Здравей Гост

Периоди за вземане на решения според транзитите

• 124 Отговора
  • 17348 Прегледи
*

AH

• 2201
Re: Периоди за вземане на решения според транзитите
« Отговор #60 -: Септември 17, 2011, 03:56:48 pm »
защо не харесваш предсказателните възможности и тяхната категоричност в горния смисъл?
и ако да речем, че си от тия с повечко карма, що не се сработваш с енергиите на хороскопа, а все им бягаш и те ти се изплъзват?

шегувах се :) - исках да кажа, че ако нямаме как да поправим една грешка, трябва да положим усилия да продължим напред, въпреки нея.
А ако според хороскопа има твърде много кармичност, няма как да се избяга- човек се научава да живее с нея - изработва си доброволно или доброзорно подходящата нагласа - другото ще е самоубийство:)

ако човек има само три ретроградни планети, като от тях само една е лична, няма много кармичност според радикса - е, не пречи да натрупа повечко в тоя живот:)/ последното е трудно доказуемо:)/

*

Uran

• 6041
« Отговор #61 -: Септември 17, 2011, 04:25:16 pm »
Това с кармата никак не ми харесва и няка си не искам да се съглася с него.
Имам си доволно ретро планети. :-X

На бившето ми гадже бащата беше пилот в гражданска авиация. Той (гаджето ми) твърдеше, че баща му е голям късметлия ( с присторена до някъде завист) и като се замисля ..е бил прав.
Таткото е започнал в началото на 60-те като бачкер общак на летището. Някой е видял потенциал в него и буквално насила го е изпратил в СССР да учи. Върнал се е прясно дипломиран и ...оп в гражданска авиация.( Говорим за момче с приятен вид и с абсолютно скромен произход.) Никога не се е домогвал със зъби и нокти до някакви тежкарски дестинации, но...му са се СЛУЧВАЛИ. Както и стюардесите впрочем ;). Та..едни копат на това поприще и нищо, на други буквално им се тика в ръцете. Това какво точно е?
Човекът е стрелец (ако има значение де). ;D

*

AH

• 2201
« Отговор #62 -: Септември 17, 2011, 04:36:04 pm »
Това с кармата никак не ми харесва и няка си не искам да се съглася с него.
Имам си доволно ретро планети. :-X

На бившето ми гадже бащата беше пилот в гражданска авиация. Той (гаджето ми) твърдеше, че баща му е голям късметлия ( с присторена до някъде завист) и като се замисля ..е бил прав.
Таткото е започнал в началото на 60-те като бачкер общак на летището. Някой е видял потенциал в него и буквално насила го е изпратил в СССР да учи. Върнал се е прясно дипломиран и ...оп в гражданска авиация.( Говорим за момче с приятен вид и с абсолютно скромен произход.) Никога не се е домогвал със зъби и нокти до някакви тежкарски дестинации, но...му са се СЛУЧВАЛИ. Както и стюардесите впрочем ;). Та..едни копат на това поприще и нищо, на други буквално им се тика в ръцете. Това какво точно е?
Човекът е стрелец (ако има значение де). ;D

що, какво път те плаши теб в кармичността ;D - пък може и да има баланс - или я има доста по рождение, или я трупащ в тоя живот:)
Предимството по рождение е, че си по-наясно с какво си се захванал:) А с дхармата - направо не знаеш как и от къде я правиш:)

А тия хора, късметлиите :)-или са малко, или не се хвалят много-много:) А може по отношение на работата нещата да са наред, а в някое друго - не съвсем.
Впрочем, ти хем не си ентусиазирана от кармичността, хем изглеждаш склонна към фатализъм:)

*

Uran

• 6041
« Отговор #63 -: Септември 17, 2011, 05:50:46 pm »
Фатализмът ми идва от опита.
Тр. Марс в точен съвпад с нат. Юпитер и в близост до лъвското Слънце- пукната глава в училище и охлузени лакти. (синковецът ми)

*

Asol

• 4140
« Отговор #64 -: Септември 18, 2011, 07:55:09 am »
А тия хора, късметлиите :)-или са малко, или не се хвалят много-много:) А може по отношение на работата нещата да са наред, а в някое друго - не съвсем.

То идеални ситуации е ясно че няма, но от това не следва задължително извода, че ако някъде нещата са ок на всички други места ще вървят по-трудно. Фактът, че има баланс е един вид късмет.  :blink:

*

AH

• 2201
« Отговор #65 -: Септември 18, 2011, 08:08:21 am »

То идеални ситуации е ясно че няма, но от това не следва задължително извода, че ако някъде нещата са ок на всички други места ще вървят по-трудно. Фактът, че има баланс е един вид късмет.  :blink:

а аз тая сутрин гледах едно филмче за силата на привличането:) - как да си привличаме късмет и каквото още си пожелаем:)

*

AH

• 2201
« Отговор #66 -: Септември 18, 2011, 08:12:35 am »
Обратно ,една силно кардинална карта с огън и въздух  ,плавните транзитни аспекти биха "успокоили" малко прибързания темперамент за да се вземат по-реални и правилни решения.По същия начин има значение и кои аспекти преобладават в натала и между кои планети -предимно карта с леки аспекти ,при динамични транзитни такива ,човек е объркан и не е запознат с тях и не може да взема адекватни решения докато не мине време,докато друг натал с по-динамични си "живее" с тях и не му пречат толкова на трезвата преценка.

Добре, задълбочихме нещата и така е по-интересно.
Нека да се опитаме да прецизираме и обобщаваме.
Ще направя аналогия – вали дъжд и мокри всички хора/общо влияние на транзити/. Някои хора са с непромокаеми дрешки и се мокри само дрешката, а други- с промокаеми дрешки и могат да се измокрят до кости/индивидуална реакция на дъжда – ще я търсим в индивидуалното в радикса/

Тръгнахме от общото влияние на транзитите. Започнахме от една компилация по различни литературни източници, която се стремя да проверявам на практика. Логиката на изследване е следната:
-   Към мисленето и решенията за повечето хора пряко влияние имат Сатурн и Меркурий. И двете планети като пракачества са със състав са „сухо“ и „студено“. /само те са с такъв състав/ - Сатурн – сухо-7.5; студ- 8.75; Меркурий – сухо-2.5; студ- 3.75/ясно е защо точно комбинацията от сухо и студено има най-пряко отношение към мислене и решения/
/тук доста хора могат да кажат, че тяхното мислене и решения, примерно,  се определя от Луната, т.е. от емоциите; други – от Венера, т.е. от любовта или парите:) – можем всяка планета да включим към мисленето и решенията си, но въпросните две планети за всички хора са общи и важни/
-   При транзитите Сатурн е по-бавен и по-дълго време действа – когато става въпрос какво да учим, работим, с кого да си партнираме и т.н., можем да вземем решението и за секунди, но е нормално такива важни въпроси да се обмислят – вярно, някои хора мислят и обмислят по-бързо от други – това е индивидуално според човека. Добре е човек да е наясно за себе си дали общото му състояние в определен период е благоприятно за вземане на верни рашения. Сатурн, при благоприятна изява се свързва с трезво мислене, а като неблагоприятна – с липса на трезва преценка. / разбира се, възможна е благоприятна изява и при лоши аспекти – непрекъснато подчертаваме, че аспектът се проявява в зависимост от нивото на проработка на планетите, участващи в аспекта/
-   Като реакция на влияние на транзитите върху мисленето и решенията изследваме натален Меркурий, който е лична планета.
А сега, ако искаме да обосновем и обвържем със стихии и качества влиянието на Сатурн като транзит, можем да почнем с влиянието му към натално Слънце в Овен.
Ти застъпваш становището, че огнените и въздушните доминанти, ще се повлияват по-благоприятно от хармоничен аспект на тр.Сатурн – и логиката го потвърждава – огънят и въздухът се свързват с „топло“ и „влажно“ – ако плавно /с хармонични аспекти/ им се привнася противоположността /Сатурн е сух и студен/, ще се приеме по-лесно. Ако грубо и насилствено/чрез лоши аспекти/ трябва да интегрират различната енергия, ще им е по-трудно.
Да видим логиката за земни и водни доминанти – те са със състав „сухо“ и „студено“ и „влажно“ и „студено“ – на тях енергията на Сатурн не им е толкова чужда – има повтаряне на студа, а при земен акцент – и на сухото. Когато една енергия не ни е непозната, и по-плавно,  и по-грубо да стига до нас, ние все я интегрираме. /т.е. тук дали добри или лоши аспекти сключва тр.Сатурн,  е от по-малко значение/
Общото за всички стихии излиза че е : хармоничните аспекти на тр.Сатурн се свързват с по-добра изява, т.е. с по-трезви решения./при други равни условия/

*

Asol

• 4140
« Отговор #67 -: Септември 18, 2011, 08:23:02 am »

а аз тая сутрин гледах едно филмче за силата на привличането:) - как да си привличаме късмет и каквото още си пожелаем:)

И как да привличаме късмет според филмчето ? Едва ли е въпрос на добронамереност и чистосърдечие.

*

AH

• 2201
« Отговор #68 -: Септември 18, 2011, 08:29:36 am »
И как да привличаме късмет според филмчето ? Едва ли е въпрос на добронамереност и чистосърдечие.

въздействащо и убедително твърдяха, че е въпрос на мислене:) - и тук стигаме до въпроса как да контролираме мислите си  - най-вече как да ги държим в правилна и положителна насока:)

*

Asol

• 4140
« Отговор #69 -: Септември 18, 2011, 09:08:56 am »
Така казват.
Начинът на мислене е провокиран и в резултат от наслагване от нещо/а и така и за в бъдеще откликва в зависимост и оцветен от опитностите и не е константа.

« Отговор #70 -: Септември 18, 2011, 09:45:38 am »
  Ще постна карта, решението не мога да кажа дали е било грешно или правилно, но беше съдбоносно...Целия ми живот се повлия от тази крачка, която направих, и то в посока, която никога не съм предполагала...

В тая карта като че ли само квадрата на тр.Сатурн към натален Нептун подсказва за възможна грешка, освен ако не го приемем тоя квадрат за необходимост от решение и действие по отношение на пътуване:) Ти чудиш ли се дали си сбъркала или просто понякога малко съжаляваш?:)

Казах съдбоносна, защото с времето разбрах, че така е трябвало да стане - просто нещо ме е подтиквало да го направя...Може би е най-голямата грешка в моя живот, а може би най-правилната стъпка...Сега разбирам, че ако не бях рискувала тогава, вероятно нямаше да имам дете......Имала съм кратък отрязък от време, през който ми се е дал шанса да родя дете...тук вече се намесва и съдбата и кармата....
   Напоследък забелязвам повторяемост на дадени процеси, транзитно не знам как са свързани, мисълта ми е, че в главата ми се раждат решения към края на пролетта, през юли месец ми е най-гадния месец /всичко изживявам на вътрешно интуитивно ниво, не знам как да го обясня/, усещам нещо как се кумулира във въздуха,  август месец събитията се отпушват и в повечето случаи точно към края  се случват гадориите....септември - ми е ужасен месец - лутам се в емоциите си, изживявам всичко предварително, а към края на есента и годината вече съм асимилирала всичко и решенията, които съм взела са се материализирали.....добри или лоши....Говоря за повече години, не за една и две...Вероятно е свързано с движението на Слънцето през натала...

*

Uran

• 6041
« Отговор #71 -: Септември 18, 2011, 10:19:49 am »
Aз пак ще се върна на моя пример с таткото, защото тогава не го разбирах много-много това "злословене", но сега ми просветва.Та .."моят" човек твърдеше, цитирам буквално: "Баща ми е най-мързеливият и най-неамбициозният човек когото съм срещал и винаги нещата му се нареждат."

п.п.Когато в "Балкан" се появиха Боингите, човекът не му се учеше, а и имаше достатъчно напористи колеги, НО ..изпратиха го на обучение и...хоп-"Боинг". :blink: Има хора дето по-далеч от "АН" не стигат въпреки усилията.
Схващате на къде бия? ;)

*

Uran

• 6041
« Отговор #72 -: Септември 18, 2011, 10:21:13 am »
Така казват.
Начинът на мислене е провокиран и в резултат от наслагване от нещо/а и така и за в бъдеще откликва в зависимост и оцветен от опитностите и не е константа.
Като имаш серийно смачкване на фасона няма как да останеш "приветлив" към света. Това граничи с идиотизъм.

*

Asol

• 4140
« Отговор #73 -: Септември 18, 2011, 10:32:42 am »
Усилията не са достатъчно условие пък някой ако реши и лакти да се прилага, ако няма един "конец" по който да тръгнат нещата. Но пък и само късмет не е достатъчен, ако човек не е инициативен и не вложи нещо от себе си.

Коментирания случай предполагам е наистина голям късметлия.

*

Stella

• 7765
« Отговор #74 -: Септември 18, 2011, 11:26:15 am »
Ето един страхотен форум за позитивното мислене. Всичко, което имам да кажа, го има тука, че нямам търпение да го изговарям всичкото. Аз съм вече на ниво праактикуване.

http://www.dreamland-bg.com/
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #75 -: Септември 18, 2011, 11:30:22 am »
Всичко е в личния хороскоп. Транзитите само отключват заложеното. Няма да ни се случи нещо, което е "писано" на някой друг.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Divna

• 2478
« Отговор #76 -: Септември 18, 2011, 04:26:14 pm »
А вие виждате ли си в радиксите какво ви е "писано"? Защото аз от няколко години си гледам моя радикс (вече се отказах  :blink:) и още не съм разбрала какво ми е писано. Има толкова неща, които са ми се случили, а които не са "писани" в радикса ми. Ще дам няколко примера. Според астрологията Луна отговаря за майчинството. Добре поставена Луна по дом, знак и получаваща добри аспекти ... и нямаме никакви грижи - майчинството е на лице. Моята Луна е обаче в най-неизгодната позиция, която може да съществува за това светило (падение по знак и само с една квадратура, даже няма поне един тригон, който да помага) и въпреки това не съм бездетна. Живи и здрави да са ми децата! След което животът в чужбина. Чувствам се като "извънземна" след като дори професионални астролози ми видят радикса и започнат да се чудят как така живея в чужбина, като нямам никакви показатели за това?  :-[ Следващ пример. Имам силна Венера по дом и чудесно аспектирана, която е У7 дом. Ами и тук нещо не се връзват нещата, защото би трябвало да съм щастливо семейно обвързана до веки веков, а аз съм разведена.  :-[
Знам, че не е толкова просто и се гледа целия радикс, но се питам, какво правим, когато нещата не съответстват?

*

abroad

• 2187
« Отговор #77 -: Септември 18, 2011, 04:50:41 pm »
ах-ах-ах, Дивна, ей сега ще изскочи АН да се позабавлява с изключенията на астрологията :P
питам се къде забрави проработката на планетите
а може часът ти на раждане съвсем да не е този
за деца съвсем не се гледа едната Луна, нито пък за съпруг само управителя на 7
освен това с тая Венера не съм останала с впечатлението да си оставала без връзка за дълго, или греша?
 ;D

*

AH

• 2201
« Отговор #78 -: Септември 18, 2011, 05:25:23 pm »
ах-ах-ах, Дивна, ей сега ще изскочи АН да се позабавлява с изключенията на астрологията :P
питам се къде забрави проработката на планетите
а може часът ти на раждане съвсем да не е този
за деца съвсем не се гледа едната Луна, нито пък за съпруг само управителя на 7
освен това с тая Венера не съм останала с впечатлението да си оставала без връзка за дълго, или греша?
 ;D

ти си в много закачливо настроение:)  - подходящо за онова там дето Кайли го беше извадила от някъде си в една друга тема:)- сега ще го видя къде беше:)

*

Stella

• 7765
« Отговор #79 -: Септември 18, 2011, 05:26:19 pm »
А вие виждате ли си в радиксите какво ви е "писано"? Защото аз от няколко години си гледам моя радикс (вече се отказах  :blink:) и още не съм разбрала какво ми е писано. Има толкова неща, които са ми се случили, а които не са "писани" в радикса ми. Ще дам няколко примера. Според астрологията Луна отговаря за майчинството. Добре поставена Луна по дом, знак и получаваща добри аспекти ... и нямаме никакви грижи - майчинството е на лице. Моята Луна е обаче в най-неизгодната позиция, която може да съществува за това светило (падение по знак и само с една квадратура, даже няма поне един тригон, който да помага) и въпреки това не съм бездетна. Живи и здрави да са ми децата! След което животът в чужбина. Чувствам се като "извънземна" след като дори професионални астролози ми видят радикса и започнат да се чудят как така живея в чужбина, като нямам никакви показатели за това?  :-[ Следващ пример. Имам силна Венера по дом и чудесно аспектирана, която е У7 дом. Ами и тук нещо не се връзват нещата, защото би трябвало да съм щастливо семейно обвързана до веки веков, а аз съм разведена.  :-[
Знам, че не е толкова просто и се гледа целия радикс, но се питам, какво правим, когато нещата не съответстват?

А отчиташ ли транзита на тежки планети през домовете? например на мен рождения Плутон никога няма да ми стигне до 4-ти дом, но някои хора ще го преживеят този аспект, защото имат по-различна домификация. Като говоря за радикса, нямам предвид само местоположението на планетите и техните аспекти, а и домификацията като индивидуална особеност на наталния хороскоп.