Дева,Слънце в начало на Везни.Но не мисля,че има заядливи и незаядливи Меркове в зависимост от това дали орбисата е ''лабава'' или не  ;D
« Последна редакция: Октомври 17, 2010, 11:50:34 pm от жълтолилава »

*

Марая

• 28287

защо,това какво отношение има? Иначе да,доколкото знам Мерка ми е в казими  :blink:

Казими мерк си е сериозна придобивка в натала, но малцина имат това щастие....
В диапазона до 5гр. от слънце са казва *изгорен меркурий* и от самата думичка изгорен можеш да си направиш изводите... :blink:.
В пъти са по-сериозни проявите на меркурий , когато е изгрял  преди слънцето....